Mit tenne Magyar Péter ha csak a Dk-Mszp-Párbeszéd koalícióval tudna kormányt alakítani a választások lezajlása után?
Szerintetek ha ez lenne az egyetlen esély a kormányváltásra akkor Magyar Péter összefogna az említett pártokkal a választások UTÁN? Vagy inkább a fidesszel alakítana kormányt? Mit gondoltok? Volt erről neki nyilvános véleménynyilvánítása?
Illetve MP. szavazók, titeket hogyan érintene ha ez bekövetkezne?
Biztos, hogy nem fog összeDKzódni (új szó :)), mert majdnem a teljes jelenlegi ellenzék a DK-tól rohad. Az MKKP és a Mihazánk tudott nem összeDKzódni eddig és jót is tesz nekik, láthatóan nem ők csordogálnak lefelé a süllyesztőbe...
Szóval nem. MP-nek biztosan van annyi esze, hogy még egy lehetséges kormányváltás esetén se fogjon össze a DK-nak nevezett rontással.
Ezt megbeszélted O1G-vel is? 🤣
Már elég rég nem lehet UTÓLAG koalíciót alakítani. O1G megtiltotta.
De hipotetikusan értve a kérdésed, válaszolok:
Szerintem nagyon erősen sanszos lenne, hogy a DK hajtaná el a faxba!
Az összes DK-s be van rendesen dühödve a mocskos alpári beszólogatásai miatt, úgyhogy Gyurcsány meg sem próbálná ezt. Nálunk nem parancsuralmi rendszer van, a teljes tagság dönt!
Megjegyzés:
Nagyon bele van égve mindenki agyába, hogy ha egy pártról, annak döntésiről van szó, akkor lényegében pár fejes döntéséről beszélünk.
A DK esetében nem. Ha Magyar koalíciót akarna, akkor azt a DK PÁRTTAGSÁGÁTÓL akarná.
Szerinted mennyi esélye lenne?
#5 És a teljes tagságotok nem gondolt még arra, hogy feloszlassa a DK-t ezzel helyet adva egy letisztult, friss ellenzéknek? A DK _SOHA_ nem fogja leváltani a fideszt, sőt: csak szavazókat taszít a fideszhez, de rengeteget! Ezért nem is értem, hogy mi a francért van még itt Gyurcsány és Dobrev. Miért nem adják meg az esélyt ennek a nyomorult országnak arra, hogy velük együtt, de a Fidesztől is végre megszabadulhasson?! Miért vannak még itt? Miért rohasztja a jelenlétével a DK még mindig az ellenzéket és a politikát?
Ti DK szavazók miért nem engeditek el Gyurcsányékat? Ti tényleg hisztek abban, hogy '26-ban majd a DK fog nyerni? Gondolom van annyi eszetek, hogy tudjátok, hogy ez esélytelen.
Rengeteg az 1 bites szavazó, aki Gyurcsány-Orbán tengelyen mozog és Orbán szavazóbázisának jelentős részét teszik ki a "Csak Gyurcsányt ne!" szavazók. Van valami tervetek arra, hogy ezeket az embereket meggyőzzétek arról, hogy hát mégiscsak Gyurcsányra kellene szavazni? Vagy egyébként mi a terv? Miért létezik még a mai napig is a DK, ha nem azért, hogy ellehetetlenítse a Fidesz - egyébként sem könnyűnek ígérkező - leváltását?
7# Én bár nem vagyok dk szavazó, azért leírnám a véleményem.
A legtöbb fideszes sajnos annyira ostoba hogy nekik teljesen mindegy kit szapulnak, csak nyomathassák a központban propagált narratívát.
Ha nem lenne Gyurcsány akkor lenne Soros György, ha soros nem lenne akkor lenne Ursula Von Der Leyen, ha ő nem lenne akkor csúnya gonosz Magyar Péter és így tovább. A fidesz szavazóinak teljesen mindegy mi a narratíva, látod Magyar Pétert is szidalmazzák, pedig még esélyt se adtak neki. Azt gondolom akinek van egy csepp esze is, az 2018 óta már nem fidesz szavazó. Szerintem a demokrácia lényege hogy minden ember találhasson magának egy olyan pártot amivel tud azonosulni. A dk szavazótábora (az intelligensebb) gondolom a szociáldemokráciát támogatja. Szerintem meg igenis legyen verseny a politikai pártok között, mivel a kulturált vita az csak előre viheti az országot.
#9-nek:
Én azt nem értem, hogy te és a hozzád hasonlóan gondolkodók miért idealizálnak, és miért nem képesek két lábbal a földön járni?
Van DK? És az, ami?
Akkor ebből próbálj meg valahogy kiindulni, ne pedig abból, hogy mi lenne ha nem lenne?
A kérdező pedig nagyon jól sejti. A DK többsége szociáldemokrata.
Orbán már szinte minden aljas eszközt bevetett ellenünk, az elmúlt tízen-egynéhány évben. Minden kísérlete kudarcot vallott, csak az összetartásunkat erősítette egyre jobban. Mára már elértük azt a pontot is, hogy teljesen eltérő világnézetű emberek is azonos platformon küzdenek a közös ellenséggel szemben. Tudod hány ex-jobbikost találsz köztünk?
És ők nem lettek hirtelen liberálisok vagy szociáldemokraták. Felismerték hogy egymással nincs bajunk, az ellenség közös, a MiHazánkos opció meg valamiért nem jött be nekik. És nem utolsó sorban, van hátterünk. A jelenlegi jobbiknak pedig vége. A párttagságuk több mint 70%-a szavazta meg Jakabot, az elnökség pedig kigolyózta. Szembeköpték a saját párttagságukat, mennek az MSZP után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!