Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az állandó lakatási válsággal...

Az állandó lakatási válsággal többnyire csak a szocializmus "kegyeltjei" és az ő gyerekeik riogatnak?

Figyelt kérdés

Az ingatlanárak világszinten növekedtek, főleg a "felkapott" helyeken.Viszont az albérletárak is emelkedtek, ott pedig nem volt sem csok, semmi egyéb.

Én azt látom,hogy leginkább azok és azoknak a gyerekei hisztiznek az ingatlanok miatt, akiknek a szociban kiutalta az állam a lakást, meg volt tanácsi lakás egyéb ilyen luxuskedvezmények.

Azaz, sokan olyan javakhoz jutottak, aminek az értékét nem termelték ki.

Az én szüleim fővárosi agglomerációban vettek családi házat a 90-es években, sok hitellel.Bizony, kezdetben egyáltalán nem volt könnyű életük.

Én nem is toporzékolok,hogy ide a bérlakást.

Tudtam venni magamnak ingatlant.Persze, ehhez versenyképesnek kell lenni a munkaerőpiacon.

Az a helyzet,hogy hogy valaki a sorompót tekergeti meg az önkormányzatnál rakja ABC sorrendbe a papírokat 8 általánossal, az ma már nem versenyképes, nem működik.

A dologhoz az is hozzájárul,hogy sok magyar szülő azt mondja a gyereknek, tanulj, ami érdekel.Ennél nagyobb hülyeséget nem is mondhatnának.Azt kell tanulni, ami kelendő a piacon és nem utáljuk.Nem kell szeretni, csak ne utáljuk.A szabadidő arra van,hogy feltöltődjünk, azt csináljuk, amit szeretünk.A munka meg arra,hogy pénzt keressünk.

Az előbbi szülői mentalitás miatt, rengeteg az életképtelen fiatal az országban, a korosztályomból is. Azt tanulták, amit szerettek volna, aztán állnak letolt nadrággal az államvizsga után a munkaerőpiacon.

Lehet és tud is ingatlant venni az ember az országban, ha kicsit tanulmányozza a piacgazdaságot.

máj. 2. 09:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
50%

A demagòg ostoba kèrdèsed első bekezdèse càfolja hogy nem hisztiről van szò, hanem valòs problèmàròl.

Persze a jobboldaliakba nem szorult empàtia, az egocentrizmusuk teszi ôket jobboldalivà.

máj. 2. 09:18
 2/12 anonim ***** válasza:
36%
Ez az egész "lakhatási válság" hülyeség, mindenkinek van hol laknia. Természetesen mindenkinek a saját pénztárcájához kell igazítania az igényeit.
máj. 2. 09:34
 3/12 anonim ***** válasza:
79%
#2 Nincs rendben hogy ingyenélők abból élnek hogy nulla hozzáadott értékkel elveszik más munkával megkeresett pénzének a felét minden hónapban.
máj. 2. 09:35
 4/12 anonim ***** válasza:
26%
3: Nincs rendben az, hogy te irigykedsz másokra. Ha nem tetszik egy albérlet, ne vedd ki, abba meg ne szólj bele, hogy más mit csinál.
máj. 2. 09:51
 5/12 anonim ***** válasza:
24%
Nincs lakhatási válság, pedig ha valaki, én aztán meggyőződéses kommunista vagyok.
máj. 2. 09:55
 6/12 anonim ***** válasza:
78%

A lakásbérlés drága, ezt nem lehet ideológiailag megmagyarázni. Akinek van saját vagy kiadja a albérletnek az persze jól járt.

Itt a tipikus a "szegények szegényebbek, a gazdagok gazdagabbak lettek" mondás ervényesül.

Ha viszont nem jut a szegényebbeknek lakás, akkor összeomlik a társadalom, próbáljátok csak egy várost vezetni utcaseprők, kukások, tanárok, boltosok, apolók nelkül vezetni.

máj. 2. 10:02
 7/12 anonim ***** válasza:
48%
#4 Nem irigykedek, csak tisztában vagyok a pióca szó jelentésével. Az albérlet kiadók semmilyen értéket nem teremtenek, csak ellopják más pénzét.
máj. 2. 10:33
 8/12 árokpart ***** válasza:
Hogyne persze százmilliókat keresnek az emberek nálunk Édes Istenem! Ugyanis a legtöbb lakható ingatlan már 100 millió felett van és erre azt mondani, hogy csak kitalált dolog a lakhatási válság? Nem a szocializmusról van szó, mert még pl. az első Orbán kormány idején is könnyen össze lehetett egy házra való pénzt gyűjteni, mert emberi áron voltak a lakások, ingatlanok.
máj. 2. 11:30
 9/12 anonim ***** válasza:
16%
Nem szülők mentalitás miatt ilyenek fiatalok. Valójában gondoskodó Kádár apuka öröksége. Hiába telt el 35 év Kádár korszakból. Sajnos Kádár népe, Kádárista gondolkodást tovább adták a fiatal magyar generációnak. Ezért van manapság sok magyar fiatalnak is olyan életképtelen csődtömeg élet felfogása mint annó Kádár népnek. Ezért tart itt az ország...
máj. 2. 11:53
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

"ingatlanárak világszinten növekedtek"

Csak éppen az árak növekedésnek a mértéke nagyon nem mindegy, hogy az 10% vagy többszörösére emelkedik. Ebben le is körözzük a teljes EU-t.

[link]

"Viszont az albérletárak is emelkedtek, ott pedig nem volt sem csok, semmi egyéb."

Bérlet árak az ingatlan árakhoz igazodnak, de ne is zavarjon. Talán kicsit tanulmányozd a piacgazdaságot.

"azoknak a gyerekei hisztiznek az ingatlanok miatt"

Gyerekek aztán biztos képben vannak az ingatlanpiaci és szociális ellátási rendszer működésével.

"Az én szüleim fővárosi agglomerációban vettek családi házat a 90-es években, sok hitellel."

Amúgy az én szüleim is ekkor építkeztek. Na látod, akkoriban még a kommunista rendszer nélkül is lakáshoz lehetett jutni.

"Én nem is toporzékolok,hogy ide a bérlakást."

Várjunk csak, szerinted a bérlakásokat ingyen osztogatják, vagy mi az elképzelés erről a fejedben?

"8 általánossal, az ma már nem versenyképes, nem működik"

Erről beugrik pár film, amikor a gazdagok azzal akarják megszüntetni a szegénységet, hogy minden szegényt megölnek, elzárnak, diszkriminálnak etc. Szerinted meddig tudna működni akármelyik város, ha abban kizárólag csak egy adott jövedelmi/tanulmányi szint felettiek lakhatnának?

Mellesleg tavaly 581 ezer ember volt az országban, aki 500 ezer forint felett keresett. Most akkor mindenki más mehet a híd alá?

[link]

Tudod, épp az az egyik fő probléma az ingatlan helyzettel, hogy nem az tud lakáshoz jutni, akinek kell, hanem aki befektetési céllal sokadikat vásárolja, amit aztán kiad bérbe.

máj. 2. 12:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!