Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Becsület napján hősi halált...

A Becsület napján hősi halált halt katonákat miért hívják nácinak, és az ukrán hadsereget miért nem hívják annak? Egyébként hogy lehet az, hogy ez nem ünnepnap, és nem büntetik a gyalázását?

Figyelt kérdés
Rengeteg ártatlan, tisztességes, bátor magyar katona halt meg. Egyszerű emberek, akik példamutatását tanítani kéne a történelem könyvekben. Mégis hogyan lehetséges az, hogy egyes baloldali médiumok "becstelenség napjának" hívják és minden egyéb módon mocskolódnak? Ezt a nemzeti Fidesz kormány, vagy bármelyik tisztességes magyar ember hogyan tűrheti el?
máj. 20. 11:45
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Jó, én megpróbáltam. Amikor 2 külön nemzet emberei mondják, szóról, szóra ugyanazt, akkor felmerül bennem a gyanú, hogy lehet, hogy igen, Putyin áll mind mögött.
máj. 20. 13:21
 22/28 A kérdező kommentje:
21.: És az nem lehet, hogy mindössze jól működik a propaganda?
máj. 20. 13:26
 23/28 anonim ***** válasza:
Az oroszoknál is? De, ott ugyanúgy működik a propaganda, mint nálunk Magyarországon.
máj. 20. 13:28
 24/28 anonim ***** válasza:

20.: A különbség köztem és az antifák között az, hogy én senkit nem bántalmaznék az öltözködése miatt - de ettől még nem vegyülök közéjük!

Az ilyen öltözködési külsőségek amúgy is arra valók, hogy az adott embercsoport MEGKÜLÖNBÖZTESSE magát a többi embertől, azaz ELKÜLÖNÜLJÖN és jelezze: mi mi vagyunk, te nem tartozol közénk!

Csadoros iszlámhitűekkel, szélsőjobbosokkal és haszid zsidókkal sem fogok együtt tüntetni, mint ahogy nem állok be egy katonai menetoszlop közepébe sem.

Az ilyen "egyenruha" a kisajátítás gesztusát rögzíti: "Ez a megemlékezés a MIÉNK". Ezt te is tudod.

Márpedig, ha az övék, akkor nem az enyém - és nincs is mit keressek szélsőjobboldaliak között!

Ettől még nem leszek a szélsőbaloldaliak szimpatizánsa - SŐT! A normális többség szimpatizánsa maradok, minden szélsőséggel szemben!

máj. 20. 13:33
 25/28 anonim ***** válasza:
A "becsület napjának" fogalmát csak később teremtették és utólagosan minősítették annak a történteket.
máj. 20. 13:36
 26/28 A kérdező kommentje:

24.: Csak a csadoros iszlámhitűek közé nem vegyülnél, vagy a többivel sem? Mi a különbség közöttük? Egyébként nem tudom mi ez az unszimpátia a szerinted szélsőjobbosokkal szemben. Lehet, hogyha Borsod egyik nyomornegyedében élnél, vagy ha szüleid ott élnének, akkor tudnád, hogy mi az az állandó rettegés, milyen az, amikor terrorizálnak, és egy perc nyugtod sem lehet. Akkor talán rájönnél, hogy senkire nem számíthatsz, főleg nem a rendőrségre. Lehet ilyen helyzetben reménykednél, hogy bárcsak létezne még a Magyar Gárda. De persze be kellett tiltani, pedig ők segítettek a legreménytelenebb embereken. Szerintem pont azoktól rettegsz, akiktől nem kéne, akik a védelmedre esküdtek azokkal szemben, akiket olyannyira imádsz és védsz. Nem szélsőjobboldaliak ezek, hanem hazafiak, akik érted vannak.

Egyébként nincs kiírva sehol sem, hogy csak egyenruhában lehet menni a megemlékezésre, vagy hogy ez kizárólagosan az övék. Az egyenruhát pedig az összetartozás szellemében hordják, nem pedig azért, hogy "kiközösítsék" a honfitársaikat. Ilyen erővel egyébként minden más csoportra is rálehetne ezt fogni.

máj. 20. 14:51
 27/28 anonim ***** válasza:

"Csak a csadoros iszlámhitűek közé nem vegyülnél, vagy a többivel sem?"

