Hogy lehet az, hogy Románia már minden szempontból megelőzte hazánkat?
Jártam Nagyváradon, tükörsima utak, infrastruktúra fejlesztés, bérek, minden szempontból lehagytak minket szinte...
10 éve mikor mentem Romániába, azt hittem Afrikába kerültem. Járhatatlan utak, lovas szekerek, volt hogy szamár húzta, sok kéregető, jelzőlámpák nem müködtek megfelelően, stb stb...
Most nemrég voltam Kolozsváron, Nagyváradon és a székelyeknél és leesett az állam.
Végig tükörsima utak, sokkal jobb autók, sok újépitésü ház...
Nagyvárad, Kolozsvár belvárosárol nemis beszélek... Beírjátok a keresőbe hogy Oradea, garantáltan leesik az állatok hogy felvannak restaurálva az épületek...
Ahogy jöttem vissza Romániából egyből megcsapott a szegényszag, végig kátyus utak, főleg keleten Debrecennek Suzuki Swiftek a 90 es évekből. Borzasztó hova süllyedt egy ország, pedig mi is fejlődhettünk volna...
Az árakrol, benzinről nemis beszélek. Minden jóval olcsóbb.
Nagyfokú eladósodásnövelésből finanszíroznak egy nem fenntartható növekedést. Amúgy az utak nálam is simák.
Amúgy meg ez a mindenben lehagytak inkább egy kamu mítosz:
"„A médiában iszonyatosan tévesen vonták le azt a következtetést, hogy már Románia is megelőzött minket életszínvonalban, arra alapozva, hogy a román egy főre jutó fogyasztás vásárlóerő-paritáson közelebb van az uniós átlaghoz, mint a magyar. A háttérben az bújik meg, hogy a magyar lakosság sokkal többet takarékoskodik” – világított rá interjúnkban a közgazdász.
A MAGYAR HÁZTARTÁSOK PÉNZÜGYI VAGYONA TÖBBSZÖRÖSE A ROMÁNOKÉNAK."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!