Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » 25-35 évesek, mennyire jellemz...

25-35 évesek, mennyire jellemző, hogy az ismerőseitek azért nem vállalnak gyereket, mert nem tudnak saját lakáshoz jutni ilyen árak mellett?

Figyelt kérdés

2024. máj. 30. 11:26
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
20%

"élhetetlennek tartotta az országot. Most elköltöztek Svédországba"

Magyarországot élhetetlennek tartotta és elköltözött svédbe! Az zsír! :D

2024. máj. 30. 12:00
 12/27 A kérdező kommentje:

"valami 30-40 milliót lehet kapni, ha mindent bevállalsz. Milyen 12 millióról beszélsz? O.o 10 millió csak a babaváró."

Ahhoz 3 gyereket kell vállalni nagy, újépítésű lakásba/házba, ami 70-80-100 millió forint, várostól függően. Akkor ugyanúgy kell mellé másik 30-40 millió, azt valahonnan összeszedni, mondjuk hitelként a felét és akkor fizetni azt, meg a családtámogatásos hitelt 3 gyerek eltartása és a ház berendezése/fenntartása mellett. Pofonegyszerű, mennyi lehet csak ennek a költsége, havi 150-160 csupán lakhatásra?

A 40 milliós panelre nincs semmi támogatás, csak a 600 ezres csok maximum.

2024. máj. 30. 12:00
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Az ismerősök nagy része szülőkkel él kb, szerinted arra milyen gyereket vállaljon?
2024. máj. 30. 12:06
 14/27 anonim ***** válasza:
3%
150-160 a lakhatás az sok? Két szülő keres 500at fejenként, az 1 milla, szerintem megoldható ebből kifizetni, marad még bő 800 eft havonta
2024. máj. 30. 12:07
 15/27 anonim ***** válasza:
23%
Aki nem akar gyereket az keres egy jó kifogást és arra mutogat. Aki akar az cselekszik, nem nyavalyog.Régebben is szülőknél neveltek fel gyereket. Mi is a nagyszülőkel egy házban nőttünk fel, nahát túléltük, sőt nagyon praktius volt mert vigyáztak ránk. És nem vittek batár Suv-val óvodába, és nem volt magániskola sem. Arra hivatkozni, hogy nincs szülészet vasárnap meg már a kabaré kategória. Kb mint egyik humorista mondta: hát szívem amíg nincs Brendon áruház a városban ,addig hova szüljek ? :D
2024. máj. 30. 12:12
 16/27 A kérdező kommentje:

"Két szülő keres 500at fejenként?

És hol keres ennyit két szülő? Esetleg egy Pesten élő mérnök-pár.

A nettó mediánbér meg valami 350 ezer, de ebbe a kis cégek, amik jellemzöen keveset fizetnek, nincsenek is beleszámolva.

Én Kelet-Magyarországon lakom, itt inkább 250 ezer az a bér, mint 500 euer.

2024. máj. 30. 12:13
 17/27 anonim ***** válasza:
#12 nagyon félte vagy informálva, de ezen én nem tudok segíteni.
2024. máj. 30. 12:20
 18/27 anonim ***** válasza:

Szerintem alapvetően nem a saját lakás hiánya az ok. Az egyik ok esetleg, de nem csak az, ha valaki nem akar gyereket.

Ismerősi körömben legalább is azt látom, hogy aki akar gyereket, annak úgyis lesz, szinte mindegy milyen körülmények közé.

"Régebben is szülőknél neveltek fel gyereket. Mi is a nagyszülőkel egy házban nőttünk fel, nahát túléltük, sőt nagyon praktius volt mert vigyáztak ránk."

Azért marhára nem mindegy, hogy a nagyszülőkkel együtt egy 2 szobás lyukban vagy egy ikerházban kell gyereket nevelni...

Van benne praktikusság, de nagyon sok lemondás és alkalmazkodás is, még akkor is, ha külön lakrész. Ezt úgy írom, hogy én is így nőttem fel.

2024. máj. 30. 12:21
 19/27 anonim ***** válasza:
16%
Haver kasznis egy szervizben 550 et keres, plusz fusizik, felesége homeofficban valami ügyintéző ,be se jár, 440 netto.Mondom, hogy aki akar az keres, aki nem akar az sír. És ez csak az alja, több ismerősöm is 6-7százakat keres. Tanulj versenyképes szakmát, munkaerő hiány van.
2024. máj. 30. 12:22
 20/27 anonim ***** válasza:
21%
Így van kell a lemondás. A gyerek vállalás erről szól, rengeteg lemondásról nem az egóról , és ez nem csak a lakhatásban jeleni meg, hanem mindenben, had ne soroljam.Ezt nem merik bevállalni , és kenik a kormányra meg a pénzre.
2024. máj. 30. 12:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!