Az átlag ember miért szavaz jobboldali pártra?
Aki egy kicsit is érti hogyan működik a világ, az felfogja, hogy még baloldali vezetésű országokban is évről évre nő a különbség a társadalmi osztályok között.
Most már nálunk is kezd kialakulni az a folyamat, ami nyugaton már régóta, hogy bevándorlókat fogadnak, mert olcsóbb munkaerők.
Egy jó szociális hálóval, ezzel nincs gond, ha az ország a saját állampolgárait segíti, pl szociális juttatások.
Nálunk viszont pont az ellenkező van hatalmon, még az állam is azt támogatja, aki amúgy is előnyben van.
Pl lakástámogatás, egykulcsosadó, a tőkejövedelmet nem adóztatja eléggé.
És akkor jön még lassan a téchnikai fejlődéssel a mesterséges intelligencia, ami rengeteg ember munkáját elfogja venni.
Kérdem én, ha ez eljön az emberek mit várnak egy jobboldali kormánytól?
Mert ők bizony annyit fognak mondani, hogy "menj dolgozni!", ahogy a covidkor se számíthatott sok jóra, aki bajba került.
Ez még a nyugati, szociálisabb országokban is nagy felfordulást fog okozni társadalmilag, gazdaságilag.
De mi lesz itt, ahol az emberek többsége alapból szociálisan érzéketlen?
Na pl pont az egykulcsos adó miatt.
"menj dolgozni!" ez elég jó érv, én is ezt szoktam mondani a kéregetőknek.
Csak te nem átlag ember vagy, hanem a jelenlegi rendszer élvezője, így a kérdés nem rólad szól:)
A családosok támogatása.
Azt támogatják, akinek sok gyereke van.
Viszont ez azt is jelenti, hogy, a nagycsaládosok gyerekei hatalmas hátránnyal indulnak az életben, pl az egygyerekesekkel szemben.
Az átlag ember, az aki havi 300 nettót keres, a szülei nem tudják támogatni.
Nekik aztán semmi haszna nincs ebből a rendszerből.
Egy szűk réteg, aki ennek a rendszernek haszonélvezője.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!