Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerinted melyik szellemi...

Szerinted melyik szellemi irányzat segítségével lehet működőképesebb, humánusabb taársadalmat kialakítani: a liberalizmusra vagy a keresztény szellemiségre támaszkodva?

Figyelt kérdés
2010. okt. 27. 14:28
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Mellesleg én is láttam keresztény szellemben nevelt gyermeket és felnőttet. 100%-ban hasznos tagjai a társadalomnak és bizony a humanista, emberséges hozzáállás nekik elő van írva - aki meg csak azt gondolja, hogy ő eleve olyan, az bármikor lelkiismeret furdalás nélkül, korlátok nélkül változhat negatív, míg egy hívő nem. Melyik esetben várhatsz több könyörületet, tisztességet ? Nem állítom, hogy minden keresztény szellemben nevelt kiváló ember lesz, de hogy sokkal nagyobb az esély rá, az teljesen bizonyos, ez szerintem cáfolhatatlan álláspont. A mai modern ember és az alázat egymást kizáró fogalompár - alázat nélkül pedig nincs emberség.
2010. okt. 27. 16:44
 12/13 anonim ***** válasza:
Kérdező, én csak annyit mondok, hogy az egyházad parancsára a sok hívő milliók vérét ontotta ki, a zsidóké pedig egyet sem, és mégcsak mészárlás(ok)ra sem kaptak parancsot az egyházuktól.
2010. okt. 28. 15:22
 13/13 anonim ***** válasza:

"Mellesleg én is láttam keresztény szellemben nevelt gyermeket és felnőttet. 100%-ban hasznos tagjai a társadalomnak és bizony a humanista, emberséges hozzáállás nekik elő van írva..."

Csakhogy ez nem a kereszténység. Egy keresztény ember elvei a Bibliában vannak összefoglalva. És ott mindenre felhívnak, csak humánusságra nem. A Biblia szerint a házasságtörőkre halál vár, elválni nem lehet, lopásért fizikai büntetés jár, a homoszexualitásért halál, az egyházad segítségre szoruló mentális betegeket égetett el máglyán, és rengeteg helyen még ma is ördögöt űznek, kezelések helyett.

Ez a te egyházad, és hívőinek tevékenysége.

Aki ezek közül egyet is elvet, az megtagadja a saját hitét. Ő az eretnek. Tudod mit tett velük az egyházad? Üldözte, és kivégezte őket, és itt is milliókról (köztük végtelen szabadgondolkódoval, tudóssal) van szó.

A lényeg az: a Biblia alapján élő igaz keresztény gyűlölködő, intoleráns, 2000 évvel ezelőtti dogmák szerint élő, betokosodott, szűklátókörő, és gyenge lelkű ember. A bizonyíthatatlan hit a gyengék támasza.

2010. okt. 28. 15:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!