Nme tartjátok szánalmasnak, hogy azért akarják a Temut betiltani, mert túl alacsony árakon kínálnak termékeket, és ezzel a hazai kereskedők "nem tudnak fair versenyben maradni"?
A hazai kereskedők undorító nyerészkedők. A termékeiket sokszoros felárral akarják eladni, sokszor a szállítási díj is magasabb, mint maga a termékár. A hazai kereskedők megérdemlik, hogy legyen valami, ami arra kényszeríti őket, hogy normalizálják az áraikat, vagy ha erre nem hajlandók, akkor zárjanak be és rohadjon rájuk az összes árú, amit tökéletesen megértek és támogatok.
Magyarországon minden drága, mindenen hatalmas nyerészkedés van, hiába csökken valamilyen terméknek az áfája, hiába csökken az infláció, a szolgáltatások, termékek mind-mind csak növekednek megállás nélkül, sokszor továbbra is a KSH alapján közölt infláció felett. Az, hogy van egy webáruház, amely olcsóbban kínál végre dolgokat, pont hogy jót tenne a hazai nyerészkedő, aljas és visszataszító kereskedők ellen.
Én azt tapasztalom itthon is ki lehet fogni hasonló áron termékeket mint az ilyen nemzetközi oldalakon. A hazai webáruházakban is sokszor kétszeres különbség van, csak utána kell járni nem a legelsőn megrendelni. Péládul Alin láttam nem egyszer olyat hogy maga a termék olcsó viszont a szállítási díj az ami nagyon megdobta az árát.
Viszont itthon teljesen el van b#szva a piac, a rengeteg adó az ami nagyon megdobja.
"sokszor továbbra is a KSH alapján közölt infláció felett"
Na ja mert az a szám amit a KSH közzé tesz sokkal inkább hasraütés-szerű véletlen szám és nem a tényleges adat.
6.
Jaja, szegény magyar vállakozó.
Mintha fizetne bármilyen adót vagy bárkit bejelentene 🤡
#5 Semmi akadálya annak, hogy támogasd a hazai árusokat, nyugodtan vásárolj továbbra is mindent tőlük, hogy fent tudjanak maradni.
Viszont alapvetően a demokrácia úgy kellene, hogy működjön, hogy mindkét oldalnak megadjuk a lehetőséget, hogy onnan vásároljon, ahonnan szeretne. Én nem szeretnék a túlárazott hazai kereskedőktől venni, tehát nekem meg kell hogy legyen adva az a lehetőség, hogy továbbra is onnan vásároljak, ahonnan szeretnék, ezért cserébe pedig te is onnan vásárolhatsz, ahonnan szeretnél, esetedben a hazai kereskedőktől. Mindkét tábor megfér egymás mellett. Ha a Temut betiltanák, akkor arra lennének a fogyasztók kényszerítve, hogy hazai üzletláncoktól vegyen, ami minden, csak nem "fair kereskedelem". Ez ugyanaz, mint ami az Uberrel volt - a semmirekellő legalja magyar taxistársaság kiűzte őket, mert a lehúzó mocsok hiénák gyülekezete nem díjazta, hogy átlátható, transzparens taxirendszer volt az országban. ez csak 1 ok azért, miért ennyire kuka ez az ország, a 30 millióból.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!