Milyen lapokat olvassak, ha fideszes vagyok, és fideszes/kormánypárti sajtót szeretnék fogyasztani és van minimum egy érettségim?
20:
A lakmusz nevű oldalt valóban előfizetőként is támogatom, mert fontos amit csinálnak.
A tényellenőrzés olyan a konteófertőzött, álhírgyáros, néphülyítő populista jobboldalnak, mint ördögnek a szenteltvíz. Nem is csodálom, hogy menekulsz:)
#21!
Fontos lenne, ha nem egy politikai csoportot érdekében tevékenykednének.
Ha te ezt nem látod vagy nem akarod látni, akkor nem várható el tőled, hogy bármit is ne a ballib propagandán át láss.
A lakmusz.hu-t én sem tartom pártatlan tényellenőrző forrásnak, mivel csak a kormánymédia hazugságaira és csúsztatásaira mutat rá, de attól még hasznos, amit csinálnak, mert a kormánypropaganda tényleg félrevezeti az embereket, és erre fel kell hívni a figyelmet.
"Ha te ezt nem látod vagy nem akarod látni, akkor nem várható el tőled, hogy bármit is ne a ballib propagandán át láss."
Ebben van igazság, ha valaki nincs tudatában annak, hogy a lakmusz is politikai célzattal működik, és azt gondolja, hogy az a megtestesült független objektivitás, akkor az is egyfajta propaganda hatása alatt áll. Na de, akinek szemet szúr a "ballib" propaganda, miközben a kormánypropaganda minden állítását szentírásnak veszi, az ugyanannyira vak a valóságra. Sőt, még jobban, mivel ma már a kormányproganda a valóságtól elrugaszkodottabb, és a teljes kormánymédia ugyanazt fújja, míg az ellenzéki oldalon az ő szempontjukból művelt propagandisztikus valóságtorzítás mellett vannak azért ellenvélemények, megjelennek különféle szempontok, van vita, tehát jobban hasonlít az egész egy normálisan működő sajtóra.
#23!
Van kritika a másik oldalon is. Az Origo már annyira vállalhatatlan lett, hogy egy ideje már kapja a kritikát.
Az a helyzet, hogy mindkét oldal sajtója pofátlanul hazudik, csúsztat, tényként tálalja a véleményt.
Kb. 5-6 éve süllyedt ide a jobboldali média. Amivel vádolták éveken át, az valóság lett.
A tényektől függetlenül ugyanazt a kritikát megkapta korábban is a jobboldali média. Talán éppen ezért mentek el ebbe az irányba. Én nem örülök neki, hogy mindkét oldal propagandát tol.
Jelenleg csak annyi a különbség, hogy a ballib propaganda (a rendszerváltástól kezdődően) függetlennek és objektívnek nevezi magát.
"Van kritika a másik oldalon is. Az Origo már annyira vállalhatatlan lett, hogy egy ideje már kapja a kritikát."
Nem tudom, én ilyet még nem láttam, örülnék, ha belinkelnél valamit. De nem csak az Origót kellene bírálni, hanem a kormányzati kommunikációval és egyáltalán a kormányzással kapcsolatban kellene kicsit kritikusnak lenni. Nyilván nem azt várom el a jobboldali sajtótól, hogy mindenben kritizálja a kormányt, hiszen ez az ellenzéki sajtó dolga, hanem hogy legalább némi teret engedjen alternatív véleményeknek, és több szempontból járjon körül kérdéseket.
A többivel amúgy nagyjából egyetértek, annyi kiegészítéssel, hogy a kormánymédia olyan mélyre süllyedt, hogy már sajnos nem tehető egy szintre a "ballib" médiával. Ott azért van még egyfajta véleményszabadság, többszempontú látásmód.
Abban viszont egyetértek, hogy ha történelmi távlatban nézzük a dolgokat, a rendszerváltástól kezdődően, akkor nagy felelőssége van a "ballib" sajtónak is abban, hogy ide jutottunk. (Azért teszem idézőjelbe, mert már nem igazán találom helyénvalónak ezt a meghatározást, de egyszerűbb így, mint kiírni, hogy "a hatalmát átmentett volt pártállami nomenklatúrához kötődő") Van egy olyan balsejtelmem, hogy többek között azért jutott ide a jobboldal és Orbán Viktor, mert már nem igazán volt veszteni valója. Már akkor megkaptak minden olyan vádat, ami most már jogos, amikor még nem volt az. Azt hiszem, ez önbeteljesítő jóslatként működött, a jobboldal úgy volt vele, hogy ha már úgyis minden rosszat elmondtak rólunk, akkor miért ne tegyük meg ténylegesen ezeket a dolgokat? Persze ez erkölcsileg nem vállalható álláspont, de politikailag érthető.
22:
Na és mi volna az az “egy politikai csoport”, amelynek érdekében a Lakmusz szerinted tevékenykedik?
Ugye nem a “globalista pénzhatalommal” meg a “háttérhatalommal”, fogsz jönni? Kérlek legyél igényesebb magaddal szemben.
Nyilvánvalóan van egy világnézeti elfogultság és ellenzéki attitűd, amit azonban semmiképp nem emlegetnék egy lapon a a párt-megrendelésre tartalmat gyártó KESMA-médiával és egyéb szolgasajtóval.
Kiváncsi vagyok tudsz-e pl. olyan Orbán-barát médiumból származó tényellenőrző cikket hozni, ahol Orbán valamely beszédében elhangzott túlzásokat, valótlanságokat elemzik, mint ahogy azt a Lakmusz tette nemrégiben Magyar Péter kapcsán több alkalommal is:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!