Melyik pártból alakitanád meg Magyarország teljhatalmú kormányát?
Egyetlen pártból álló kormány, a parlamentben semelyik másik pártból nem lehet tag, ahogyan miniszteri pozíciókra sem. Te döntesz melyik legyen ez a párt.
4 évig, 4 év után felülbírálhatod.
"Ki biralhatja felul?"
Te. Ezek a szabályok: 4 év teljhatalom, de akármit csinálnak, utána kalap ha úgy döntesz.
"Miert, szerinted miert lett letrehozva a kesma, a megafon, a cof, a fidelitas, stb?"
Azért, hogy bebetonozzák a hatalmukat, de választások még mindig vannak. Nem módosították úgy az alaptörvényt, hogy innentől ne legyenek egyáltalán választások.
"Te. Ezek a szabályok: 4 év teljhatalom, de akármit csinálnak, utána kalap ha úgy döntesz."
Es ha ok lefizetnek, hogy en ne dontsek ugy?
Az már rajtad múlik.
Rajtad múlik, hogy ennyivel intézed-e el.
#9 17:34
"Arra nincs lehetőségük, hisz a szabály úgy szól, hogy 4 év múlva felülbírálhatják."
Nem, a szabály úgy szól, hogy "4 év teljhatalom..." (a "..." a stb, lényegtelen).
Ha teljhatalmad van, akkor teljes hatalmad van... ugyanis ezt jelenti, definíció szerint.
Ha viszont teljes hatalmad van, akkor mindent megcsinálhatsz, amit nem szégyellsz.
"De egyébként ha ez így működik, miért nem csinálja ezt a Fidesz már most?"
Pontosan ezt csinálja, csak szépen lassan, hogy "ne vegyék észre".
Tudod, mint, amikor a békát lassú tűzön meg tudod főzni úgy, hogy észre sem veszi (a béka hőháztartását a környezet szabályozza, emiatt nem tűnik fel neki).
Azért nem ment neki erővel a falnak, mert hirtelen lépés nagy fizikai ellenállást váltott volna ki a népben, így az utcán dőlt volna el. Helyette nekiment az oktatásnak és megvásárolta a médiát (hagyjuk most a részleteket), így utca helyett már a fejekben dől el, és a fejek egy jelentős részét irányítani és sorvasztani tudja - erre kell a médiabefolyás.
"Szerintem teljesen egyértelműen van megfogalmazva."
A kérdés egyértelmű, csak figyelmen kívül hagyja a logikát és azt, hogy jelenleg is ez van - a parlamentbe _nem kell_ az ellenzék, tökéletesen működik minden nélkülük, _nincs_ szüksége rájuk a kormánypártnak - ezért is veszi őket semmibe, vagyis ugyanott tartunk.
"És ha mégis kénytelen lennél egynek teljhatalmat adni?"
Én egy deklaráltan olyan csoportosulásnak adnék ideiglenesen teljhatalmat, akiknek az a célja, hogy helyreállítsák a nyugati jogállami normákat ebben az országban, megfelelő irányba állítsák az ország működését, és megelőzzék a későbbi túlhatalom kialakulását... utána feloszlanának és normális választást tartanának. Erre adnék felhatalmazást.
Lényegében egy szakértői kormánynak adnék ideiglenesen teljhatalmat, hogy tegye rendbe a mostani kétharmad által rendszerbe tolt aknákat és magát az országot.
"Rajtad múlik, hogy ennyivel intézed-e el."
Es ez szerinted teljesen normalis dolog, hogy egy lefizetheto, megveheto embertol tenned fuggove az orszag sorsat?
"Ha teljhatalmad van, akkor teljes hatalmad van... ugyanis ezt jelenti, definíció szerint."
Akkor a gyakorlatban nem létezik olyan, hogy teljhatalom.
"Pontosan ezt csinálja, csak szépen lassan, hogy ne vegyék észre."
A Fidesz nem törölte még el a választás intézményét, és nem is fogja.
"Azért nem ment neki erővel a falnak, mert hirtelen lépés nagy fizikai ellenállást váltott volna ki a népben, így az utcán dőlt volna el."
Hát akkor pont ezért nem fogja a szóban forgó kormány sem ezt csinálni, mert hiába írják felül, hogy te ne válthasd le őket, ha ennek parasztlázadás az ára, vagy az hogy kidobnak az Unióból.
"A kérdés egyértelmű, csak figyelmen kívül hagyja a logikát"
Miféle logikát hagy figyelmen kívül?
"Én egy deklaráltan olyan csoportosulásnak adnék ideiglenesen teljhatalmat, akiknek az a célja..."
A fentiek közül melyik az, amelyik a legközelebb állhat ehhez?
"Es ez szerinted teljesen normalis dolog, hogy egy lefizetheto, megveheto embertol tenned fuggove az orszag sorsat?"
Én nem tenném az ország sorsát ettől függővé, ha rajtam múlna.
"Én nem tenném az ország sorsát ettől függővé, ha rajtam múlna."
Az eddigi valaszaidbol az tunt ki, hogy neked ezzel semmi problemad. Most hogyhogy visszakozol?
Írtam én bárhol olyat, hogy nem lenne problémám azzal, hogy ha egy lefizethető ember döntene arról, hogy ki kormányoz teljhatalommal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!