Miért az a jelszava a Fidesznek, hogy "csak a béke" amikor akkor se lehetne itt háború ha könyörögnénk érte?
NATO ország vagyunk, ami azt jelenti, hogy az 5.-ös cikkely lépne életbe ha valaki megtámadna minket. És a NATO többszörös túlerőben van Oroszországgal szemben. Tehát elvileg LEHETETLEN hogy háború legyen itt és ne béke. Akkor se háborúzhatnánk ha nagyon akarnánk.
Akkor egy ilyen hülyeséggel, hogy csak a béke csak a Fidesz, miért kell kampányolni? Ennyi erővel már a levegővétellel is kampányolhatnának, hogy csak a levegő csak a Fidesz.
Félelemben kell tartani az embereket, ez hoz szavazókat. Egyszerű, de hatásos módszer, ugyanakkor undorító is.
"amikor akkor se lehetne itt háború ha könyörögnénk érte"
Szerintem azért van reális esélye, hogy belesodródunk mi is a konfliktusba. A kérdés az, hogy az oroszok meddig tűrik a nyugat fellépését.
Ha már nagyobb számban harcoló Nato csapatokat küldenek a nyugati országok, akkor könnyen elpattanhat a húr náluk is. Tisztában vannak vele az oroszok is, hogy erőfölényben van a Nato. Viszont ha minden kötél szakad, akkor az oroszok is tudnak szövetségeset keríteni. Kínával nem annyira jóbarátok, mint azt sokan hangoztatják. Inkább érdekkapcsolat van közöttük. Kína nem hagyná veszni a ruszkikat. Ha más nem, akkor fegyverrel tömnék őket. Ember anyag meg van elég az oroszoknál is.
Nekem úgy tűnik, hogy elég sok ember dolgozik azon a világban, hogy minél nagyobb háború legyen. Van aki politikai célból, van aki üzleti célból, van aki meg idióta. Két dolog jut eszembe.
- Ha itt háború lesz, azt a fidesz nem fogja tudni megállítani. Az hogy ők látványosan és hangosan békepártiak, az országon belüli kampánycélokra jó, másra nem igazán.
- Ha itt háború lesz, egyáltalán nem vagyok benne biztos hogy a NATO segíteni fog minket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!