Fideszesek! Az nem vet fel kérdéseket nálatok, hogy Bayer Zsolt állítása szerint 10 éve tudtak arról, hogy Varga Judit bántalmazó kapcsolatban él, de mégsem léptek közbe?
Tételezzük fel, hogy tudod hogy a munkatársnőd férje egy szemét alak aki bántalmazza a feleségét. Mit csinálsz?
Ez tipikusan az a helyzet ahol támogathatod őt szóban, biztosíthatod arról, hogy segíteni fogsz neki ha kilép de nem tudsz helyette kilépni a kapcsolatból. Nyilván Vargának volt pénze, lehetősége kilépni és nem azért maradt együtt Magyarral, mert nem futotta volna neki ügyvédre, lakhatásra vagy épp a gyerekei eltartására (ami mondjuk egy átlag csóró magyar nő esetében felmerülhet, mint akadályozó tényező).
Mikor vetett fel bennük bármi is kérdéseket?
Nem hiszem, hogy ezt a szép hagyományt most fogják megtörni.
Nem fideszes vagyok ugyan... (én egy liberális konzervatív vagyok, és pártsemleges... :D)
Már Bayer megszólalásakor is azt gondoltam, és tegnap VJ megerősítette, hogy ezt kommunikációs szempontból mindenképpen eltolták (feltételezve persze a gondolkodó választókat). Évekkel ezelőtt VJ azt nyilatkozta, minden oké itthon, jól működő család-, gyermek- és áldozatvédelmi rendszerünk van.
Tegnap azt mondta, a bántalmazottak addig ne tegyenek semmit, amíg maguk mellé nem állítanak 2-3 családtagot, barátot.
Ez VJ/MP estén úgy néz ki - feltéve, hogy valósnak gondoljuk a bántalmazást-, hogy nem két-három barát, hanem konkrétan a teljes kormány és ragadványaik (bajerzsóti és hasonlók) tudták, mi történik, és senki nem segített. A tanult, jó anyagi helyzetben levő és befolyásos nő nem tudott hogyan és hova menekülni a gyerekeivel, ráadásul a mocsok bíróság felváltva gondozást ítélt meg a bántalmazó apának, még ezt se sikerült megoldania VJ-nak, hogy ne így legyen? Kérdem: milyen anya, nő és politikus az, aki így él, ilyen van a baráti körében, kollégái között és fennhangon harsogja, hogy itt minden rendben van, mindent megtesznek az áldozatokért?
2, csak azt ne felejtsük el, hogy itt ők a törvényhozó emberek, akiknek lehetőségük van arra, hogy védett otthonokat hozzanak létre, szigorítsák a távoltartást, stb.
Állítják, hogy tudták, mi zajlik, és nemhogy nem segytettek, de a többi bántalmazott szemébe mondták, hogy minden oké, mit akarnak még?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!