Melyik pártból alakitanád meg Magyarország teljhatalmú kormányát?
Egyetlen pártból álló kormány, a parlamentben semelyik másik pártból nem lehet tag, ahogyan miniszteri pozíciókra sem. Te döntesz melyik legyen ez a párt.
4 évig, 4 év után felülbírálhatod.
Pont az a demokrácia lényege, hogy egyetlen pártnak se legyen túlhatalma.
Namost, ha a parlamentben nem lenne más pártból képviselő, az még a mostnainál is rosszabb helyzetet eredményezne. Függetlenül attól, melyik párt adná a parlament tagjait.
Mikor érti meg végre a magyar ember, hogy egy diktatúrát nem egy másik diktatúrára kéne leváltani, hanem demokráciára?
Nem mondtam, hogy ez a jó megoldás.
Mert kíváncsi vagyok, hogy az emberek melyik pártnak mernének teljhatalmat adni.
#1 vagyok, értem.
Akkor ez a válaszom: egyiknek sem. Egyiknek sem akarnék ekkora hatalmat.
Sőt, merem állítani, hogy a Fidesz (vagyis Orbán Viktor) is sokkal különbül tudott viselkedni, amikor még koalícióban volt kénytelen kormányozni 1998-2002 között.
Nem olyan nagyon nagy hatalom ez, mert ha nem tetszik valami, 4 év után repülnek. De az alatt a 4 év alatt mindenben ők dönthetnek.
Egyik pártnak sem szabadna teljhatalmat adni, de gyakorlatilag a Fidesznek most teljhatalma van, ezt eredményezi a kétharmad és a rendeleti kormányzás a csúcs az egészre.
Magyarul testközelből láthatod, hogy milyen az, ha egyetlen pártnak van teljhatalma az ország kormányában.
...és azt is tudhatnád, hogy, ha valakinek 4 évre teljhatalmat adsz, amit 4 év múlva felülbírálhatnál, a teljhatalommal gyakorlatilag arra is jogot adsz neki, hogy a négyéves felülbírálati jogodat felülbírálhassa (fából vaskarika)...
Lényegében ezt a szintet is láthatod a jelenlegi állapotokon (hogyan lesz kétharmad akkor is, ha nem lenne kétharmad).
...szóval kérdező, mi is itt a kérdés?
A válasz: TILOS lenne egyetlen pártnak valaha is teljhatalmat adni, éppen emiatt keletkeztek kétharmaddal (vagyis konszenzuskényszerrel) módosítható elemek a jogban... és éppen ezért óriási probléma, hogy valaki megkapta hozzá a teljes kétharmadot... nem is ereszti.
"...és azt is tudhatnád, hogy, ha valakinek 4 évre teljhatalmat adsz, amit 4 év múlva felülbírálhatnál, a teljhatalommal gyakorlatilag arra is jogot adsz neki, hogy a négyéves felülbírálati jogodat felülbírálhassa (fából vaskarika)..."
Arra nincs lehetőségük, hisz a szabály úgy szól, hogy 4 év múlva felülbírálhatják.
De egyébként ha ez így működik, miért nem csinálja ezt a Fidesz már most?
"...szóval kérdező, mi is itt a kérdés?"
Szerintem teljesen egyértelműen van megfogalmazva.
"A válasz: TILOS lenne egyetlen pártnak valaha is teljhatalmat adni"
És ha mégis kénytelen lennél egynek teljhatalmat adni?
"Arra nincs lehetőségük, hisz a szabály úgy szól, hogy 4 év múlva felülbírálhatják."
Ki biralhatja felul? Oda kell sajat embert ultetni, aki majd nem fogja felulbiralni.
"De egyébként ha ez így működik, miért nem csinálja ezt a Fidesz már most?"
Miert, szerinted miert lett letrehozva a kesma, a megafon, a cof, a fidelitas, stb? Szerinted miert egetnek el szazmilliardokat propagandara mar 14 eve? Szerinted miert olyan magas a rendszerszintu korrupcio hazankban, miert sipakol az EU a jogallamisagi problemak miatt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!