Magyarország a Fidesz kormányzás alatt gazdaságilag, életszínvonalt tekintve közeledett az EU-s átlaghoz?
Igen, a tény tény marad: Orbán Viktor soha nem mondta, hogy akinek a kormányzása alatt 300 Ft fölé megy az árfolyam annak le kell mondania.
Ha úgy gondolod, hogy igen bizonyítsd az ellenkezőjét. Várom a forrást, amely megerősíti, hogy Orbán Viktor ilyet mondott.
42 - Kiscsíra, fordítva ülsz a lovon!
Te kételkedsz, te állítod hogy soha nem volt ilyen bölcs a vezéred...
Ugye nem gondolod, hogy engem egy másodpercig is érdekel, hogy te mit hiszel el és mit nem?
Gyurcsányra mondta a dagadt, és abban az egyben igaza volt(!) - csak mára elfelejtette, mert totál elmentek nála...
"Te kételkedsz, te állítod hogy soha nem volt ilyen bölcs a vezéred..."
Azt állítom, hogy Orbán Viktor soha nem mondott ilyet. Ami igaz is, már egy csomó helyen leírták, hogy az a bizonyos Orbán Viktor idézet kitaláció.
"Ugye nem gondolod, hogy engem egy másodpercig is érdekel, hogy te mit hiszel el és mit nem?"
Ha nem érdekelne, nem túráztatnád itt magad.
"Gyurcsányra mondta a dagadt, és abban az egyben igaza volt"
De nem mondott ilyet. :) Mondom, nyugodtan küldd felvételt, ahol mondja, vagy bármiféle megerősítést arra, hogy valóban mondott ilyet.
Ja, és várom a tanulságot is az üzemanyagárakat illetően.
Pár kommenttel ezelőtt valaki írta, hogy tanulságos megnézni az üzemanyagárakat. Mi a tanulság, az hogy most megfizethetőbb? :)
A 300 forintos dolog ha konkrét összeggel nem is hangzott el, a fenti felvétel azért mégis tartalmaz néhány határozott állítást:
1. A felvétel elhangzásakor a forint válságban volt
2. A forint válságának a kormány a felelőse
3. Kormányváltás megszüntetné a forint válságot, erősödne a forint.
Következtetés: Orbán arra utal, hogy a mindenkori kormány felelős a forint stabilitásáért, ha a forint instabil, válság van, a mindenkori kormánynak le kell mondania. - Feltéve, hogy abból indulunk ki, hogy Orbán egy szavahihető, következetes, felelős ember, és a pártja szintén.
Az is kérdés, hogy a Fidesz ebben az időszakban ellenzékben miként viselkedtek: erősítették a forint stabilitását nyilatkozataikkal, vagy éppen azon voltak, hogy gyengítsék.
Egy felelős ellenzéktől nem elvárható-e hogy válságban együttműködjenek a kormánnyal a válság legyőzésében, ahogy ez történt a COVID idejében is. Miként viselkedett a Fidesz?
Kérdés továbbá, hogy valóban válságban volt-e akkor a forint, vagy csak a Fidesz kampányfogása, pánikkeltése volt, aminek szintén van forintgyengítő hatása.
További kérdés, hogy miként alakult a gazdaság azóta. De vegyük figyelembe azt is, hogy az EU-s támogatás miként befolyásolja a gazdaságot, mert az ajándékpénz nem kormányteljesítmény.
„A 300 forintos dolog ha konkrét összeggel nem is hangzott el”
Vagyis kamu volt a kommentelő állítása, és én beszéltem igazat.
„Orbán arra utal, hogy a mindenkori kormány felelős a forint stabilitásáért, ha a forint instabil, válság van, a mindenkori kormánynak le kell mondania.”
Ez így van, és a forint akkoriban nagyon instabil volt. Jelenleg nem instabil, és soha nem is volt az Orbán kormányzása alatt annyira, mint Gyurcsány alatt.
Bár fokozatosan romlott a forint Orbán alatt, durva ingadozások nem voltak jellemzőek rá.
