Normális az, ha az Örömóda melegséggel és büszkeséggel tölti el a szívemet, a magyar Himnusz viszont semmi érzelmet nem vált ki belőlem?
Én tisztelem a Himnuszt, de bennem sem tud egy csepp örömöt sem kiváltani. A magyar Himnusz egy gyászima. Mégis, miért kellene örömöt kiváltani olyan soroknak, hogy "Megbünhödte már e nép A multat s jövendőt!".
Még a Himnuszunkban is kódolva van a magyarság nyomora.
Igen, sokkal jobb az Örömóda, mert lendület, pozitív szemléklet, akarat van benne. Még ez is jobb, mint a mienk:
A Szózat is jobb lenne, mint a gyász Himnusz, de biztosan megvan ennek is az értelme, mit a 14 éves fidesz önkényuralomnak.
Másrészt a zene miatt érzed így, eredetileg nem volt ilyen vontatott, és szerintem gyönyörű ima a Himnusz, majd ahogy idősödsz meg fogod érteni, ne add fel.
Ha egyszer értőn elolvasnátok a Himnusz első versszakának szövegét, akkor beláthatnátok, hogy pont nem gyászima.🤔 Azért divat rinyálni miatta, mert a megzenésítése lassú és vontatott a többi, pörgősebb himnuszhoz képest.
Én sem rajongok a turulsz@rral felkent, hátrafele nyilazós turbómagyarkodásért, de ez már a ló túloldala.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!