Magyar Péternek szerinted sikerül kivégezni a bukott ellenzéki pártokat és egy valós alternatívát kinálni a Fidesszel szemben?
Nehéz kérdés, de egy portfolió tisztitás nagyon ráférne a szétforgácsolódott politikai palettára. Viszont szerintem annyira nem fog erős lenni a Tisza, hogy az összes 5% körüli vagy alatti pártot kiszorítsa, eltüntesse.
Hogy mennyire marad meg a lendület '26-ig, az meg nagyban függ attól, hogy sikerül-e neves és a politikával magát még nem megégetett személyeket toborozni Magyarnak maga mellé a párt soraiba. Mert önmagában kevés és volt NER tagként csak úgy lehet hiteles változás párti, ha nem politikai haszonlesőket vesz be.
Az ósdi ellenzéket felhenteli.
Új ellenzéki erők válnak ismerté tevékenysége nyomán, de népszerűsége éppen ezért csökkenni fog.
Népszerűségét pedig 2026-ra kénytelenné válik koalícióval megvédeni.
Kutyapárt, 2RK, LMP (talán) koalíciók jöhetnek szóba eddigi nyilatkozatai alapján.
Egy Jobbikkal vagy DK-val társúlni politikai öngyilkosság lenne, ahogy minden olyan társulás, ami Gyurcsányhoz vagy a DK-hoz lenne köthető.
A Mi Hazánk pedig esélytelen, hogy Magyar Péterrel koalícióra lépjen. Az pedig az ő hírüket rontaná el.
Építő jellegű koalícióval talán valós ellenzéki erőt kozhat létre. Ilyen koalícióval van esélye 2026-ra is. Ez pedig csak a 2RK, Kutyák talán az LMP és talán a memo val lehetne létrehozni. A memo szerintem üdvözölne egy ilyet.
A következő két évben egy abszólút Gyurcsány-Dk mentes és áruló jobbik mentes ellenzék építése lenne az ésszerű folytatás. A kérdés csupán annyi, hogy a szóba jöhető pártok hogyan muzsikálnak az EP választáson.
6:
A memo (Megolds Mozgalom) nem létezik és csak a fidesz biznisze.
Szerintem gyakoraltilag a 2RK sem létezik.
A Momentumot meg kihagytad.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!