Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A SZJA mentesség miért csak...

A SZJA mentesség miért csak addig jár, ameddig a gyerek kiskorú, miért nem nyugdíjig?

Figyelt kérdés

A szülőség nem csak 18 évre szól, hanem kvázi az ember életének a végéig.Ha már családbarátnak mondja magát a kormány, honorálhatná a szülők munkáját azzal,hogy az egész aktív korukat nézve, szja mentesek.

Ezáltal kiemelve őket azok közül, akik sohasem vállaltak gyermeket.

A jelenlegi rendszerrel az a baj,hogy amint a gyerkőcök betöltötték a 18. életévüket, kvázi alig jár családtámogatás.

A szülő ugyanannyit fog adózni, mint egy gyermektelen, pedig sokkal több munka áll mögötte.Ezen kellene változtatni.

ápr. 26. 12:54
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Teljes mértékben egyetértek!

ápr. 26. 13:34
 12/23 anonim ***** válasza:
90%
Semmi nem jár a büdös életben, az ingyenélőknek is meg kell tanulniuk, hogy az van amit a munkájukkal, képességükkel, szerencséjükkel megteremtenek
ápr. 26. 13:38
 13/23 anonim ***** válasza:
69%

Én erre azt tudom mondani, mint Jörg Jörgensen svéd vasutas, miután a vonat levágta mindkét lábát: "Hát a fa*om nem kéne?!"

Már így is éppen elég pénz kapnak a gyerekgyárosok, hova még?! Hála a tenyészpénzeknek, akinek nincs gyereke, annak esélye sincs már saját lakást venni.

Nehogy már azért járjon életed végéig SZJA mentesség, mert összeraktátok, amitek van! Unom már, hogy én, akinek nem lehetett gyereke csak adót fizetni vagyok jó, a gyerekgyártóknak meg talicskával szórják a pénzt!

Mellesleg tudtommal nem SZJA mentesség van, hanem adókedvezmény, aminek a maximuma 99 ezer forint 3 gyerek esetén. Namost ha te mentességnek hiszed, akkor ugye nem lépitek át ezt a határt, azaz KETTEN nem kerestek bruttó 660 ezret. Ilyen jövedelemre meg bevállalni 3 gyereket oltári nagy őrültség.

ápr. 26. 14:01
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

?

Emlékezzünk a 2006-2010-es időszakra: nagyon sokan ugatták, hogy "Vége a jóléti államnak".

Most akkor mégis kellene?

ápr. 26. 14:38
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Ó, hát itt senki nem emlékszik semmire, mindenki 2007-ben született...
ápr. 26. 19:11
 16/23 Dongaben ***** válasza:
100%

Amit írsz: "SZJA mentesség", az a 4, vagy annál több gyermeket nevelő anyák ( NÉTAK) kedvezménye. És "életfogytig" tart!

A hiba biztosan bennem van, de nem értem a kérdést...

ápr. 27. 04:05
 17/23 anonim ***** válasza:
77%
SZJA mentesség nem szól másról hogy növeljék az inflációt és hogy szavazatot vásároljanak.
ápr. 27. 09:17
 18/23 anonim ***** válasza:
Agyament kérdező 🤮
ápr. 27. 10:22
 19/23 HakapiszikMatyi ***** válasza:
100%

Itt gyaníthatóan a “Családi adókedvezmény”-ről szólna a kérdés…

Azt pont azért kapod, hogy több maradjon a családi kasszában, amíg a gyereked iskolába jár, és nincs saját keresete. Ő aztán 25 éves koráig adómentes. Én rohadtul tudtam volna örülni egy ilyen adómentességnek akkoriban, de nem volt.😥 Ja, adókedvezményem sem gyerek után. Így a 20’-as éveimben hülyére dolgozhattam magam, hogy legyen valamim a csupasz seggemen kívül is. Azt hiszem, vagyunk így “páran” a korosztályomból… Ha te azt szeretnéd, hogy nyugdíjas korodig járjon az adókedvezmény, akkor én meg azt, hogy “visszamenőleg” kapják meg azok, akik kimaradtak ezekből. ( A 25 éves korig adómentességet is!) Ez a variáció még tetszik is. 😍

ápr. 27. 15:48
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
#19 Támogatom, természetesen kamatostól, az inflációt követve!
ápr. 28. 09:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!