A többivel sem vegyülnék, mivel nem vagyok muzulmán, de semmi bajom velük.

Én Romániában, Erdélyben születtem. Romániában, a Fekete-tenger mellett él 50 ezer őshonos muzulmán: törökök és tatárok (egy elenyésző részük muzulmán cigány és dobrudzsai arab).

Őshonos kisebbség, mint a magyarok, valamikor ők voltak többségben Dobrudzsában, csak a románok ugyanúgy elfoglalták a földjüket mint a miénket.

100 éve Romániában élnek, több mint 50 ezer muszlim, és soha egyetlenegy terrortámadást nem hajtottak végre, keresztényekre nem támadtak, élnek a maguk falvaiban, városaiban, gyakorolják a maguk hitét.

Dobrudzsában 500-600 éves mecsetek vannak, török és tatár falvak, városkák, és békében elvannak a keresztények mellett.

Az "unszimpátiám" a szélsőjobbosokkal szemben valószínűleg onnan fakad, hogy én kisebbségben nőttem fel és a ROMÁN SZÉLSŐJOBB ténykedését mélyen ismerem.

Amikor ugyanazokat a buta szlogeneket hallom magyarul, amiket románul hallgattam gyerekkorom óta (és ellenem is irányultak!), akkor szégyenérzet fog el, amiért "az enyémek" se jobbak semmivel: általánosítanak, megbélyegeznek, uszítanak, gyűlölködnek és rasszisták, illetve totálisan intoleránsak minden mássággal szemben.

A többségi arrogancia tombolása, amelyik nem átallja magát áldozatnak tettetni abban az országban, amelyben 98%-os többséget alkot - és a kisebbségeket hibáztatni minden konfliktusért!

Az embert, ahogy írod, meghatározza a szocializációja. Ha megfelelően alacsony intelligenciaszinttel születek és Borsod egyik nyomornegyedében növök fel, talán én is szélsőjobboldali lennék.

De Erdélybe születtem, jó minőségű oktatást kaptam és tanultam, hogy képes legyek átfogóbban megérteni a társadalmakat, amelyekben élünk.

Ezért aztán nem tudom nem észrevenni a kísérteties hasonlóságot a román szélsőjobb és a magyar szélsőjobb retorikája között, amiben csak annyi a különbség, hogy a magyar újnácik román kollégái az erdélyi magyarságot is beillesztik a felsorolásba, a n.gger, a cigány, a zsidó és a török mellé.

A '90-es évek Erdélyében mi is cigányok voltunk a román szélsőjobb szemében. És zsidók, muzulmánok, b.zik, minden amit akarsz.

Undorodom az ilyen emberektől, és míg élek, undorodni is fogok. Alantas, buta eszmék korlátolt képviselőinek tartom őket, amely eszmék gyűlölködő képviseletét NEM IGAZOLJA SEMMILYEN VÉLT VAGY VALÓS ESETI SÉRELEM!

Amikor pedig cigányokról van szó, nekem nemcsak azok a cigányok jutnak eszembe, akik egyszer kiraboltak - hanem azok is, akik Marosvásárhelyen a magyarok mellé álltak a Fekete Március idején - amikor szabályos pogromot indított ellenünk a román szélsőjobboldal és a szeku által feltüzelt csőcselék!

Akkor a marosszentgyörgyi cigányok, akik megtehették volna, hogy az egészből kimaradnak (hiszen nem magyarok, se nem románok), lovakra ültek és hosszú botokkal belovagoltak Marosvásárhelyre a román csőcselék közé, hogy megvédjenek bennünket, magyarokat és székelyeket (pedig nem sok jót kaptak tőlünk se az életben)!

Aki erdélyi, tudja mit jelentett akkor ez a "felmentő sereg", amelyik azt kiabálta:

"Ne féljetek magyarok, megjöttek a cigányok!"

