Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » 25-35 évesek, mennyire jellemz...

25-35 évesek, mennyire jellemző, hogy az ismerőseitek azért nem vállalnak gyereket, mert nem tudnak saját lakáshoz jutni ilyen árak mellett?

Figyelt kérdés

máj. 30. 11:26
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
16%
Inkább az a jellemző, hogy elhúznak külföldre, ott meg azért nem vállalnak gyereket, mert tele van szúrós migrantokkal az összes környékbeli iskola.
máj. 30. 11:28
 2/27 anonim ***** válasza:
17%
Semennyire. Mindegyik lakáshoz jut, pont a gyerek miatt. Csok meg babaváró meg mit tudom én mik. Ezekhez pont hogy gyerek kell. Gyerek nélkül esélytelen egy átlag 25-35 éves embernek a saját lakás normális környéken manapság.
máj. 30. 11:29
 3/27 anonim ***** válasza:
58%
Elég gyakori... és lesz ez rosszabb is.
máj. 30. 11:31
 4/27 A kérdező kommentje:

"Mindegyik lakáshoz jut, pont a gyerek miatt. Csok meg babaváró meg mit tudom én mik"

Persze, az a 10-12 millió hitel segít ezen, miközben 40 millió egy 1+2 szobás panel a legtöbb helyen 🤣

Nekünk is van, nem a kemény 2,5 millió csoknak hála lett, elhiheted.

máj. 30. 11:37
 5/27 anonim ***** válasza:
13%
Szülőknél lakva megoldják, beépítik a tetőteret, a telken húznak fel másik házat vagy leválasztanak lakrészt. Van több ismerősőm aki saját kezüleg mindent megcsinál mindent tud, falazni, burkolni villanyt szerelni és romos házakból is csodát csinálnak súlyos milliókat spórolva a munkadíjon. Van akinek jó a fizetése, plusz a csok is ott van és bevállal hitelt, de úgy is megoldják.Aki akarja megoldja, aki nem akarja az kifogást keres.
máj. 30. 11:41
 6/27 anonim ***** válasza:
100%
Ez is egy ok, de társadalmi gondolkodásban való hatalmas változás inkább az, ami miatt ennyire kevés gyermek születik. 32 éves vagyok, nem rég volt osztálytalálkozóm. 35-en voltunk az osztályban, abból 2 főnek van csak 1-1 gyermeke. Durva.
máj. 30. 11:43
 7/27 anonim ***** válasza:
20%
Nekem van ismerősöm, aki vállalt volna már 2 éve is gyereket, de teljesen jogosan élhetetlennek tartotta az országot. Most elköltöztek Svédországba, ott próbálnak szerencsét. Persze ha bukik a kormány, lehet hazajönnek egyszer.
máj. 30. 11:49
 8/27 anonim ***** válasza:

5/6

Próbáltam de a 9.en lakó nem értékelte hogy a lakásába lakást építek.

A lakhatás csak egy oldal, a másik hogy pl hétvégén sok helyen nincs szülészet, de hát egy igazi Magyar asszony hétfőig simán vissza tudja tartani a szülést, aztán nincs gyerekorvos, nincs védőnő, a létszámleépítések miatt csak fizetős ovi van, suliba menne a gyerek de az oktatás romokba.....

Minden adott hogy egy gondolkozni képes pár ne akarjon gyereket vállalni amíg nem emigrál külföldre.

máj. 30. 11:51
 9/27 anonim ***** válasza:
73%
#4 valami 30-40 milliót lehet kapni, ha mindent bevállalsz. Milyen 12 millióról beszélsz? O.o 10 millió csak a babaváró.
máj. 30. 11:51
 10/27 anonim ***** válasza:
82%
Ez rám nagyon is igaz! Tudom, kommentekben mindenki nagyon okos, hogy "aki ügyes, az megoldja". Meg hogy durva nagy gazdagság van, mert tele vannak az éttermek (én idén még nem is voltam speciel...) Meg hogy a háborúban az éhínségbe is potyogtak a gyerekek... Meg a fideszes boomerek olvasták az Origon, hogy a kormány mennyire családbarát. Most ezekkel a kommentekkel nem tudok mit kezdeni. Én azt szeretném, hogy a gyerekem legalább olyan körülmények között nőjön fel, mint én. Amíg arra nincs pénzem, hogy albérletbe költözzek, addig nincs miről beszéli! De biztos én vagyok a hülye, és nekem kéne több Origot olvasni, hogy rájöjjek, hogy milyen jó most nekem, és megéri a semmire gyereket vállalni.
máj. 30. 11:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!