Büntetett előélettel indulhatok politikai pályán?
Figyelt kérdés
Régi ügy, még 2003-ban történt, tehát már több mint 20 éve. Elítéltek sikkasztás miatt, 1,5 év fegyházat kaptam, amiből 1 évet kellett leülnöm. 1 év múlva szabadultam tehát. Asszem közügyektől is el lettem tiltva talán 5 évre, de ebben nem vagyok biztos.2024. máj. 5. 23:32
11/15 anonim válasza:
10.
Az egész ország a sikkasztásaikról beszél!
Melyik a roszabb ?
Az elkapott bűnöző vagy a még el nem.kapott aktív??
Egyértelmű
12/15 anonim válasza:
11) Mindegy, hogy ki miről beszél. A kérdezővel ellentétben a Fidesz egyetlen politikusa sme büntetett előéletű sikkasztás vagy egyéb bűncselekmény miatt.
13/15 anonim válasza:
12.
Tipikus fideszbirka vagy! A kérdésre nem válaszolsz!
14/15 anonim válasza:
13) Hagyj a hülyeséggel. Én nem vagyok fideszes. A kérdés arról szólt, hogy valaki elindulhat-e politikai pályán, ha büntetetett előéletű. Én voltam az első hozzászóló, azzal megválaszoltam a kérést, hogy elvileg igen, ha már nincs eltiltva közügyektől, de nem valószínű, hogy szavaznának rá a választók, és az se, hogy valamelyik párt indítani. A Fidesz sem indít képviselőnek sikkasztűsért vagy egyéb bűncselekményekért korábban büntetteket, ugyanúgy más párt se, mert ezzel nagyon nagy támadási felületnek tennék ki magukat. A Fidesznek sincs egyetlen korábban bünetett képviselője. (de más pártnak se)
15/15 anonim válasza:
Tényleg sokaknak elveszi az Orbán fóbia a látását. Dehogy jelölne a Fidesz egy korábban elitélt bünözőt. Még Borkait is lemondatták utólag, pedig jogi értelemben ő nem csinált semmi törvénybeütközőt, ahogyan Novák Katalint is lemondtaták pedig jogi értelemben ő se csinált semmi törvénby ütközőt. Se a Fidesz, se más párt nem teheti meg, hogy bünetett előéletű személyeket jeloöjön
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!