„Egy felelős ellenzéktől nem elvárható-e hogy válságban együttműködjenek a kormánnyal a válság legyőzésében, ahogy ez történt a COVID idejében is.”
Miféle együttműködésről beszélsz? Az ellenzék kb semennyire nem működött együtt a Fidesszel a covid alatt, csak a Fidesz megfúrására törekedtek végig. Ugyanúgy viselkedtek, mint a Fidesz viselkedett az ellenzékben.
„Kérdés továbbá, hogy valóban válságban volt-e akkor a forint, vagy csak a Fidesz kampányfogása, pánikkeltése volt, aminek szintén van forintgyengítő hatása.”
Az akkori morál, és a miniszterelnökre ráégett balhékhoz képest sehol nem volt amit a Fidesz produkálni tudott.
„További kérdés, hogy miként alakult a gazdaság azóta. De vegyük figyelembe azt is, hogy az EU-s támogatás miként befolyásolja a gazdaságot, mert az ajándékpénz nem kormányteljesítmény.”
Talán nem, de én nem is beszéltem kormányzati teljesítményről. 2010 óta javulás van, mind az üzemanyagárakat illetően, mind a bérek reálértékét illetően, függetlenül attól, hogy ez a Fidesz érdeme, vagy sem.
"„A 300 forintos dolog ha konkrét összeggel nem is hangzott el”
Vagyis kamu volt a kommentelő állítása, és én beszéltem igazat.
„A 300 forintos dolog ha konkrét összeggel nem is hangzott el”
Vagyis kamu volt a kommentelő állítása, és én beszéltem igazat."
Nem tudom, hogy elhangzott-e, de nem is én állíottam. Viszont tény, hogy Orbánék mondták a forintválságra hivatkozva, hogy le kellene mondaniuk. Ez egy konkrét időben elhangzott, tehát az akkori árfolyamra mindenesetre érthető a dolog.
"Ez így van, és a forint akkoriban nagyon instabil volt. Jelenleg nem instabil, és soha nem is volt az Orbán kormányzása alatt annyira, mint Gyurcsány alatt.
Bár fokozatosan romlott a forint Orbán alatt, durva ingadozások nem voltak jellemzőek rá."
Ja, az iszonyatosan magas EU támogatásnak köszönhetően, vagyis nem Orbánérdemről beszélünk. Ekkora támogatással sokkal többet kellett volna elérni, nem csak kb. stagnálást.
"Miféle együttműködésről beszélsz? Az ellenzék kb semennyire nem működött együtt a Fidesszel a covid alatt, csak a Fidesz megfúrására törekedtek végig. Ugyanúgy viselkedtek, mint a Fidesz viselkedett az ellenzékben."
Ez nem igaz. Tették az ellenzéki feladatukat, ami nem a bólogató jánosság, hanem a kritika megfogalmazása, ill. javaslatokat tettek.
A (demokratikus) ellenzék kifejezetten buzdította az embereket az oltásra, a szabályok betartására stb.
Ja, hogy közben néhány kritikát is megfogalmaztak, hogy amikor égető hiány volt felszerelésből, akkor ne adományozgassunk Vatikánnak, akik amúgy is arányban ezerszer jobban állak, ill. ne vegyenek egy tonna alkalmatlan lélegeztetőgépet egy homályos cégen keresztül, legalább ekkor ne a sikkasztáson és korrupción járjon az eszük...
"Az akkori morál, és a miniszterelnökre ráégett balhékhoz képest sehol nem volt amit a Fidesz produkálni tudott."
Magyarul elismered, hogy a Fidesz egy válságban pánnikkeltéssel kívánta fokozni a válságot, hogy ezáltal politikai hasznot szerezzenek.
Akkor szerinted is elárulta a Fidesz a hazájának és az embereknek az érdekét saját politikai haszonszerzésből, Isten őket úgy segélje, ámen, ugye?
"Talán nem, de én nem is beszéltem kormányzati teljesítményről. 2010 óta javulás van, mind az üzemanyagárakat illetően, mind a bérek reálértékét illetően, függetlenül attól, hogy ez a Fidesz érdeme, vagy sem."
