Adnál államelnöki kegyelmet annak a mentősnek, aki szirénázva vonult miközben 80 km/h-val bele száguldott oldalról egy motoros? (video)
Másfél év letöltendőre ítélték. Sokak számára érthetetlen módon.
https://www.youtube.com/watch?v=EWYNZcXY5xc&rco=1
majd ha te haldokolsz és a mentő késik akkor is ez írd.
ezt a 7-nek írtam.
Nem, akarhogy sipítasz sárgarépa, a mentősre is vonatkoznak a szabályok. Sajnálom szegényt, de ezekkel a szabályokkal ő is tisztában volt. Ha meggyőződik arról, hogy megadták neki a megkülönböztető jelzés miatt neki járó elsőbbséget, nem történik meg a baleset. Akarmennyire is lincselne a lumpen csőcselék, akkor sincs joga az elsőbbséget kikövetelni, ha a motoros szabályt szegve gyorsan hajt.
Én is túlzásnak tartom a letöltendőt, nem tudom miért így döntött a bíróság, de azt tudom, hogy nem igazságot osztanak, hanem hatályos törvényeket alkalmaznak. Shit happens
"majd ha te haldokolsz és a mentő késik akkor is ez írd."
Mert ugye a kérdésben szereplő esetben is odaért a mentő...
Mondjuk ha a motoros betartja a sebességhatárt és méltóztatik megadni az elsőbbséget a mentőnek akkor igen odaért volna!
Te észlelted volna a motorost akkor amikor az akkor még ott sem volt?
Mert okoskodni mindenki tud!
Ez a magyar bírósági gyakorlat.
Én még olyat is hallottam, hogy zebrán a gyalogos szaladt neki az autósnak - és mégis az autóst hozták ki bűnösnek, hogy zebrán nem adta meg az elsőbbséget a gyalogosnak.
Miközben mindenki látja, milyen enyhe büntetéseket kapnak olyanok, akik a társadalmat sokkoló gyilkosságokat, súlyos testi sértéseket követnek el, félelmet keltő garázda viselkedést tanúsítanak.
Egy NORMÁLIS országban természetesen fölmentették volna a mentőst, sőt perbe sem fogták volna.
Magyarország immár hosszú ideje NEM NORMÁLIS ország.
Erről ez a véleményem.
Mire mondod azt, hogy meggyőződtél arról, hogy megadták az elsőbbséget?
Ha körülnézel, sehol senki, elindulsz, de aztán a semmiből felbukkan egy 300-zal száguldó vadbarom és belédrohan te leszel a hibás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!