Ki találta ki a magyar választási rendszert????
Az lenne a kérdésem hogy ki volt az az agyilag teljesen veszett ember, aki kitalálta a vegyes választási rendszert????
További kérdésem, hogy ki volt az, aki összeállította az emelt történelem érettségi kiemelt témáit és ezt belerakta???????
Szintén érdekelne, hogy megis mi a francnak kell nekem tudnom, hogy milyen lakosságú településeken hogy zajlanak az önkormányzati választások???
18 éve élek úgy, hogy SOHA de SOHA nem merült fel bennem, hogy egyáltalán a saját településemen ez részletesebben érdekel, nem hogy az összes többin.
Kérdezem én, maguk a képviselők, ÉRTIK EZT???? Elolvasok 3 mondatot, de a következőnél már nem emlékszem az elsőre. Őszintén, mi dolguk van a képviselőknek???? Ha az, hogy például ők értik, azt a rendszert, amelyet számomra piros és zöld négyzetek próbálnak különböző keretben szemléltetni nagyjából 3 órája, akkor nekem miért kell ezzel foglalkozni??????
Nem engem választanak, hanem őket, nekem pont elég, ha ők tudják, hogy mégis mi a franc az a töredékszavazat.
Utálom ezt a szart, teljes szivemből.
Egyszerű véleményem, hogy ezt, józan paraszti ésszel, 10x egyszerűbben is lehetne csinálni, amit nekem meg kell tanulni, az pedig egy hülyeség. Mellesleg ma időben le akartam feküdni, tehát máris nagy mértékű hálát érzek minden képviselő és egyéb ember iránt akik miatt ezt ma sem tehetem ezt meg.
Egyszerűen mérges vagyok Magyarország összes választási rendszerére.
Amíg itt dühöngtél, azt a három mondatot rég bemagolhattad volna.
Örülj, hogy nem az amerikai választási rendszert kell bemagold...
"18 éve élek úgy, hogy SOHA de SOHA nem merült fel bennem, hogy egyáltalán a saját településemen ez részletesebben érdekel"
Aztán csodálkozunk, hogy már a negyedik fidesz-kétharmadot nyögjük és az ország szép lassan elsüllyed a mocsárban...
Köszönöm a kedves válaszokat, bár egyikben sem leltem meg egy db kérdésre sem a válaszokat, helyette viszont elég magas szintű kedvességgel szembesülhettem.
Azonban, sem mentális problémákkal nem rendelkezem, csupán azt fogalmaztam meg, hogy bonyolultnak vélem a tankönyvem szövegét. Magolni sem szoktam, olyasmit szeretek megtanulni, amit értek is, általában erre törekszem. Mily kár, hogy már a sokadik harmadik mondatot írom, az elmúlt órákban PONTOSAN 5 OLDALON KERESZTÜL, eme egy darab tételről, amely többek között a választási rendszert is tartalmazza.
Valamint kedves harmadik válaszoló, sosem szavaztam még a Fideszre, nem is tervezek, ez kiderülhetett volna abból számodra abból, hogy 18 éves vagyok. Már ne is haragudj, de te például tudod, hogy mi a különbség az önkormányzati választások rendszerében a 10 ezer főnél kevesebb, valamint 10 ezer főnél több lakossal rendelkező települések esetében? Kétlem, hogy a fidesz korábbi győzelméinek az az oka, hogy engem nem hatott meg eddig gyerekként a választási rendszer, ismétlem RÉSZLETESEN.
Verd ki, és menj aludni. Rád fér.
Mindkettő.
"Valamint kedves harmadik válaszoló, sosem szavaztam még a Fideszre, nem is tervezek, ez kiderülhetett volna abból számodra abból, hogy 18 éves vagyok."
Egy szóval nem írtam, hogy szavaztál volna eddig bárkire. Arra utaltam, hogy ha ennyire hajlandóak megtanulni a fiatalok a választási rendszert akkor felesleges csodálkozni azon, hogy itt tartunk ahol...
"Kétlem, hogy a fidesz korábbi győzelméinek az az oka, hogy engem nem hatott meg eddig gyerekként a választási rendszer"
Nyilván másokat sem hatott meg a dolog, és ha tömegével jelennek meg az ilyenek választójobbal a "piacon" annak látható eredménye van. Persze te csak egy vagy, de van még rajtad kívül legalább 3 millió ember kai úgy gondolja, hogy ő is csak egy akit nem érdekel. Ez eredményezi az alacsony részvételt és a sz@r országot. Most még lázadsz pubi, de pár év múlva amikor kikerülsz az iskolarendszerből te is szívni fogsz, mint mi :D
#8 Mondjuk a választási rendszerünk, vagy az alapvető jogaink és kötelességeink pont nem felesleges információk. Nekem is kellett népdalt énekelnem, és meg kellett tanulnom a felhők összes típusát, na azok valóban felesleges dolgok voltak. De ezek a jogi és politikai ismeretek veled lesznek az életben, tapasztalni és használni fogod őket.
A töredékszavazat például pont egy ilyen dolog, a választók többsége azt sem tudja hogy létezik ilyen, és nem veszik figyelembe. Pedig hatása van a politikára, és amikor azt mondjuk a magyar választási rendszer az alapvetően erős pártoknak kedvez, akkor például ilyen "apróságokra" gondolunk. A helyben győztes párt ugyanis a "plusz" szavazatokat megkapja listára is, míg az összes többi párt kitörölheti a valagát a helyben rá szavazókkal.
Ezért van az, hogy akkor is érdemes az ellenzéki jelöltre szavazni ha semmi esélye nincs nyerni, mert az otthon maradókkal, így a nagyobb arányú győzelemmel a fidesz több szavazatot visz át listára. Nyilván nem ebből az egy apróságból lesz meg az újabb kétharmad, de ha ilyen dolgokkal tisztában vagy, sokkal felelősségteljesebb döntéseket tudsz hozni, nem csak a politikában, hanem az élet más területein is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!