És mit kaptak cserében? Azt, hogy a román hatóságok se románt, se magyart nem tartóztattak le (nem mertek, mert féltek a következményektől), csakis cigányokat!

A magyar állam nem karolta fel őket, csak most, pár éve kaptak egy elismerő oklevelet (a legtöbbjük meg sem érte, hogy átvehesse, csak az utódaik).

Ez az igazság!

Akkoriban, amikor vér folyt Marosvásárhely utcáin, a jó magyar szélsőjobb alighanem valamilyen focimeccsen vedelt és bömbölte idiótán, hogy "Vesszen Trianon!". Mert ennyire jók csak: félhülyén (és egészen részegen) hőbörögni, értelmetlenül! Uszítanim, amikor béke van és gyáván lapulni, amikor "háború".

Ahogy Faludy, a költő nevezte ezt az emberfajtát: "Felbérelt, hitvány, fokosos bitangok".

Tőlem élhetnek boldogul, elférnek a nap alatt, csak nekem ne legyen kötelességem őket a magyarság mércéjének, etalonjának tekinteni - mert NEM AZOK!

Minden nemzetnek inkább szégyene, mint dicsősége a maga szélsőjobboldala.

Én aztán ismerem a kisebbségi oldalról is, hogy mit jelentenek és mit képviselnek egy társadalomban!

Övék az ország, a többség, az ő nyelvük az államnyelv, az ő nemzetiségük az államalkotó nemzet - és közben úgy erőszakoskodnak a kisebbségekkel, hogy szabályosan RINYÁLNAK, mint a fürdősk..vák, imádják magukat áldozatként feltüntetni és 90% fölötti többségben élve bömbölni, hogy lassan kisebbségbe kerülnek a saját országukban - és mindenért a kisebbségeket hibáztatni, ami elcseszett a társadalmukban (amit 90%-ban az övéik formálnak!).

Számomra ezek a legszánalmasabb emberek a világon. Ha egyszer rájuk látnál kisebbségi nézőpontból (úgy, hogy te is a céltáblájukon vagy), garantálom, hogy a te véleményed is örökre megváltozna róluk!

máj. 20. 15:25
 28/28 A kérdező kommentje:

27.: Én is találkoztam hungarofóbiával, amikor gyerekként a szabadkai piacon nem volt hajlandó az árus megmondani egy termék árát, mert úgysem venném meg, és a magyaroknak szerinte nincs kultúrájuk.

" Ha megfelelően alacsony intelligenciaszinttel születek és Borsod egyik nyomornegyedében növök fel, talán én is szélsőjobboldali lennék."

Romániában születtél, tanultál történelmet, az őseid a saját bőrükön is megtapasztalták, hogy milyen az, ha egy idegen népcsoport a hazájukba jön, is kiszaporodja őket. Ott van a példa előtted, hogy mi történik azokkal, akik elfogadóak, vendégszeretőek. A házadba jönnek, és miután többségbe kerülnek, álmodban elvágják a torkodat. Ehhez nem volt elég magas intelligencia szinted, hogy ezt átlásd? Pedig ott van az intő példa, ami minden esetben megtörténik. És akkor még a románok egy fehér rassz, akikkel lehet együtt élni. Szerinted mi történik, ha pl. a muszlimok kerülnek többségbe?? Már most az megy, hogy gyújtogatnak a városban, ha nem tetszik nekik valami. A románok egyébként nem elfoglaltak minket, hanem beengedtük őket, és túlszaporodtak, ennyi a történet. Velük egyébként együtt lehet élni. Az a fajta rasszizmus, amit tőlük kaptál, sajnálatos, de ez felülről jött. A nyugat átmosta az agyukat, hogy a magyarok ellen fordítsák őket (igen, az a nagyon becsületes és fejlett nyugat). Ez a fajta rasszizmus nem a néptől származik, nem a tapasztalatból fakad, mint nálunk. Az már bebizonyosodott, hogy a románok és a magyarok együtt tudnak élni (mint ahogyan régen is így volt), és ott utálják egymást a legkevésbé, ahol nap mint nap találkoznak egymással. Tehát sajnálatosak azok az atrocitások, amik igazságtalanul, és mindenféle ok nélkül értek (köszönd meg a fejlett nyugatnak), de ez még mindig semmi ahhoz képest, amit egyes településen nekünk kell átélnünk. Itt nem csak az megy, hogy csúnyán néznek rád, megbélyegeznek, megjegyzéseket tesznek, hanem konkrétan a testi épséged is veszélyben van, mert hordába vonulnak, bosszút állnak, megvernek. Eltudod képzelni, hogy a falunkban a gyerekeket a legközelebbi városba járatják iskolába, mert a helyi iskolában a kisebbségek mellett nem lehet megélni? Vagyis meglehet, ha az ember olyanná válik, mint ők, de amúgy kipécézik, rászállnak, megkeserítik az életét. Szóval az itteni gyerekek kiskoruktól kezdve konkrétan menekülnek előlük, 3 óra elmegy az életükből utazgatással napi szinten, csak azért, mert a hozzád hasonló liberálisok pártfogolják, mindenben támogatják a kisebbséget, ahelyett, hogy a magyar testvéreiket védenék meg.

