Miért csökkent le ennyire a Mi Hazánk támogatottsága?
Teljesen reális volt a 10%, hiszen a Jobbik széthullot és ők képciselték azt, amivel pár éve még nagy volt a Jobbik.
Viszont a Mi Hazánk egy harmadik út és Magyar Péter is ide pozícionálja magát.
Logikus, hogy Momentumnak és a Mi Hazánknak árt legtöbbet a MP jelenség.
1) Én a közvéleménykutatásokra max. egészen kis mértékben alapozok / max. csak nagyon óvatosan. A Mi Hazánkot mindig is jelentősen alulmérték...
2) Igen, sejtésem szerint sok Mi Hazánk szavazó a "3. út" ígérete miatt szavazott a pártra, és ezek közül valamennyit (bőven nem mindet) valóban meggyőzhetett Magyar Péter, hogy ő az esélyesebb "3 út", ők most átpártolhattak Magyar Péterhez.
3) Összességében szinte biztos vagyok benne, hogy a Mi Hazánk még Magyar Péter ellenére is inkább erősödött a 2022 áprilisi eredményhez képest.
+1) A Mi Hazánknak megvan az az előnye Magyar Péterrel szemben, hogy a Mi Hazánk politikája gyakran kézzel fogható tettekben és eredményekben nyilvánul meg évek óta. Magyar Péter ezzel szemben egy lufi: egy média- és kommunikációbeli trükk, egy jól felépített politikai marketing-stratégia valódi tettek és eredmények nélkül. A Magyar Péter jelenség bármikor kipukkanhat, a Mi Hazánk tetteken is alapuló kézzelfogható eredményei viszont biztos alapot jelentenek.
Szerintem a Mi Hazánk veszíteni fog a szavazótáborából.
Én egy ideig szimpatizáltam Toroczkaival, de mára nálam elveszítette a hitelességét.
Szerintem Magyar Péter továbbra is képviseli a harmadik utat:
Nem Fidesz és nem Gyurcsány.
Akinek már elege van ezekből, szerintem a TISZA párt egy jó döntés.
Mi Hazánk konteói nem túl meggyőzőek, én már nem tudok hinni az ilyenekben. Magyar Péterről is lehozták, hogy a háttérhatalom küldte őt.
Persze.. A Fideszből egyenesen a háttérhatalom...
Régebben hallgattam egy rádiós műsort, amiben ha ilyen témára terelődött a szó, az adatelemző hölgy mindig kiemelte, hogy az ilyen méréseknél 3% a hibahatár. Szóval az MHM támogatottsága valahol 0-6% között lehet.
Egyébként nem tudom mivel kampányolgatnak mostanság, de én nem hallok felőlük sok mindent. Való igaz, 2022-ben nagyon rámentek az oltásellenes-konteós vonalra, és persze a harmadik utas vonalra is, de az előbbi már rég volt, azóta nem igen kerül szóba az oltás, COVID országos szinten, utóbbival meg inkább Magyar Pétert azonosítja mostanság az, akinek erre van igénye.
13 - "a Mi Hazánk politikája gyakran kézzel fogható tettekben és eredményekben nyilvánul meg évek óta."
Bizony!
Milyen emlékezetes és kézzel fogható volt az a könyvdarálás?!
#18!
És milyen jól tették, hogy egy mesekönyvnek álcázott homoszexuális propaganda-könyvről határozottan vállalták a véleményüket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!