Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » 6 éve dolgozom egy cégnél. A...

6 éve dolgozom egy cégnél. A nettó bérem 298ezer Ft volt a múlt hónapban. A feleségem nem műszakban dolgozik, 250-260 között keres. Van még 32ezer családi pótlék, és 3 gyermek. Hogy lehet ennyiből normálisan megélni?

Figyelt kérdés
Ez 550-600 között van. 130 az albérlet, telefon tv internet 25, villany 23, víz csatorna 12, fűtés rohadt sok, éves bontásban havi 60. Gyerek étkeztetés 20, sajnos gyógyszerek 20 lakás, egészség, autó biztosítás havonta 59, egészségpénztár havi 10. Autó üzemanyag 40ezer. Ez nagyjából 400 ezer Ft. Egy gyerekünk sportol, és sajnos van egy hitelünk is, ami havi 12ezer. Több munkahelyre jelentkeztem magasabb fizetésért, de hat hónap próbaidő minimálbérért, és utána megbeszéljük volt a vàlasz. A szakmámban állítólag hiány van, de ott a bérminimumot akarják adni. Hol van az a rohadtul jó élet amit folyamatosan hajtogat a kormány?

#Megélni Magyarországon?
márc. 3. 11:39
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
Szomorú de egyben reményt adó. Mi négy fős család vagyunk, itt Ausztriában jöttünk egyenesbe. A 2 gyerek már itthon mondjuk tanult németet, én is elkezdtem, feleségem egy szót sem tudott most tanulja.
márc. 3. 12:29
 22/44 A kérdező kommentje:
Szűkösen meg lehet élni. Marad 5 emberre 138-188 ezer forint. Ebből kell az élelmiszert, az osztálypénzt, tanszereket, ruházkodást és minden egyebet( autó javítást) kifizetni. Előfordulhat, hogy mi nem tudjuk beosztani a pénzt, de valamiért nehéz. Amúgy meg hajlandó is lennék váltani, de mindenhol minimálbéres bejelentés, meg minimálbér is 6 hónapig. Emellett utána sincs az, hogy hat hónap múlva 400 nettó lesz a béred, csak majd akkor visszatérünk a bér kérdésère. Vagyis addig 600 mínusz, utána meg valami.
márc. 3. 12:31
 23/44 anonim ***** válasza:
48%
(#12, flip olyan 5k, bár most mintha emelnék 6-ra. két telefonelőfizetés 3-4k/db, ez mondjuk céges flottás csomag, de érdemes megnézni, vannak nyílt flottás előfizetések)
márc. 3. 12:37
 24/44 A kérdező kommentje:
Tavaly töltötte be a 20.-at, és a családi pótléknál figyelembe vették ez biztos, ezért 32-t kapunk. Az adót nem tudom majd csak március 15 után lesz intézve. Bár két 20 év alatti gyerekre összesen 40 olvastam. A legnagyobb nem főiskolás. 6. Osztályt végzi.
márc. 3. 12:38
 25/44 anonim ***** válasza:

#24 Nem tudom mit olvastál, de a valóság az, hoyg úgy kapod az adókedvezményt, mintha 3 gyerek lenne, csak 2 gyerek után. Vagyis nem 3x33000Ft havonta, hanem 2x33000Ft. A családi pótléknál is ez a helyzet.

De mi az, hogy "A legnagyobb nem főiskolás. 6. Osztályt végzi."? 20 éves és 6. osztályba jár?

márc. 3. 12:42
 26/44 anonim ***** válasza:
100%
Most amúgy elég szar a helyzet mindenhol.
márc. 3. 12:42
 27/44 A kérdező kommentje:
Rákerestem a flip-re. Úgy tűnik itt nem elérhető. Bár ahol elérhető ott nem sokkal kevesebb a mostaninál, 250 megás nettel.
márc. 3. 12:47
 28/44 A kérdező kommentje:
Igen. Középiskola 6. osztály.
márc. 3. 12:48
 29/44 anonim ***** válasza:
40%

Nehezen hihető a kérdésed.

Állításod szerint 23 ezer a villanyszámlád, az 390 kWh-ás fogyasztás lenne, mi egy 3 tagú családban 90-et fogyasztunk, nálatok jobban keresünk mégse pazaroljuk az áramot.

Állításod szerint havi 60 ezer a fűtésed (720 ezer évente), ez bőven a rezsicsökkentet szint fölött van, szintén ha annyira rosszul álltok anyagilag nem tartom valószínűnek, hogy 700 forintos gázt vásároltok mondjuk ahelyett, hogy 100-150 ezerért vennétek egy klímát amivel 200-250 forintos áron tudnátok annyit fűteni, mint amit 1 köbméter gázzal lehet.(fél év alatt behozza az árát)

Ha fával tüzeltek akkor az is olyan 70 mázsa hasogatott tüzifára jön ki, ha hajlandó vagy te megoldani a hasogatást akkor inkább 100 mázsa, ami fűtőértékben 3000-4300 köbméter gáznak felel meg.

Egy 100 nm-es II-s (rossz) energetikai besorolással rendelkező épület fogyasztana ennyit. (az átlag kb. a felét fogyasztaná ennek)

Két lehetőséged van, elkezdesz spórolni, fűtés + villany kapásból olyan amiben legalább havi szinten 20-40 ezer forintod lehet, esetleg elgondolkozol azon hogy költözz, jobb munkahely után nézz.

márc. 3. 12:49
 30/44 anonim ***** válasza:
nemsokára emel a digi ugyhogy lessz it forradalom
márc. 3. 12:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!