Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ez lenne Magyar Péter jelenség...

Ez lenne Magyar Péter jelenség sikerének a kulcsa?

Figyelt kérdés

Hetek óta figyeltem ezt a jelenséget. Nem adtam fel és rájöttem a Magyar Péter jelenség sikerének a kulcsára: Azonosulás.

Adott egy magyar ember. 20 éve ugyanannak a főnöknek dolgozik. Nem csak ő, hanem a felesége is. A munka miatt, a házasság is romba dől, a felek elvesztik a tisztánlátásukat és egymást is bántják. Aztán eljön a nap, amikor az ember felesége hibázik és kénytelen közös megeggyezéssel felmondani. Emberünk pedig még a lehetőségét is elveszíti annak, hogy büszkén felmondjon a főnökének, mert az őt is kiteszi a cégből, mely az élete volt az elmúlt évtizedekben. De emberünk nem törődik bele abba, hogy az élet ilyen csúnyán elbánt vele és bosszút esküszik. Ha törik, ha szakad, tönkre teszi a gonosz főnökének a megszokott könnyű luxuséletét.

Ki ne tudna azonosulni egy ilyen figurával? ki ne állna szegény magyar mellé, hogy az jól elbánhasson a gonosz volt főnökével. Főleg, amikor azt látja, hogy nagyon sokan támogatják emberünket abban, hogy véghez vigye a bosszút és rajta keresztül mindenki, ha csak egy kicsit is, de átélhesse az elégtétel érzését, amit ő maga nem tehet meg a saját életében.

Valahogy talán így tudnám megfogalmazni a Magyar Péter jelenség kulcsát, titkát. Valahogy minden ember bele tudja képzelni magát a főhős helyébe és valamiért mindenki azt tartaná méltányosnak, ha ez a magyar ember elégtételt kapna, még ha ezért egy kormányt is kell megdöntenie.

Szánom a fideszt és Orbánt, aki sosem dolgozott annyit, hogy ezt a jelenséget fel tudja térképezni és megérthesse.

máj. 7. 01:49
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

A Bosszúállókat majdnem mindenki szereti. Mármint a filmet.

Szeretnék rávilágítani, hogy a példatörténetben szándékosan nem volt feleséget írtam. Az amíg nincs felhívva rá a figyelem elveszik a történetben. Feleséget írtam, noha már elváltak. Ez elveszik a történetben. Két név lett összekapcsolva: Magyar Péter és Varga Judit neve az emberek elméjében. Magyar Péter pedig kimondott összekapcsolva másik két nevet, mely jól ismert: Orbán-Gyurcsány.

Ez a történet magával ragadó. Ez nem amerikai alapú, hanem minden nemzetnek meg van a maga bosszúálló története. Hozhattam volna Ludas Matyi és Döbrögi történetét, de jelenleg ez a mese kivitelezhetetlen. Viszont Magyar Péter bosszú sztoryja is hasonló. A siker kulcsa az, hogy az emberek ezzel tudnak azonosulni. A valódi kulcs az, hogy Orbán Viktor jelenleg mindenki főnöke, amíg az ő aláírása szerepel a legtöbb forgalomban lévő bankjegyen.

Itt van példáúl a 3-as hozzászólás:

"Na, akkor én már tudom, miért nincs bajom a fidesszel, egyrészt nincs főnököm"

ezt a szövegrészt magyarázatként emelem ki szerencsétlen válaszoló lepontozására. Én nem pontoztam semerre sem. Az emberek 90%-a nem tud azonosulni egy ilyen mondattal. Gyűlöletet vált ki, ami lényegében piros kezekben nyilvánult meg ezidáig.

4-esnek pedig teljesen igaza van. A kormány ott hibázott, hogy engedte rámenni a jobboldali sajtót Magyar Péterre. De létezőként tekintettek rá, noha nem létezett. Mi megy át az embereknek: Nem elég, hogy kirúgták szegény magyart, még a hírnevét is besározzák. Még a fideszes beállítottságúakban is kiveri a biztosítékot ez a fajta megnyilvánulás.

5-ös! Te is 0%-on állsz a válaszoddal. Értsd meg, hogy a rendszer váltás óta amerikai filmeken, sorozatokon érlelték a magyarok tudatát. Amerikából jön minden, ami valamiféle boldogsághormont szabadít fel az emberekben. A jelentős rétegnek nincs más boldogságforrása, csak, ami végsősoron amerikából jött. Kivétel elázol talán az, aki keresztény.

