Az emberek miért azt nézik, hogy hány forintot ér egy euro, ahelyett, hogy azt néznék, hogy amit kézhez kapnak az hány eurot ér?
Javaslom a kérdés leírás újraolvasását, különös figyelmet fordítva a "15 évvel ezelőtt" részre.
De ha régen rosszabb volt, akkor most fogadjuk el, ha valami elkezd rossz irányba menni, mert hát annó volt ez rosszabb is? Pont ezért baj a gyenge forint amúgy, mert megszoktuk, hogy mennyivel jobban élünk. Oké, háború meg covid nem tett jót a gazdaságnak, de mivel nem forintban importolunk, ezért az egy jó nagy lapáttal rátett az árakra.
Ez az egész különösen frusztráló azt tekintve, hogy más deviza miért nincs ennyire kitéve a gazdasági változásoknak? Nem mondanám, hogy ez a vezetés hibája, de ilyenkor az emberek a mindenkori kormányt fogják elővenni, hiszen ki mást vehetnének? Pláne itthon ahol a kormányunk KORLÁTLAN HATALOMMAL 14 ÉVE(!!!!) van hatalmon? Ki mást lehetne hibáztatni?
Másrészről meg az euró miatti siránkozás csak a jéghegy csúcsa. Hiába keresünk jobban, ha pl egy rohadt házért 100M forintot kellene fizetni egy jó környéken. Nyílván nem csak a CSOK hibája ez, meg az se volt egy rossz kedvezményezés, mert pörgette a gazdaságot, de ki másr hibáztassunk 14 ÉV TEJHATALOM után??
"De ha régen rosszabb volt, akkor most fogadjuk el, ha valami elkezd rossz irányba menni, mert hát annó volt ez rosszabb is?"
Igen, szerintem el kell fogadni, hogy vannak jobb és rosszabb időszakok, és hosszabb távon kell nézni. Egyébként már jobb irányba megy, már nincs magas infláció, a fizetések már kezdik utolérni az árváltozást.
"Pont ezért baj a gyenge forint amúgy, mert megszoktuk, hogy mennyivel jobban élünk."
De a mennyivel jobban élünk alatt is sokkal gyengébb volt a Ft, mint azelott. És az emberek már akkor is az Euro/Ft miatt siránkoztak.
"KORLÁTLAN HATALOMMAL 14 ÉVE(!!!!) van hatalmon? Ki mást lehetne hibáztatni?"
Lehet őket, de amire én felpróbálom hívni a figyelmet, hogy ebben az esetben nem igazán van miért, mert nem látom olyan nagy problémának a gyenge árfolyamot, mint ahogyan azt előadják sokan.
"Hiába keresünk jobban, ha pl egy rohadt házért 100M forintot kellene fizetni egy jó környéken. Nyílván nem csak a CSOK hibája ez, meg az se volt egy rossz kedvezményezés, mert pörgette a gazdaságot, de ki másr hibáztassunk 14 ÉV TEJHATALOM után??"
Én mindig magamat hibáztatom, ha valami nem jön össze, nem a politikusokat.
10) ennek ellent mond hogy az emberek kevesebbet vásárolnak.
Minek mond ellent konkrétan?
Sikerült a teljes mondatot elolvasnod, amire reagáltál, vagy csak egy részét?
Másold már be a teljes mondatot, amit írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!