Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » ''Nem leszünk kussban'' -...

''Nem leszünk kussban'' - Gyurcsány utcára hívja a demokratákat?

Figyelt kérdés

Gyurcsány Ferenc szerint ugyanis eljött az a pillanat, amikor félre kell tenni a vitát az MSZP-ben, a baloldalon, illetve a demokraták között és a parlament demokratikus ellenzékének, valamint a demokratikus közélet szereplőinek le kell ülniük egymással egyeztetni egy - az Alkotmánybíróság épülete előtt tartandó - közös demonstrációról, még azelőtt, hogy a Fidesz módosítani tudná az alkotmányt és romba dönteni a hatalommegosztásra épülő '89-es rendszert.

Gyurcsány Ferenc úgy véli, miután az Alkotmánybíróság ellent mert mondani a kormánynak, a Fidesz azt üzente: "kuss legyen az Alkotmánybíróságnak és kuss legyen az országnak". "Nem leszünk kussban!" - szögezte le.

Lázár János a Fidesz frakcióvezetője ma olyan javaslatot terjesztett be az Országgyűlésbe, mely korlátozná az Alkotmánybíróság hatáskörét. Tette mindezt válaszlépésként arra, hogy a taláros testület elkaszálta a Fidesz 98 százalékos különadóját.

Mi a véleményetek?

2010. okt. 27. 11:24
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
50%

"Nemzeti tekintélyuralmat, mint akkor volt. Ezért szavaztam a Jobbikra."

Hopp, egy agyhalott...

2010. okt. 27. 13:47
 22/31 A kérdező kommentje:

"Akik nem hódolnak be, azok visszamennek Izraelbe."

Mi az hogy vissza? Sok ember őse nem Izraelből származik, aki nem ért egyet OV-vel. Szerinted, aki nem Fideszes az mind zsidó? Az értelem csak úgy sugárzik belőled!

2010. okt. 27. 14:04
 23/31 anonim ***** válasza:
89%

"Úgy tűnik, hogy te nem vagy tisztában azzal az alapfogalommal, hogy 49% nem abszolút többség. "

És az SZDSZ-t hova tetted, hm?

MSZP 49,22 %

SZDSZ 5,18 %

MSZP-SZDSZ 204 mandátum, ami abszolút többség. (Fidesz-KDNP 164, MDF 11).

Az abszolút többség és a kétharmados többség két teljesen különböző dolog. Politológia alapjai.

2010. okt. 27. 14:13
 24/31 anonim ***** válasza:
34%
Ne személyeskedj. Kíváncsi vagyok, hogy ugyan miért esne nehezére egy magyar embernek elfogadni egy olyan rendszert, ami az ő érdekeivel egyezik? Vannak olyan emberek, akik magyar állampolgárásgúak, és nem lenne ez a rendszer nekik jó. Csak hát ezeknek a nemzetisége kivételes esetben magyar csak. És az értelmiség nagy része, aki ez ellen ágál az zsidó.
2010. okt. 27. 14:42
 25/31 A kérdező kommentje:
Én értelmiségbe tartozom majd, és képzeld nekem nehezemre esik elfogadni egy diktatúrát, még ha megmagyarázzák, hogy nekem milyen jó lesz akkor is. Ha ez jelenti a zsidó szinonimát, akkor zsidó vagyok.
2010. okt. 27. 15:25
 26/31 anonim ***** válasza:
25%
Akkor te nem zsidó vagy, csak hülye
2010. okt. 27. 17:18
 27/31 A kérdező kommentje:
Ehhez inkább nem fűzök semmit. Hülye vagyok, mert nem akarok diktatúrát. XD
2010. okt. 27. 17:41
 28/31 bumbi02 ***** válasza:
74%

Bizony én is mennék tüntetni, ha engem is érintene a 98%os különadó. Kérdezem én, hogy hány embert érint ez?

Különben nagyon sajnálom az MNB elnökét. Alig keres annyit egy hónapban, mint mások öt év alatt. Szerintem gyüjtést kellene indítani a részére, és más hasonló szegény részére is. CSATLAKOZZATOK!

ennyit hámoztál le csak az egészből? gratulálok..

de pl ha dolgozol vhol 15 évet, utána kapsz végkielégitést ami mondjuk 3 millió forint ( 15 év munka után!!!) ebből 2őt megkapsz a maradék 1et az állam elteszi.. képzeld el hogy ledolgozol vhol 15-20 évet és várnád a megérdemelt végkielégitést, majd bejelentik hogy hááát annyit nem kapsz, csak ennyit... ez viszont már több embert érint elhiheted...

2010. okt. 27. 17:45
 29/31 anonim ***** válasza:
61%
Bumbikát tovább fűzve:jóanyánk 60 évesen mondjuk éppen megkapja a végkielégítését,jubileumi pénzét,jutalmát,ami ugye beleszámít nagyon is a nyögdíjba.De mivel állam bácsi lehappolja,így mondjuk a kemény 65000ft-os helyett kap 55000-öt.A gyereke meg támogathatja a megadóztatott ,adójóváíráseltörölt minimálbéréből.Na ez a szép új világ!
2010. okt. 27. 18:04
 30/31 anonim ***** válasza:
100%
Fletótol ez nagyon szánalmas próbálkozás.
2010. okt. 27. 19:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!