Az, hogy a ped0 katolikus papokról nem kell jelenteni, ha gyóntatófülkében vallanak az nagy segítség most a ped0 katolikus papoknak? A fideszeseket tényleg nem háborítja fel ez sem?
Micsoda? Mi senkire nem kényszerítjük a gyónást. Ha valaki pedofil bűncselekményt követ el, - én is azt mondom - kapja meg a legszigorúbb bűntetést. Nyomozza ki a rendőrség és kész. De ne akarjon a gyónás szentségébe beavatkozni. Minden egyéb bűncselekmény esetében sem szokott a rendőrség gyónási információk után kutatni.
A sharia egy egész országra vonatkozik, minden emberre. Függetlenül a vallástól.
Felesleges hergelése ez a proli tömegeknek, főként, hogy azt sem tudják miről van szó. Tudatlanok.
#22 Szándékosan kerülöd el a kérdés lényegét azzal, hogy a gyónásra szűkíted a választ?
A sharia, mint vallási alapon létező joghatóság, amit muzulmán hátterű bevándorlók (vagy épp évtizedek óta az adott ország állampolgáraként ott élők) vezetnek be mennyiben tér el a keresztény egyházak joghatóságától, ami pl. lehetővé teszi számukra, hogy gyónási titokra hivatkozva köztörvénys bűncselekmények esetében tagadják meg a vallomástételt, vagy épp a gyermekvédelmi rendszerben indított jelzést? Helyette az egyház "kivizsgálja", a katolikus egyház minapi nyilatkozata szerint a világinál szigorúbban kezelve az ilyen ügyeket.
Ismerjük a kivizsgálásokat, ismerjük azt, hogy zaklatásért jelentettétek fel a korábban a papbácsi által bántalmazott áldozatot, ismerjük azt, hogy folyamatosan jönnek a hírek évtizedes gyakorlatokról.
És amúgy az megint milyen már, hogy "szigorúbban kezelik", mint a magyar jog? Ez meg miben nem önbíráskodás? És mi is az a szigorúbb kezelés? Laicizálják a papot? Világiként a fél életét fegyházban élné le...
A sharia abban tér el, mint mondtam hogy mindenkire érvényes, akár muzulmán, akár keresztény, akár ateista. A gyónás közben nem a papnak gyónunk, nem az ő személye lényeges, Krisztus akinek megvalljuk a bűneinket. (egyébként ez nem ennyire egyszerű, több feltételnek is fenn kell állnia, hogy valódi feloldozást kaphasson)
Ezek a komoly bűncselekmények a rendőrségre tartoznak, felesleges a papot behívni, ő nem árulhat el semmit, az élete árán is meg kell őriznie a titkot.
Egyébként pedig teljesen felesleges hergelésnek tartom ezt az egészet, főleg hogy olyan embereket hergel akiknek fingjuk nincs egyházi dolgokhoz.
A másik meg, hogy elképesztő sok hazugságok terjesztenek a papokról, ezek az esetek extrém ritkák, a liberális sajtó nagyítja fel. Pl Böjte atya esete, akiről 100% hazugságokat terjesztettek, és mindez ki is derült. Persze a szarházi 444 rtl és társai ezt már nem hozzák le...
Minden válaszodban természetesnek veszed, hogy a papnak mentessége lehet, "nem árulhat el semmit, az élete árán is meg kell őriznie a titkot".
Egészen pontosan miért is nem?! Mi írhatja felül pl. egy emberölési ügyben a társadalom érdekét, nevezetesen, hogy a tettest elfogják, bíróság elé állítsák és megbüntessék? A pap képzeletbeli barátja?
Érted már, hol van itt a baj? És nem kell értenem az egyházi dolgokhoz, a kézilabdázóknak, a bélyeggyűjtőknek és a viking metál kedvelőinek sincsenek extra jogaik. A papoknak miért van?
Vesd össze az alábbi két idézett szövegrészt, szerintem mindkettőt te írtad (legalábbis a név mellett ugyannyi pipa van).
"A gyónás az egyház egyik legfontosabb szentsége, a történelemben számos eset volt hogy inkább az életüket adták papok, mint sem felfedjék amit a gyónó mondott."
"Értelmetlen ez az egész vita. Aki ilyen jellegű bűncselekményt követ el, nem éppen templomba járó típus."
Akkor most miért adták az életüket azok a papok, ha amúgy ilyen meg nem is szokott lenni? Mikor nem mondtál igazat?
"Aki nem keresztény, az nem is értem minek pofázik (sic!) bele ezekbe a dolgokba." - írod.
Na, itt vegyél vissza nagyon gyorsan az arcodból, kisbarátom! Miért belepofázás az, ha valaki számon kéri az előjogokat? Miért belepofázás, ha elvárom, hogy a törvények mindenkire egyformán vonatkozzanak?
És egyáltalán, hogy engeded meg, hogy így írj nekem, rólam, aki "belepofázok" a te dolgodba?
Ez az arrogancia, ez a bicskanyitogató stílus, ez a kiemelkedettségtudat teszi olyan gyomorforgatóvá az egész egyházadat, amit kénytelen vagy minden egyes misén megvallani a Hiszekegy elmondásával. Az egyházad egy idejétmúlt élősködő és ezt csak az nem látja, akinek az agyát már sikeresen átmosta.
Az arcodból inkább te vegyél vissza. Olyan dologba szólsz bele amibe nincs ráhatásod. Se nekem, se a kormánynak. Ha a kormány előírja, hogy felfedhető a gyónási titok, az akkor is sajtpapír. Nem jelent semmit. Ez 2000 éve így van, és így is marad.
Olvass utána mikor voltak ilyen esetek a történelemben amikor életüket adták érte a papok. Tekintve, hogy nem hallottál ilyen esetről, nem én vagyok a tájékozatlan és az agymosott. A gyomorforgató pedig inkább a b*zik vonaglása a prideon, meg mikor 2 b*zi nevel gyereket. Az az igazi pedofília. Meg amikor gyerekeket műtenek át. Ugye? Azzal nincs bajod mi? Persze, aki 444 en meg rtl en él attól mit várunk. A ti oldalatok maga az agyhalál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!