Jó nekünk ez a sok Kínai "fejlesztés"?
Kína sosem fizet csak úgy, nagyon komoly elköteleződés minden kínai hitel a hazánknak.
Óvatosabban kellene kommunista imperialista országokkal együtt üzletelni.
Hát nem erről híres Orbán, inkább belerúg még 100X Brüsszelbe.
Tehát ők fizetik mert nekünk nincsen rá(egyben)
Mi hitelt veszünk fel tőlük. Ebből fizetjük a beruházást, és majd később visszafizetjük a hitelt a kamataival együtt.
Mi a tököm van Sri-Lanka-n, és Etiópiában?
Annyira hülyék vagytok, hogy az már nekem fáj!
Magyarország, és az EU, az más. Az EU-ban egy elég nagy szelet már Kína tulajdona, csak most "kapálódznak", és visszakoznának a nálunk sokkal fejlettebb tagországok. Az senkit nem zavar, hogy az USA, ami a Világ elvileg leggazdagabb országa, az Kína felé erősen el van adósodva, úgy 4-5 éve? Nem. Mert ezt annyira nem reklámozzák...
Örüljünk, hogy itt építenek gyárakat, és nem Etiópiában.
Mi a tököm van Sri-Lanka-n, és Etiópiában?
Felhúztak több ilyesmi projektet ami miatt mind a két ország a csőd szélre került. Nem csak ez miatt de ez is közrejátszott. Meg egyébb más geopolitikai feszültség szítás van a Salamon- Szigeteknél meg a Maldívon.
"Kína felé erősen el van adósodva, úgy 4-5 éve"
Pont hogy azóta csökken. Trump óta már Japán kézben van a legtöbb amerikai állampapír ugyanis ők így vannak eladósodva nem banki hitelkel meg dollárban.
Például a Volvo is teljesen kínai tulajdonban van.
Előtte majdnem becsődölt, folyamatosan adták,vették a nagy autógyártó konszernek.
Mióta a kínaiaké, jobban megy nekik.
Nem azt mondtam, hogy nincsen Kínai gazdasági teljesítmény mert van. Pl a Huawei is az.
Én csupán ezeket a Kínai hitelezéseket mondtam, hogy óvatosan vele. Én inkább a Japán modellt tartanám célra vezetőnek.
Kína sem a hálából fogja pótolni azt a hatalmas összeget amit most kölcsön ad fejlesztésekre. Több cikk szólt erről hogy egyes afrikai országokba is oda ment segíteni a kínai panda, aztán mikor a végére értek a segítségnek a pandából elő jött a kínai sárkány.
A világ legősibb módszere: először el kell adósítani segítség címszóval aztán ha már jó sok a tartozás lehet zsarolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!