Egy fizkai munkásnak, betanított munkásnak jobban megy kint.
A diplomás már más kérdés.
máj. 5. 21:28
2/23 anonim válasza:
Az oka az, hogy soha nem "kivándorló" hanem "vendégmunkás" magyarok voltak többségben, akik pár évre kimennek, összeszedik egy lakás/felújítás/autó árát, aztán elvannak itthon belőle egy darabig.
máj. 5. 21:29
3/23 anonim válasza:
#1 Diplomáshoz tegyük hozzá, hogy sok olyan szakma van, ahol eleve nehéz más országban érvényesülni, mert hiába ismeri valaki a magyar jogot vagy magyar építési szabályokat, ha külföldön más van. Illetve gyengék vagyunk nyelvben, ami egy betanított munkásnál nem feltétel, de egy diplomás pozícióban nem árt a tárgyalóképes szakmai nyelv akár angol akár az ország nyelve. Illetve a nyugati országokban elég patrióták ebből a szempontból, a hazai értelmiségi munkaerőt részesítik előnyben a külföldivel szemben.
máj. 5. 21:34
4/23 anonim válasza:
Nem minden állásnál éri meg kimenni.
Én céges kiküldetés keretein belül laktam kint Németországban 2 évet.
Úgy, azért nem volt rossz,hogy a cég fizette a lakhatást, meg a céges autót.
De, tartósan nem laknék ott.Igaz, az Áfa alacsonyabb, mint nálunk, de a fizetésedet aztán rendesen megkopasztja az állam.Nem beszélve az autó után fizetendő adókról, lakásbérlésről.
A migránsok jelenléte sem kellemes, de engem jobban zavar az állam működése, adórendszerük.
máj. 5. 21:37
5/23 anonim válasza:
Ez mindig is létezett. Még az 56-os menekültek között is voltak, akik má a 80-as években is visszatelepültek Magyarországra.
máj. 5. 21:37
6/23 anonim válasza:
3#
Én elsősorban nem a jogászokra és azokra gondoltam, akiknek országspecifikus a diplomája.
Hanem elsősorban, jobban kereső emberekre a versenyszférából.
Senior minőségirányítási mérnök, kimegy, nem él sokkal jobban, mint Magyarországon.
máj. 5. 21:38
7/23 anonim válasza:
Én biztos nem megyek haza. Most csinálom a német B2-t utána majd a C1-et. Matek tanárként már most ajánlottak bruttó 3900 eurót, 30 órában, annyira nincs tanár. Csak kötelező a C1 papíron is. Ha meglesz eszem ágában sincs hazamenni.
máj. 5. 21:50
8/23 anonim válasza:
Én senior programozóként jobban élek kint, mint otthon tenném.
máj. 5. 21:54
9/23 anonim válasza:
IT területen dolgozom, voltam kint Németországban többször kiküldetésen és gondolkoztam rajta, hogy kiköltözzek. Viszont kiszámolva nettó fizetésben inkább 1.5-szörös szorzó és a lakhatás, biztosítások, szolgáltatások sokkal drágábbak, szóval nem jelentene olyan nagy életszínvonal javulást, főleg, hogy van már lakásom Budapesten.
máj. 5. 22:00
10/23 anonim válasza:
Ezzel csak az a gond hogy még most is sokkal többen mennek ki mint amennyien visszajönnek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!