Normális az, ha az Örömóda melegséggel és büszkeséggel tölti el a szívemet, a magyar Himnusz viszont semmi érzelmet nem vált ki belőlem?
Előző, bizony én is nagyon haragszom rájuk, hogy így lejáratják a nemzeti értékeket. Bár baloldali liberális vagyok, hiszek az egészséges hazaszeretetben. Én tudom, hogy a magyar nép és kultúra jóval régibb annál, hogy egy ilyen Orbán féle egyáltalán megjelenjen a radaron, egyszer ő is megöregszik és meghal majd, de magyar nép és kultúra akkor is lesz. Nem társítom velük, ezért nem is szégyellem.
De sok olyan ismerősöm van aki, szégyelli, hogy magyar, vagy szeretne más nemzetiségű lenni külföldön, vagy pedig letagadja, hogy magyar, illetve nem szereti a magyar zászló látványát vagy hallani a Himnuszt. Én ezt nem tartom jó ötletnek, mert ezzel azt mondanánk ki, hogy Orbán és a lopós bandájának a tulajdona a magyar kultúra.
Illetve az előzőhöz még annyit, hogy engem az európaiság nem tud megmozgatni, hiszen ismerem a történelmet és Európa évezredekig a vég nélküli háborúkat, gyarmatosítást és a világ többi részének a kizsákmányolását jelentette.
Például mikor ismerősök Afrikában voltak, vagy Thaiföldön és a helyiek megtudták, hogy európaiak akkor nagyon ferde szemmel néztek rájuk, rögtön bizalmatlanok lettek, aztán megkérdezték, hogy melyik ország és Magyarország hallatán felderült az arcuk, sok afrikai például itt tanult és jó élményekkel tért haza. Tehát a megítélésünk elég változó a világban. Nem tulajdonítanék neki különösebb jelentőséget.
Szerintem is gyászos ima.
Egy véleményért pedig,senki nem lesz hazaáruló.
#22.
"Szerintem is gyászos ima."
ÉS? Ez szinte egy állandósult prófécia: Ez van, ezt érdemeljük!
De nem azért, mert ilyen a himnuszunk...
#24.
"Hányszor támadt tennfiad
Szép hazám kebledre,
S lettél magzatod miatt,
Magzatod hamvvedre?" ÉS EZ NEMCSAK A MÚLT!
"Bújt az üldözött s felé
Kard nyúlt barlangjában,
Szerte nézett s nem lelé
Honját e hazában." SOROLJAK KONKRÉT PÉLDÁT...?
"S ah, szabadság nem virul
A holtnak véréből,
Kínzó rabság könnye hull
Árvánk hő szeméből!" Remélem, ehhez nem kell külön kommentár...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!