Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ez lenne Magyar Péter jelenség...

Ez lenne Magyar Péter jelenség sikerének a kulcsa?

Figyelt kérdés

Hetek óta figyeltem ezt a jelenséget. Nem adtam fel és rájöttem a Magyar Péter jelenség sikerének a kulcsára: Azonosulás.

Adott egy magyar ember. 20 éve ugyanannak a főnöknek dolgozik. Nem csak ő, hanem a felesége is. A munka miatt, a házasság is romba dől, a felek elvesztik a tisztánlátásukat és egymást is bántják. Aztán eljön a nap, amikor az ember felesége hibázik és kénytelen közös megeggyezéssel felmondani. Emberünk pedig még a lehetőségét is elveszíti annak, hogy büszkén felmondjon a főnökének, mert az őt is kiteszi a cégből, mely az élete volt az elmúlt évtizedekben. De emberünk nem törődik bele abba, hogy az élet ilyen csúnyán elbánt vele és bosszút esküszik. Ha törik, ha szakad, tönkre teszi a gonosz főnökének a megszokott könnyű luxuséletét.

Ki ne tudna azonosulni egy ilyen figurával? ki ne állna szegény magyar mellé, hogy az jól elbánhasson a gonosz volt főnökével. Főleg, amikor azt látja, hogy nagyon sokan támogatják emberünket abban, hogy véghez vigye a bosszút és rajta keresztül mindenki, ha csak egy kicsit is, de átélhesse az elégtétel érzését, amit ő maga nem tehet meg a saját életében.

Valahogy talán így tudnám megfogalmazni a Magyar Péter jelenség kulcsát, titkát. Valahogy minden ember bele tudja képzelni magát a főhős helyébe és valamiért mindenki azt tartaná méltányosnak, ha ez a magyar ember elégtételt kapna, még ha ezért egy kormányt is kell megdöntenie.

Szánom a fideszt és Orbánt, aki sosem dolgozott annyit, hogy ezt a jelenséget fel tudja térképezni és megérthesse.

2024. máj. 7. 01:49
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:

Én mindenképp Magyar Péterre szavaztam volna. Illetve TISZA pártra szavazok.

Amíg nem közösködik a Gyurcsánnyal, addig biztosra veheti a TISZA az EP szavazatom. Én inkább pszichológiai szempontból, kerestem volna a választ arra a kérdésre, hogy mi lehet ennek az átütő sikernek a mozgatórugója az emberek fejében. A Fidesz módszerét jól kiismertem. Zseniális megoldásaik voltak, de ellaposodott. Nekem az a tervem, hogy Magyar Péterrel és a TISZA párttal, hogy egy átütő EP sikerrel helyezzük nyomás alá a kormányunkat. Marad még két évük úgyis arra, hogy érdemi munkát végezzenek 2/3-al. Talán elgondolkodnak, hogy mit lehetne alkotni, még, hátha a nép megkegyelmez nekik.

Sajnos viszont van egy szomorú vonzata is egy Átütő ellenzéki sikernek az EP ben. Így kormányunk ismét egy olyan kényelmes helyzetbe kerül, hogy az ellenzéki EP képviselőkre mutogathatna, mondván miattuk nem érkeznek a pénzek. De érdemes ezt megkockáztatni úgy vélem.

Szerintem mindenképpen hasznos lenne megfejteni az egész MP jelenség pszichológiáját.

2024. máj. 8. 23:44
 22/23 anonim ***** válasza:
Szerintem meg nem érdekes annyira ezt megfejteni, ráadásul nem vagyunk szakemberek, akikkel Ő maga leüll és mesél. Innentől kezdve csak hipotéziseket gyártanánk. A jelen pillanat történései a fontosak. Meddig akartok még az eredetén rugózni?
2024. máj. 9. 04:40
 23/23 anonim ***** válasza:
....főleg, hogy Ő maga korábban ezt már elmesélte. Vagy elhisszük ezt vagy nem. Gyártani még emellé 1000 konteót felesleges.
2024. máj. 9. 04:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!