Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Dobrev Klárát megkérdeznéd,...

Dobrev Klárát megkérdeznéd, hogy az ő rákosista, 56-osokat kivégző nagyapjával nem akar-e elszámolni?

Figyelt kérdés

Csak azért, mert a DK-sok most már az új köztársasági elnököt kóstolgatják, amiért az apja náci szimpatizáns volt.

Kérdés, hogy Dobrev mikor nyilatkozott a saját, '56-osok kivégzését szorgalmazó nagyapjáról elítélően?

(Ha van ilyen, forrást kérek.)

márc. 2. 22:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon utálom azt (mind a 2 oldalnál), mikor egy politikust/közszereplőt/bárkit azért ítélnek el, mert az apja, nagyapja (vagy bármelyik más családtagja) valamit tett. Ez ugyanúgy igaz Dobrev Klára felmenőire, mint Bayer Zsolt felmenőire, valakit ne azért ítéljünk el, mert mil,en volt a felmenője, hanem azért mert Ő milyen (mind a 2 említett emberrel nagyon sok bajom van).
márc. 3. 13:14
 12/18 A kérdező kommentje:

11;

Kivéve, ha az adott szereplő nem határolódik el a felmenői rémtetteitől.

Három példa:

- Bayer: ő megpróbálta zsidómentőnek behazudni a nagyapját - hazudott róla, de ezzel mégis azt kommunikálta, hogy a rémtetteivel nem ért egyet

- Toroczkai: egyértelműen, többször elmondta, hogy a vérbíró nagyapját és annak tetteit mélységesen szégyelli

- Dobrev: soha nem ítélte el a rákosista nagyapja rémtetteit

Remélem, így már világos, hogy mi a különbség a felmenőkhöz való hozzáálláshoz.

márc. 3. 13:20
 13/18 anonim ***** válasza:
30%
Tök mindegy, mit nyilatkozik a véresszájú B és T, ha a tetteikkel és máskori szavaikkal kifejezetten azonosulnak a felmenőikkel.
márc. 3. 13:22
 14/18 anonim ***** válasza:
93%

Hát, kérdező, neked nem az apák tetteivel van a bajod, hanem cafrangosra akarod nyalni a Bayeré és a Toroczkaiét!

Kell gusztus hozzá...

márc. 3. 14:17
 15/18 anonim ***** válasza:
87%

Nem gondolom, hogy ki kell jelenteni, hogy elhatárolódok a felmenőimtől, persze ha megkérdezik mi a véleményem róla akkor nyílván megteszem, de engem speciel egyáltalán nem érdekel, hogy ki milyen tisztséget viselt a Horty rendszerben, vagy a Kádár és Rákosi rendszerben. Nem Én vagyok aki bármit is tett, abban az esetben kellene szerintem ezt tennem, ha már korábban véleményt alkottam róluk (mondjuk pozitívan vélekedtem volna), de ameddig nem jellemeztem Őket addig nem gondolom, hogy magyarázkodnom kellene, hogy amúgy nem értek egyet olyan emberekkel akikkel nem működtem együtt közösen semmilyen fajta olyan cselekményben, ami erre utalna.

És, ha már Bayer, nekem a Bayerrel az a bajom, hogy egyfolytában szidja a jelenlegi Momentumosokat, Klárikáékat amiatt, mert milyenek voltak a felmenőik, de mikor róla is kiderül, hogy nem voltak makulátlanok (mondjuk a 10 parancsolat szemszögéből), akkor meg megy a védekezés hogy azok csak a felmenői semmi közük hozzá (amivel egyet is értek), bezzeg a másik embernek nem addja meg ugyanezen jogot. Szerintem a Bayer (ebben is) képmutató és ezt a tulajdonságát (nála is meg sok más embernél) nagyon utálom, ne legyenek magasabb elvárásaim erkölcs irányába (sem) mástól mint magamtól.

márc. 3. 15:01
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
*Horthy
márc. 3. 15:02
 17/18 A kérdező kommentje:
15; de ha Bayernél nem tetszik a képmutatás, hogy náci nagypapival a háta mögött szidja a Momentumot meg Klárit a felmenőik miatt, akkor Klárinál miért van rendben az, hogy komcsi nagypapival a háta mögött most Sulyok Tamás apjával foglalkozik?
márc. 3. 17:27
 18/18 anonim ***** válasza:
85%

Természetesen Klárikánál is zavar ez, viszont ez náluk ha jól tudom új kelletű, (nem évek óta csinálják a Fideszes politikusokkal pedig onnan is van bőven olyan személy/felmenő akinek nem nagyon szép a múltja), idáig ezen nem lovagoltak, viszont Bayer és Bencsikék egyfolytában ezen problémáznak (miközben nem gondolom, hogy ez a legynagyobb baj velük, bőven van hibájuk).

Szerintem Sulyok Tamásnál (ha Klárikának tippet kellene addnom), a demokrácia felfogásának a hiányát kritizálnám, nem pedig egy olyan dolgott amihez semmi köze (az apja múltjához).

De persze nem szeretnék nekik semmi fajta tanácsot addni, pont annyira ellenzem a Fideszt, mint a DK-t.

márc. 3. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!