6-os! Lehet, hogy igazad van. Én nem ültem azon a vonaton. De ahogy magad is írtad: "Állítólag"

7-es! Nem fogják megbüntetni. Inkább maga a kormány sikálná el az egészet, mert egy büntetéssel mártírt csinálnának belőle. Nem tudnak mit kezdeni Magyar Péterrel. Ott tartunk, hogy ha a kormány vagy a régi ellenzék bántani akarja, akkor rájuk zúdúl a Péterpártiak (ez de gyönyörű szó) haragja. Péterpártiak pedig ugyanúgy viselkednek, mint a Gyurcsányisták vagy az Orbanisták. Ha bántod a hősüket, neked szaladnak. Amúgy nincs itt 3. útról szó, hanem a már meglévő két út szakaszainak kisajátításáról van szó. Ami újszerű, az a felbukkanás. Magyar péter úgy jön elő, mintha a fidesz eddig bújtatta volna, mintha Varga Judit tartotta volna palackba zárt szellemként, aki most kiszabadúlt.

8-as! Teljesen igazad van. De van még valami, amit elfelejtenek: Jogállamiság.

Nálunk ez csak akkor tud megvalósulni, ha egy 3 pólusú viszonylag kiegyenlített politikai összeállítás valósulna meg. Magyar Péter mint egyfajta kiegyenlítő jön be a képbe. Egyetlen létjogosultsága, hogy megszűntetheti a fidesz 2/3-ot. Egy ilyen kaliber a külföldi esetleges támogatóknak még úgy is megéri támogatni, ha azt nem közvetve teszik, hanem egyengetik az útját. Az EU-nak is érdeke a magyar fidesz 2/3 destabilizálása.

máj. 7. 12:43
 12/23 anonim válasza:
100%
A kérdező nem választ vár, hanem a saját véleményét akarja megosztani. Leszólja azokat a válaszokat, amik nem felelnek meg az ő világképének. A kérdező egy megmondóember, aki a kérdését provokációra használja és nem tűr ellentmondást a nézeteivel kapcsolatban!
máj. 7. 16:23
 13/23 anonim ***** válasza:
90%

"Amúgy látszik is, hogy ez a Magyar Péter egy abszolút tehetségtelen szónok, demagóg dumát tol, amít a közönség hallani akar... szánalmas!"

Szánalmas inkább te vagy meg az Orbánod, te Orbán segnyaló! Láttad te már Orbánt vitázni? Egy épkézláb érve nincs, minden kérdédre csak brüsszel, soros, meg migránsok a válasza... ja meg boldog karácsonyt!

máj. 7. 22:23
 14/23 anonim ***** válasza:
Ha nem fogadsz el más veleményt a tiéden kívül, akkor minek írod ki a kérdést? Te így gondolod, mert te ezen agyaltál, de ez nem jelenti azt, hogy ez lenne az igazság. Ez csak a TE egyad szüleménye. Nem tudsz MP bőrébe bújni és atérezni amit ő, és nem tudsz az elméjébe hatolni, hogy kiolvasd a gondolatait. Innentől kezdve te egy hipotézissel élsz.
máj. 8. 07:14
 15/23 anonim ***** válasza:
"kormány ott hibázott, hogy engedte rámenni a jobboldali sajtót" persze persze ez csak véletlenűl történt. ááá még csak nem is a karmelitából küldték rá.... Kérdező hol élsz te?
máj. 8. 07:49
 16/23 A kérdező kommentje:

Jó, rendben. Igazatok van. Tévedtem. Tehát Magyar Péter a messiás.

Belátom, nincs ebben pszichológia.

Éljen Magyar Péter! Hajrá TISZA párt.

máj. 8. 09:19
 17/23 anonim ***** válasza:
Mondjuk én ezt nem állítom, de alternatíva lehet belőle akár. Figyelni kell a beszédeit egyelőre, aztán majd a tetteire. El fog válni ki Ő, s mi Ő. Egy a fontos, hogy ne üljünk fel a propagandának és a konteóknak, pláne ne mi gyártsunk elméleteket, mert abból már van 1000, és mindegyik azt állítja neki van igaza. Ugye érezzük, hogy ez így nevetséges?
máj. 8. 10:27
 18/23 BécsiFehér ***** válasza:
Egy politikai párt vezérének szavazókra van szüksége, lehetőleg nagy tömegekre. Ahhoz, hogy maga mögé állítsa őket szüksége van tömegpszichológiai eszközökre is, hogy meggyőzze őket, mint ahogy a reklámok is használnak ilyen eszközöket, hogy rávegyenek egy termék megvásárlására. Emelett kell még, pl. retorikai képességek, jó kiállás, karizma, erő sugárzása, stb. Szerintem már Jézus is élt ezekkel a tulajdonságaival...
máj. 8. 13:54
 19/23 BécsiFehér ***** válasza:
Nem tudom, miért, de a kérdésedben iróniát és manipulatív szándékot érzek MP-vel kapcsolatban.
máj. 8. 13:57
 20/23 anonim ***** válasza:

Az, hogy egyenlően kritizálja a kormányt, az ellenzéket, és Brüsszelt, nem jelenti, hogy valódi köztes alternatívát tud mutatni. Ez még kevés.

Az ígéretei elég gyengék.

De legalább van valaki, aki objektivitásra törekszik. Ezért szeretik az emberek.

máj. 8. 15:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!