De ezeknek egyike sem Orbánnak köszönhető, hanem a világgazdasági válságból való kilábalásnak, a hatalmas EU-s támogatásoknak és így tovább.
Ha olyan helyetben kellett volna helytállniuk, mint a Gyucsány-kormánynak, akkor bizony garantáltan padlót fogtunk volna a forinttal együtt.
"Nem tudom, hogy elhangzott-e, de nem is én állíottam."
Hát az imént írtad, hogy konkrét összeggel nem hangzott el, erre most meg azt írod, hogy nem tudod, hogy elhangzott-e?
„Ez egy konkrét időben elhangzott, tehát az akkori árfolyamra mindenesetre érthető a dolog.”
Vagy az akkori hirtelen árfolyamingadozásra is érthető.
„Ja, az iszonyatosan magas EU támogatásnak köszönhetően”
Azok az EU támogatások nem voltak olyan jelentősek, mint azt sokan gondolják. Gyurcsányék kb. ugyanennyit összehoztak államadósság formájában, úgy hogy mellé érdemi gazdasági növekedést nem produkáltak.
„Ekkora támogatással sokkal többet kellett volna elérni, nem csak kb. stagnálást.”
Mi stagnált?
„Ez nem igaz. Tették az ellenzéki feladatukat, ami nem a bólogató jánosság, hanem a kritika megfogalmazása, ill. javaslatokat tettek.”
Javaslatokat, ami kb mindig az ellenkezője volt annak, amit a kormány művelt, pánikot próbáltak kelteni, a DK meg konkrétan be akarta tiltani az egyik vakcinatípust.
„A (demokratikus) ellenzék kifejezetten buzdította az embereket az oltásra, a szabályok betartására stb.”
Jah, úgy próbálta buzdítani őket, hogy az egyik vakcinát be akarta tiltani, egy másikat meg Putyin emberkísérletének bélyegezte. Alig-alig buzdította az embereket az oltásra, van erről egy összegzésem annó.
A Fidesz 2 hónap alatt 30 oltakozásra buzdító posztot csinált, a 6 ellenzéki párt meg összesen kb 10-et, de ebből volt egy közös poszt, ami +1 pontot adott mindegyik pártnak, tehát lényegében 5 oltásra buzdító posztot csináltak.
„ne adományozgassunk Vatikánnak, akik amúgy is arányban ezerszer jobban állak”
Erről nem hallottam, mi volt konkrétan?
„ill. ne vegyenek egy tonna alkalmatlan lélegeztetőgépet egy homályos cégen keresztül”
A leglényegesebbet se hagyd ki, amikor még hiány volt vakcinából két típus ellen is hergelték az embereket.
„Magyarul elismered, hogy a Fidesz egy válságban pánnikkeltéssel kívánta fokozni a válságot, hogy ezáltal politikai hasznot szerezzenek.”
Minden párt a politikai haszonszerzésre törekszik, de a Fidesz ellenzékben jóval kevésbé aljas módon tette ezt, mint a jelenlegi ellenzék.
„Akkor szerinted is elárulta a Fidesz a hazájának és az embereknek az érdekét saját politikai haszonszerzésből, Isten őket úgy segélje, ámen, ugye?”
Igen, úgy gondolom, de úgy is gondolom, hogy szinte minden politikus a saját érdekét többre tartja, mint az országét.
„Ha olyan helyetben kellett volna helytállniuk, mint a Gyucsány-kormánynak, akkor bizony garantáltan padlót fogtunk volna a forinttal együtt.”
Nem hiszem, mert Gyurcsány a többi országhoz képest is gyengébben teljesített egy olyan helyzetben, ahol a többi ország is nehéz helyzetben volt. Erre nem lehet kifogás a válság, hisz a válság más országokat is érintett, nem csak Magyarországot.
Az Orbán-kormányok alatt viszont régiós szinten sokkal jobban fejlődtünk, mint Gyurcsány alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!