Próbáld ki, hogy egy románokkal teli buszon elkezded szidni a románokat, valószínűleg nem történik semmi, ha a magyarokból indulok ki. Itt bármit csinálhatsz, kb. senki sem fog szólni, de ha kisebbséggel teli buszon teszed ugyanezt, akkor megnézheted magadat. Már azért is beléd kötnek, ha feléjük nézel, és nem sütötted le a tekintetedet. Én még olyat nem láttam, hogy egy kisebbségire rászól egy fehér.

"Aki erdélyi, tudja mit jelentett akkor ez a "felmentő sereg", amelyik azt kiabálta:

"Ne féljetek magyarok, megjöttek a cigányok!"

És mit kaptak cserében? Azt, hogy a román hatóságok se románt, se magyart nem tartóztattak le (nem mertek, mert féltek a következményektől), csakis cigányokat!"

Erről én is hallottam, de most ránéztem a wiki-re, és aszerint magyarokat és cigányokat is letartóztattak. Nem tudom, hogy jöhetett létre ez az anomália. Úgy sejtem, hogy nekik is bajuk volt a román szélsőjobbal, vagy szimplán csak szerették a balhékat.

Egyébként kisebbségi vagy? Dolgoztam együtt cigányokkal, és hallottam a panaszaikat. Olyan kaliberű dolgokról panaszkodtak, hogy nem engedték be őket disco-ba. Oké. Ezt elismerem, hogy elterjedt szokás, és igazságtalanság, na de ez fizikai atrocitásokba akkor sem megy át. Engem kicsit sem érdekel, ki mit gondol, ki hogyan utál. Mégis miért érdekelne, amíg nem nyúlnak hozzám? És ez a magyarok részéről kb. garantált is, de ha a kisebbséggel kell együtt élnem, akkor van miért aggódni. Akkor nem csak az lesz a problémám, hogy "jajjj most éppen pénztáros nem mosolygott rám eléggé. Én bizony láttam, hogy a mosolya csak 10°-os radiusban görbült, bezzeg a magyaréra 15°-os szögben. Úristen ez rasszizmus, biztosan azért történt, mert cigány vagyok".

Szóval ne viselkedj úgy, mintha a kisebbség ártatlan áldozat lenne. És még azokat meg sem említettem, akik egy élet munkájával összehoztak egy házat, aztán a kisebbség odaköltözött, és nullára csökkent az értéke. Nem egy esetben úgy szerezték meg mások életének munkáját, hogy állandóan fenyegették, megverték, betörtek, stb. Te ilyen kaliberű dolgokat tudsz nekem mutatni? Vagy csak olyan kitalált dolgokat, hogy a kisebbségiekből csak azért nem lett orvos, nem vették fel munkahelyre, mert ők kisebbségiek? Nagyon kényelmes dolog a teljes önkritika hiánya, és bármi történjen azt szajkózni, hogy "biztos azért me' cigány vagyok".

máj. 20. 19:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!