Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az, hogy a ped0 katolikus...

Az, hogy a ped0 katolikus papokról nem kell jelenteni, ha gyóntatófülkében vallanak az nagy segítség most a ped0 katolikus papoknak? A fideszeseket tényleg nem háborítja fel ez sem?

Figyelt kérdés
[link]
máj. 7. 11:34
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
#20 Ez mennyiben más, mint a muzulmánok által Londonban vitt sharia törvénykezés?
máj. 10. 09:28
 22/29 anonim ***** válasza:
35%

Micsoda? Mi senkire nem kényszerítjük a gyónást. Ha valaki pedofil bűncselekményt követ el, - én is azt mondom - kapja meg a legszigorúbb bűntetést. Nyomozza ki a rendőrség és kész. De ne akarjon a gyónás szentségébe beavatkozni. Minden egyéb bűncselekmény esetében sem szokott a rendőrség gyónási információk után kutatni.

A sharia egy egész országra vonatkozik, minden emberre. Függetlenül a vallástól.

Felesleges hergelése ez a proli tömegeknek, főként, hogy azt sem tudják miről van szó. Tudatlanok.

máj. 10. 10:11
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

#22 Szándékosan kerülöd el a kérdés lényegét azzal, hogy a gyónásra szűkíted a választ?

A sharia, mint vallási alapon létező joghatóság, amit muzulmán hátterű bevándorlók (vagy épp évtizedek óta az adott ország állampolgáraként ott élők) vezetnek be mennyiben tér el a keresztény egyházak joghatóságától, ami pl. lehetővé teszi számukra, hogy gyónási titokra hivatkozva köztörvénys bűncselekmények esetében tagadják meg a vallomástételt, vagy épp a gyermekvédelmi rendszerben indított jelzést? Helyette az egyház "kivizsgálja", a katolikus egyház minapi nyilatkozata szerint a világinál szigorúbban kezelve az ilyen ügyeket.

Ismerjük a kivizsgálásokat, ismerjük azt, hogy zaklatásért jelentettétek fel a korábban a papbácsi által bántalmazott áldozatot, ismerjük azt, hogy folyamatosan jönnek a hírek évtizedes gyakorlatokról.

És amúgy az megint milyen már, hogy "szigorúbban kezelik", mint a magyar jog? Ez meg miben nem önbíráskodás? És mi is az a szigorúbb kezelés? Laicizálják a papot? Világiként a fél életét fegyházban élné le...

máj. 10. 10:25
 24/29 anonim ***** válasza:

A sharia abban tér el, mint mondtam hogy mindenkire érvényes, akár muzulmán, akár keresztény, akár ateista. A gyónás közben nem a papnak gyónunk, nem az ő személye lényeges, Krisztus akinek megvalljuk a bűneinket. (egyébként ez nem ennyire egyszerű, több feltételnek is fenn kell állnia, hogy valódi feloldozást kaphasson)

Ezek a komoly bűncselekmények a rendőrségre tartoznak, felesleges a papot behívni, ő nem árulhat el semmit, az élete árán is meg kell őriznie a titkot.

Egyébként pedig teljesen felesleges hergelésnek tartom ezt az egészet, főleg hogy olyan embereket hergel akiknek fingjuk nincs egyházi dolgokhoz.

A másik meg, hogy elképesztő sok hazugságok terjesztenek a papokról, ezek az esetek extrém ritkák, a liberális sajtó nagyítja fel. Pl Böjte atya esete, akiről 100% hazugságokat terjesztettek, és mindez ki is derült. Persze a szarházi 444 rtl és társai ezt már nem hozzák le...

máj. 10. 10:40
 25/29 anonim ***** válasza:
59%

Minden válaszodban természetesnek veszed, hogy a papnak mentessége lehet, "nem árulhat el semmit, az élete árán is meg kell őriznie a titkot".

Egészen pontosan miért is nem?! Mi írhatja felül pl. egy emberölési ügyben a társadalom érdekét, nevezetesen, hogy a tettest elfogják, bíróság elé állítsák és megbüntessék? A pap képzeletbeli barátja?

Érted már, hol van itt a baj? És nem kell értenem az egyházi dolgokhoz, a kézilabdázóknak, a bélyeggyűjtőknek és a viking metál kedvelőinek sincsenek extra jogaik. A papoknak miért van?

máj. 10. 11:36
 26/29 anonim ***** válasza:
100%
Értelmetlen ez az egész vita. Aki ilyen jellegű bűncselekményt követ el, nem éppen templomba járó típus. Egyébként pedig ha tudja, hogy a gyóntatónak nem kötelessége hallgatnia, nem fog elmenni gyónni. Csak hergelésre jó ez az egész, aki nem keresztény az nem is értem minek pofázik bele ezekbe a dolgokba. Eddig is eléltünk egymás mellett békességben, felesleges ez a gyűlölet. Különben az ilyen komoly bűncselekmények elkövetőit szinte mindíg nagyon rövid idő alatt elfogják. Eddig sem szorult a rendőrség gyónási titkokra.
máj. 10. 12:20
 27/29 anonim ***** válasza:
59%

Vesd össze az alábbi két idézett szövegrészt, szerintem mindkettőt te írtad (legalábbis a név mellett ugyannyi pipa van).

"A gyónás az egyház egyik legfontosabb szentsége, a történelemben számos eset volt hogy inkább az életüket adták papok, mint sem felfedjék amit a gyónó mondott."

"Értelmetlen ez az egész vita. Aki ilyen jellegű bűncselekményt követ el, nem éppen templomba járó típus."

Akkor most miért adták az életüket azok a papok, ha amúgy ilyen meg nem is szokott lenni? Mikor nem mondtál igazat?

"Aki nem keresztény, az nem is értem minek pofázik (sic!) bele ezekbe a dolgokba." - írod.

Na, itt vegyél vissza nagyon gyorsan az arcodból, kisbarátom! Miért belepofázás az, ha valaki számon kéri az előjogokat? Miért belepofázás, ha elvárom, hogy a törvények mindenkire egyformán vonatkozzanak?

És egyáltalán, hogy engeded meg, hogy így írj nekem, rólam, aki "belepofázok" a te dolgodba?

Ez az arrogancia, ez a bicskanyitogató stílus, ez a kiemelkedettségtudat teszi olyan gyomorforgatóvá az egész egyházadat, amit kénytelen vagy minden egyes misén megvallani a Hiszekegy elmondásával. Az egyházad egy idejétmúlt élősködő és ezt csak az nem látja, akinek az agyát már sikeresen átmosta.

máj. 10. 12:57
 28/29 anonim ***** válasza:
31%

Az arcodból inkább te vegyél vissza. Olyan dologba szólsz bele amibe nincs ráhatásod. Se nekem, se a kormánynak. Ha a kormány előírja, hogy felfedhető a gyónási titok, az akkor is sajtpapír. Nem jelent semmit. Ez 2000 éve így van, és így is marad.

Olvass utána mikor voltak ilyen esetek a történelemben amikor életüket adták érte a papok. Tekintve, hogy nem hallottál ilyen esetről, nem én vagyok a tájékozatlan és az agymosott. A gyomorforgató pedig inkább a b*zik vonaglása a prideon, meg mikor 2 b*zi nevel gyereket. Az az igazi pedofília. Meg amikor gyerekeket műtenek át. Ugye? Azzal nincs bajod mi? Persze, aki 444 en meg rtl en él attól mit várunk. A ti oldalatok maga az agyhalál.

máj. 10. 14:28
 29/29 anonim ***** válasza:
Mutasd meg ezen a plüssmacin, hol simogatott meg a papbácsi!
máj. 10. 20:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!