Minek kellett rendszert váltani, ha a szocializmusban sokkal többet lehetett lazsálni?
"Minek kellett rendszert váltani, ha a szocializmusban sokkal többet lehetett lazsálni?"
Azért, mert nem az az életcél, hogy minél többet lazsálhassunk.
"sokkal lazább volt a munkatempó. Bementél a gyárba, alibiből csináltál valamit, mellette meg maszekoltál, csencseltél kicsit és szépen elvoltál"
De ne olyan életszínvonalon, mint ma, hanem sokkal szerényebben!
Ma is választhatja azt bárki, hogy kevesebbet dolgozik, és szerényebben él.
Minek kellett rendszert váltani, ha a szocializmusban sokkal többet lehetett lazsálni?
Látod, ehhez képest elég sokáig húzta.
Lehet, hogy csak én voltam mindig rossz helyen?
Dolgoztam gyárban: WC-re sem lehetett csak úgy kimenni, a művezető folyton ott járt, és nem lehetett beszélni sem munka közben. Reggelire 10 perc, ebédre 30 perc szünet volt, csengetés jelezte, a munkavégzés, ill.szünet elejét és végét.
Dolgoztam bankban: ott sem lehetett lógni, szigorúan precíz, kemény munka folyt, magánügyben telefonálás csak "életveszély" esetén és előre szólva.
Aztán dolgoztam kötetlen munkaidőben üzletkötőként: ott nem törődtek vele mennyi időt töltök munkával, de a "tervet" hozni kellett, különben kirúgtak. Ott legalább jól lehetett keresni, és még szerettem is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!