Egyre több baloldali kormány vezeti be a 4 napos munkahetet. Te melyik lehetőséget választanád?
Ez általában önkéntes lehetőség a dolgozók számára, hiszen ez valamekkora fizetéscsökkenéssel jár, sokak pedig inkább a plusz pénzt választják a plusz szabadidő helyett.
Te melyiket választanád: a plusz egy szabadnapot a fizetésed 95%-áért, vagy inkább inkább dolgoznál továbbra is 5 napot, de szükséged van arra a pénzre?
"Kit érdekel a Telekom? (ez a 17-es válaszadó értelmetlen kommentjére is vonatkozik). Az egy magáncég. Nem róluk van szó."
Más országokban sem az állami oldalról indult a kezdeményezés, hanem magáncégektől...
" A lehetőséget a kormány teszi kötelezővé."
Magyarországon melyik törvény nem engedi a heti 4 napos munkahetet? Olyan szerződést kötsz a munkáltatóddal amilyet csak akarsz - persze amibe ő is belemegy. Ergo a magyar kormány is lehetővé teszi. Akár 1 napot is dolgozhatsz. Akármennyi pénzért. Csak rajtad és a munkáltatón áll.
Szóval továbbra is az a kérdés, hogy hol van olyan, hogy az 5. munkanapra kötelezően hétvégi pótlék (nem túlóra!) jár? Ugyanis a rendszerszintű dolog itt kezdődne. Minden más az egyes cégek szerződésein múlik.
"Hazudsz, Belgiumban is be van már vezetve, és egyre több országban van bevezetés alatt."
Belgiumban is? IS? Miért, még hol? Mert ugyebár Izlandon sem. A szajkó meg meg fog haragudni. Egyre több, egyre több. Fél egy van...
"A mókás pedig az, hogy úgy próbálsz szavakon lovagolni - helytelenül -, hogy eközben magad is elismered, hogy már működik a 4 napos munkahét."
Hol állítottam azt, hogy NEM MŰKÖDIK? Azt állítottam (és bizonyítottam), hogy sehol sincs bevezetve. És te írsz szövegértési problémákról? Mondanám, hogy gondolkodj, mielőtt leírsz valamit, de az erre vonatkozó jellemzésemet már leírtam.
"Más országokban sem az állami oldalról indult a kezdeményezés, hanem magáncégektől"
Magáncégektől is indulhat, de országos szinten így soha nem lenne bevezetve, mert nagyon sok magáncég soha nem vezetné be magától. Ezért van szükség a kormányok döntésére, amellyel kötelezik a cégeket a lehetőség megadására.
"Magyarországon melyik törvény nem engedi a heti 4 napos munkahetet?"
Ugyanez. Bármelyik magáncég megteheti. De országos szinten csak akkor kerül bevezetésre, ha a kormány fellép az ügyben.
"Belgiumban is? IS? Miért, még hol?"
Az előbb azt állítottad, hogy sehol. Ami mint kiderült és te magad is rájöttél, hazugság. Majd a hazugsáodra rádöbbenve már hátrálsz és terelsz. Ne hátrálj és ne terelj, hanem engedd el a feleslges hazudozást.
De még annak sem lenne semmi jelentősége, ha még sehol nem lenne országos szinten bevezetve, mert a kérdésben külön kiemeltem a jelen időt. Ez egy folyamat, sok országban van folyamatban.
"Azt állítottam (és bizonyítottam), hogy sehol sincs bevezetve."
Ami egy hazugság, mert van, ahol már be van vezetve. Egy dolgot bizonyítottál, hoy egy agyatlan jobber vagy. Kötekedni próbálsz, de még azt sem tudsz rendesen, és magadat égeted.
"Magáncégektől is indulhat, de országos szinten így soha nem lenne bevezetve, mert nagyon sok magáncég soha nem vezetné be magától. Ezért van szükség a kormányok döntésére, amellyel kötelezik a cégeket a lehetőség megadására."
Ami viszont még sehol sem történt meg. Mivel Izlandon sem a kormánytól jött szabályozás, és nem is kötelező érvényű.
"Az előbb azt állítottad, hogy sehol. Ami mint kiderült és te magad is rájöttél, hazugság. "
Továbbra is azt állítom, hogy sehol sincs bevezetve. Te írtad, hogy "Belgiumban is". Nos: ez azt kell jelentse, hogy (szerinted) máshol már be van vezetve. Tehát én nem hátráltam ki sehonnan. Te viszont még mindig fogalmad sincs, hogy mit írsz.
"Ami egy hazugság, mert van, ahol már be van vezetve. "
A kérdés továbbra is az, hogy HOL VAN BEVEZETVE? Mert eddig bármit is írtál, sehol sincs BEVEZETVE. Bevezetés alatt - mint írtam - az értendő, hogy rendzser szinten, a kormány által 4 napos munkahét van kijelölve, ahol +1 nap "hétvégének", "szabadnapnak" van kijelölve. Addig maximum ENGEDÉLYEZVE van. Ha pedig szerinted az engedélyezve azt jelenti, hogy be van vezetve, akkor egyszerűen fogalmad sincs a szavak jelentéséről.
"De még annak sem lenne semmi jelentősége, ha még sehol nem lenne országos szinten bevezetve, mert a kérdésben külön kiemeltem a jelen időt. Ez egy folyamat, sok országban van folyamatban."
Most akkor végülis be van veztve? Nincs bevezetve? Folyamatban van? Fogalmad sincs, hogy miről írsz... és te beszélsz az én égésemről? Még azt sem tudod, hogy az mit jelent :)
"A kérdés továbbra is az, hogy HOL VAN BEVEZETVE?"
Mondom, hogy nem tudsz szöveget értelmezni, mert egy agyatlan jobber vagy :D Belgiumban például már be van vezetve. De már le lett írva neked párszor, de mivel agyatlan jobber vagy, nem tudsz szöveget értelmezni ;)
"Most akkor végülis be van veztve? Nincs bevezetve? Folyamatban van?"
Már le lett írva párszor :D
"és te beszélsz az én égésemről?"
Igen, égsz mint a rongy :D Mert egy buta jobber vagy.
27
Úgy legyen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!