Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért fontos ennyire, hogy a...

Miért fontos ennyire, hogy a TISZA párt induljon az EP meg önkormányzati választásokon?

Figyelt kérdés

A Fideszt majd 2026-ban lehet legyőzni, nem most. Magyar Péter az Európai Unióval kapcsolatban meg azt a véleményt tamogatja hozzávetőlegesen, mint a Fidesz. Az se derült ki nekem, hogy melyik pártcsaládba kerülne be. Az hogy meg a fővárosban ellenzéki és nem fideszes polgarmesterjelölteket akar megbuktatni nonszensz.

Amúgy érteném ezt a lelkesedést, ha két év múlva lennénk, de jelen választáson oly mindegy mekkora lesz a TISZA párt tamogatottsága.

Ezért is kell olyan pártokat tamogatni, akik már bizonyítottak az EU-ban, pl Momentum, DK. Tisza még nem, és nekem eddig eléggé Fidesz 2-nek tűnik.

máj. 6. 10:33
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

"írd le kérlek szájbarágósan, konkrét példákkal, hogy miben nem koherens, hátha a végére még én is megértem."

Ezt tettem feljebb egyébként, ahol kifejezetten hoztam példát, de jó, akkor legyen nagyon részletes.

Van ez a Magyar Péter. Magyar Péter egy ember. Emberek szoktak egyetérteni és egyet nem érteni dolgokkal. Egy egyszerű példa, amivel kevesen értenek egyet, az a népirtás.

A másik oldalon vannak pártok, akik emberek halmaza, akik egy elképzelés mentén szerveződtek. Ezek az elképzelések közös egyetértések és egyet nem értésekből állnak. Pl. ha ketten egyetértenek abban, hogy több kulcsos adó, az jó, akkor ennek mentén lehet pártot szervezni.

Remélem eddig tudod követni.

Nos, Magyar Péter, aki egy ember saját bevallása szerint már 2007-ben nem értett egyet a fidesszel, amit ki is emelt ezen a Puzséros beszélgetésen, ugyanis Puzsér külön kérte, hogy számára fontos elemeket említsen meg a fidesszel kapcsolatban, amikkel nagyon nem értett egyet és ilyen volt 2007-ben, amikor a saját bevallása szerint is a fidesz ellopta a tüntetés károsultjainak gyűjtött pénzt.

Szóval van egy ember, aki már közel két évtizede, 17 éve nem ért egyet az adott párttal, ami elvileg közös elképzelések mentén működik és ennek ellenére csatlakozik és még aktívan is segíti őket.

Továbbá elég sok beszélgetésben erkölcsi alapon próbálja meg a fideszt támadni, hogy erkölcsileg elfogadhatatlan, amit mondanak. Ezzel szemben az egyik első Partizános interjúban a saját szájából hangzik el, hogy egy Orbán nélküli fidesszel összefogna - igen, igen, később meggondolta magát -, viszont ha ez legalább egyszer fel is merült, akkor ott nem erkölcsi különbségek vannak a két párt működésében.

Ezeket látva a következő kérdések merülnek fel:

- Ha a saját pártjában valaki elfogadhatatlan dolgot csinál, akkor mi a garancia, hogy ott nem fog 17 évet várni, mire tesz valamit?

- Ha nem erkölcsi különbség van közte és a fidesz között, akkor nekem miért kellene elhinnem, hogy nem saját fideszét építi?

- Ha ilyen hamar egyik napról a másikra meggondolta magát egy egyébként fontos kérdésben, hogy egy erős pártot tekint-e koalíciós partnernek, akkor mi alapján higgyen el, hogy a ma kijelentett dolgokban holnap nem gondol-e teljesen mást?

Ennél lényegesen több hülyeséget nyilatkozott, viszont már ezzel a pár példával is olyan kérdések fogalmazhatóak meg, amik miatt értelmes ember most nem szavaz le rájuk, mert csak pár hónapja léteznek.

"A fidesznek köszönhetjük, hogy van áru a boltakban. Ezt ne felejtsètek amikor szavaztok!"

Úgy-úgy, ne felejtsétek el, hogy a fidesz miatt vannak nyugati árak a boltokban és kaptok keleti szintű fizetéseket.

Ne felejtsétek el, hogy a fidesz kormányzása volt olyan jó, hogy Románia lehagyta az országot.

máj. 8. 14:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!