6 éve dolgozom egy cégnél. A nettó bérem 298ezer Ft
volt a múlt hónapban. A feleségem nem műszakban
dolgozik, 250-260 között keres. Van még 32ezer családi
pótlék, és 3 gyermek. Hogy lehet ennyiből normálisan
megélni?
Figyelt kérdés
Ez 550-600 között van. 130 az albérlet, telefon tv internet 25, villany 23, víz csatorna 12, fűtés rohadt sok, éves bontásban havi 60. Gyerek étkeztetés 20, sajnos gyógyszerek 20 lakás, egészség, autó biztosítás havonta 59, egészségpénztár havi 10. Autó üzemanyag 40ezer. Ez nagyjából 400 ezer Ft. Egy gyerekünk sportol, és sajnos van egy hitelünk is, ami havi 12ezer. Több munkahelyre jelentkeztem magasabb fizetésért, de hat hónap próbaidő minimálbérért, és utána megbeszéljük volt a vàlasz. A szakmámban állítólag hiány van, de ott a bérminimumot akarják adni. Hol van az a rohadtul jó élet amit folyamatosan hajtogat a kormány?
Az átlag 23 kb úgy jön ki nálunk, hogy majdnem fél évig tart ki a rezsicsökkentett összeg villanyból, a többi rendes áron megy. A ház konvektoros fűtésű, és valamikor a nyolcvanas években épült. Már kimérettük, csak a villanybojler megeszi havonta a rezsicsökkentett összeget. A gáz valószínűleg a konvektorok miatt ilyen magas összeg. Nem érzem úgy, hogy be tudnék ruházni 4 klímára.
márc. 3. 12:59
32/44 anonim válasza:
Nem kell 4 klímára beruházni, valószínűleg 1 is fűtene annyit, hogy benne tudjatok maradni a rezsicsökentett 2300 köbméterbe a gázkonvektorokkal, mert ha jól számolom olyan 700 köbméter lehet a plusz fogyasztásotok, amire fizettek 470 ezer forintot. (1 klíma fűtési teljesítménye 3,5 kWh körül van, egy hónapban napi 8 óra működéssel kiváltana 80 köbméter gázt)
márc. 3. 13:09
33/44 A kérdező kommentje:
Három szoba 1 konyha, és egy kis gázmelegítő ami még a ház építésekor került be. Az fűtené a fürdőt.
márc. 3. 13:14
34/44 A kérdező kommentje:
Amúgy a megoldás egy jobban fizető munkahely lenne. A nagy gyerek tavaly diákmunkázott, de most csak nagyon ritkán tud menni, csak azoknak akarnak adni, akinek a megélhetéséhez kell. Ő pedig velünk él. Így nem nagyon kap. Ráadásul most munkát kell adniuk a Fülöp szigeteki, vietnámi embereknek, állítólag ezért csökkent le a diákmunka, és állítólag ez az oka, hogy ami kicsit is jobban fizet, oda nem kell már ember.
márc. 3. 13:20
35/44 HakapiszikMatyi válasza:
Ha albérletben laktok, akkor nem is neked kell beruházni.
Más:
Ha adhatok egy tippet, akkor itt a "Munkahely, kollégák" rovatba érdemes írni munkaügyben. Magyar politika rovatban ne sok segítséget várj...
Ilyen ügyben azért segítőkészek az emberek, és többeknek abban a rovatban sikerült munkát találni. Azt, azért írd be, hogy milyen szakmában dolgoztál eddig. És, hogy melyik város közelében keresel munkát.
márc. 3. 13:24
36/44 anonim válasza:
Németországban pont tudok munkát. Családostul is lehet majd jönni. De német vagy angol nyelv alapszinten kell.
Én 3. éve dolgozom kinnt. Azóta anyagi gondjaink nincsenek.
márc. 3. 13:28
37/44 A kérdező kommentje:
Sajnos az van, hogy lassan mi is erre a pontra jutunk el. Ha elköltöznénk mondjuk Sopronba, ott egy négyszobás albérlet símán 220 körül van. A megoldás tényleg a külföldre költözés lesz úgy érzem. Azt nem értem, hogy külföldi munkavállaló fontosabb mint a magyar ember.
márc. 3. 13:36
38/44 anonim válasza:
Csak magyarokkal foglalkozz ne ezzel az országgal hogy itt mi lesz, aki akar az éljen itt napról napra, de nekem ez nem opció még egyedül sem.
márc. 3. 14:17
39/44 anonim válasza:
#28 "Igen. Középiskola 6. osztály."
Középiskolában nincsen 6. osztály. Ami régen középiskola 1. osztály volt azt ma 9. osztálynak nevezik és ez is szerepel az osztály nevében.
Ha 6 osztályos gimnáziumba jár akkor 12. osztályos most. Egyedül a nyelvi előkészítővel lehet több évfolyam, de azt 9. osztálynak nevezik és a következő évben szintén kilencedikes lesz, csak már rendes osztályban. Vagy technikus képzés lehet még 1-2 évvel hosszabb, de azt sem 6. osztálynak nevezik.
A lényeget azonban nem változtatja abból amit leírtam.
márc. 3. 14:53
40/44 A kérdező kommentje:
Értem. Technikusi képzés, és utána következő év. Ugyanaz az osztály az ötödik év után.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!