Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Budapesten miért ne lehetnének...

Budapesten miért ne lehetnének felhőkarcolók? Maxi Dubaj?

Figyelt kérdés

Más nagyvárosokhoz képest Budapesten nincsen modern, felhőkarcolós városrész. Olyan városokban is tervben van ez, mint Kolozsvár…

Varsó, Pozsony vagy Belgrád is valósít meg hasonló projekteket. Lehet nem szeretni, nem erre kel a város arculatát felhúzni, de annyira rossz lenne EGYETLEN rozsdanegyedet arra feláldozni, hogy legyen néhány felhőkarcoló?

#FIDESZ #Budapest #Dubaj #Mini Dubaj #Maxi Dubaj #Egyesült arab emirségek
2024. márc. 20. 11:44
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
67%
A zsíros dagadék technokrata fáraónk ugyan olyan lábnyomot akar hagyni maga után, mint amilyet az ókori egyiptomi fáraók is hagytak. Megalomán, giccses, a magyar építkezési kultúrától teljesen idegen. Szomorú dolog ez a féktelen tombolása a kivagyiságnak. Nemzetidegen.
2024. ápr. 17. 05:36
 32/41 anonim ***** válasza:

Az apró kis városállamokat, túlnépesedett városokat még valahogy értem. Szingapúrban pl. hova építenének, ha nem felfelé.

Viszont Magyarország lakossága jelen állás szerint fogy és még véletlenül sem tendál arra, hogy hirtelen vagy 30 millióan legyünk, hogy felfelé kelljen építkezni, mert már nincs hely.

Ugyanígy az sem látszik, hogy minden valamirevaló vállalat egy pár négyzetkilométeres területen akarna saját 1000+ négyzetméteres irodaházat.

2024. ápr. 17. 08:07
 33/41 anonim ***** válasza:

#32 az alábbi városokban pl. van felhőkarcoló:

- Frankfurt

- Göteborg

- Varsó

- Milánó

- Bécs

- Pozsony

- Rotterdam

- Wrocław

- Bázel

- Torino

- Lyon

- Malmö

Mit tudunk mi, amit ők nem, hogy egyedül mi jöttünk rá, hogy felhőkarcolót építeni hülyeség?

2024. ápr. 17. 08:19
 34/41 anonim ***** válasza:

És ezeknek a kihasználtsága, belakottsága milyen arányú?

2024. ápr. 17. 08:30
 35/41 anonim ***** válasza:
52%
32. Budapestnél sokkal kisebb népsűrűségű városokban is vannak felhőkarcolók. Pont a széltében terjeszkedés a probléma. Mindenki az agglomerációba költözik és onnan ingázik. Ezt már nem bírja az infrastruktúra. Emiatt van ennyi dugó és emiatt nem lehet felférni a metróra reggelente. Az lenne az ideális ha az emberek a munkahelyük közelében dolgoznának és ehhez növelni kell a népsűrűséget. Ezt csak úgy lehet élhető módon megtenni ha felfelé építkezünk. Nem feltétlen kellenek felhőkarcolók, de növelni kell az átlagos építési magasságot. A felhőkarcólók engem nem zavarnának ha esztétikusak, bár szerintem nincs szükség 200 méteres épületekre. Az viszont kifejezetten csúnya ha egyenmagasságban építünk 90 méteres épületkockákat. Akkor már inkább legyenek felváltva 60, 90 és 120 méteres épületek. Sokkal szebb a végeredmény, hiába magasabb.
2024. ápr. 17. 08:31
 36/41 anonim ***** válasza:

#35.

A megalománia nem hungarikum.

Az emberek meg szerintem többnyere valahogy szeretik ha van némi életterük.

Ha mondjuk a 3. kerületi "faluház" nem egy soha véget nem érő sok lépcsőházas szalag lenne, hanem felállítanánk és egy toronyház, véleményem szerint akkor sem lenne élhetőbb.

2024. ápr. 17. 08:49
 37/41 anonim ***** válasza:

"Az emberek meg szerintem többnyere valahogy szeretik ha van némi életterük."

Mást meg nem tudnak megfizetni, igazából már egy lyukat sem. Túl drágák a lakások.

2024. ápr. 17. 09:37
 38/41 anonim ***** válasza:

Ha felhőkarcoló lenne akkor a lakásai olcsóbbak lennének?

2024. ápr. 17. 09:45
 39/41 anonim ***** válasza:
100%

#34 ha nem haragszol minden egyes magasház kihasználtságát nem keresném meg egyesével, de a félmilliós Pozsony 168 méteres Eurovea tornyában eladták a lakások 90%-át még az építés évében, és az üzletek 95%-a is ki lett adva.

Érintőlegesen hozzátartozik, hogy én elég öreg vagyok, hogy emlékezzek rá, hogy Szlovákia a kicsit lesajnált, szegény szomszédunkként élt az emberek fejében, most meg csak kapkodjuk a fejünket, hogy mikor hagytak így le minket.

2024. ápr. 17. 10:25
 40/41 anonim ***** válasza:

Hiszek neked.

Viszont ezzel most lényegében azt mondtad, hogy nem több farokméregetésnél a felhőkarcolók iránti igény.

Ugyanaz nagyban, mint az erdélyi "cigodák" kicsiben. :)

https://www.youtube.com/watch?v=qdcGnqDGo6Q

2024. ápr. 17. 11:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!