Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért néztek állandóan úgy...

Miért néztek állandóan úgy Orbánra, mint Sztálinra? Nem veszitek észre, hogy tök haladó gondolkodású és jót tesz az országnak?

Figyelt kérdés
Szerintem ő a magyar Barack Obama. Tényleg a nép akaratát követi, mármint azokét a népből akik tudják, hogy mi kell az országnak, nemcsak hőzöngeni tudnak, és nem kirabolja az embereket meg hülyeségeket csinál, mint az eddigi magyar politikusok.
2010. okt. 24. 23:05
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
20%

Kérdező:

A gyk tele van szoci aktivistákkal. Olyan szocibarát közhangulat van a gyk-n, mint kevés más helyen. Mivel csak néhány tucat ember szól hozzá rendszeresen a politikai témákhoz, ezért néhány elkötelezett szoci már meg tudja határozni az alaphangulatot. Úgyhogy ne csodálkozz, ha errefelé Orbán = Sztálin, Hitler, Dzsingisz Kán és Rákosi egyben.

"Szerintem ő a magyar Barack Obama."

Nem. Nincs értelme az efféle elvont hasonlítgatásoknak. Egyébként Obama balliberális, Orbán inkább jobboldali. Orbánnak nem tudom, ki lehet a példaképe, de nem Obama, hanem inkább Adenauer vagy De Gaulle lehet.

"nem kirabolja az embereket meg hülyeségeket csinál, mint az eddigi magyar politikusok"

Lehet. Ezt majd meglátjuk. De a mindig csak hőbörgők akkor is csak hőbörögni fognak, szóval ne nagyon számíts rá, hogy meggyőzheted őket.

23:17

"csődbe vinni a valutát"

A kormány május 29 óta van hivatalban.

Május 28-án 1 euró ára 273 Ft volt (május 7-én meg pl. 282 Ft). Október 22-én 1 euró 276 Ft-ot ért. Milyen csődről beszélsz? Nem unalmas még ez a hazudozás?

2010. okt. 25. 03:34
 12/40 anonim ***** válasza:
27%

23:41

"Az egykulcsos adó csak a jól keresőknek kedvez, a válságadókat pedig egytől-egyig a vásárlók fogják megérezni..."

1) Az egykulcsos adó valóban kedvez a jól keresőknek. ÉS??? Bűn jól keresni, vagy mi van?

2) A családi kedvezmények a rosszul keresőknek is kedveznek, ha van gyerekük. A kormány célja, hogy sok gyerek szülessen. Ez is baj?

Az országot a sikeres vállalkozók és szakemberek, valamint a legalább kétgyerekes családok fogják előrevinni. Nem a nyugdíjasok és a segélyből élők. Ezt ismerte fel a kormány. Ha nem tetszik, tessék tanulni, hogy jobban fizető munkád legyen. Vagy tessék családot alapítani, gyermeket vállalni. Nem az az egyetlen megoldás, hogy sírsz és az államtól várod a szádba a sültgalambot. Ez volt a stratégia 2002-től 2010-ig, csődbe is ment miatta az ország.

2010. okt. 25. 03:59
 13/40 anonim ***** válasza:
17%

23:49

"Ha megnézed, nem közvetlen az embereket sarcolja, és ez akkoris igaz, ha várhatóan végül ők lesznek a megszenvedői."

A különadók egy részét biztosan áthárítják, egy részét meg biztosan nem tudják áthárítani. A lakosság jobban jár, mintha közvetlenül tőle szednének be ugyanennyi pénzt.

Az "úgyis áthárítják" egy ócska szoci hangulatkeltés. Mi értelme van az életnek olyan hozzáállással, hogy "úgyis áthárítják"? Mire jó ez az "úgyse sikerül", "úgyis minden rossz lesz", "úgyse működik" hozzáállás?

Aki szerint a kormány akármivel próbálkozik, az "úgyse sikerül", attól megkérdezném, ő mit csinálna a helyükben? Felkötné magát, hiszen "úgyse" sikerülhet semmi?

Kezdem úgy érezni, hogy emeszpésnek lenni nem is pártpreferencia, hanem az időskori depresszió egyik változata.

2010. okt. 25. 04:04
 14/40 doboszoli ***** válasza:
97%

Kedves lángvirág!

Utolsó mondatodnál van az a bizinyos kutya elásva.

Mint írod, senki nem tudná a megoldást, könnyű "kintről" okosnak lenni.

Hasonlóan a focistához, aki az alapvonalon kívülről tele van ötlettel, mihelyst bekerül a csapatba, mindent elfelejt.

Én sem tudom a megoldást, de nem is harcoltam mindenféle

(etikus, ill. etikátlan ) eszközzel a hatalom megszerzéséért, nem is ígérgettem, hogy csak akarat kérdése a felvirágoztatás.

Ja, hogy ez "csak" a kampány volt? Így már tisztességes... Vagy mégsem?

2010. okt. 25. 05:46
 15/40 anonim válasza:
36%

Köszi, de nekem a Viktor inkább ne akarjon jót.

Csak egy politikust ismertem az utobbi száz évben aki jót akart az országnak. Érdekes módon, ő nem is gazdagodott meg, pedig lett volna rá ideje és lehetősége is. Az ország viszont csak akkor fejlődött.

Kádár Jánosnak hívták.

A maiak, ha mindannyian egymás vállára állnának, akkor sem érnek az ő bokájáig sem.

2010. okt. 25. 06:06
 16/40 anonim ***** válasza:
74%

2/3-os többség= legális diktatúra :)

megszavaztátok, hát ez van:)

legalább már a hallgatói jogainkat is elveszik és jól megnyirbálják... :)

Ave viktor...

2010. okt. 25. 06:39
 17/40 anonim ***** válasza:
0%

"legalább már a hallgatói jogainkat is elveszik és jól megnyirbálják"

Úgyis sok a diplomás és kevés a szakember...

2010. okt. 25. 07:00
 18/40 anonim ***** válasza:
75%

"Miért néztek állandóan úgy Orbánra, mint Sztálinra?"

engem Rákosira emlékeztet...

2010. okt. 25. 07:06
 19/40 anonim ***** válasza:
73%

aha, és szerinted, ha most elveszik a jogviszonyokat, majd mindenki elmegy szakmunkásnak ugye?:)

hát persze.

főleg, hogy szakmunkára sincs igény ebben az országban...

2010. okt. 25. 07:13
 20/40 anonim ***** válasza:
0%

"főleg, hogy szakmunkára sincs igény ebben az országban..."

Az ilyen hozzászólásokból látszik, hogy az Orbán gyűlölők mennyire nincsenek képben az ország helyzetével. Az ilyenek nem is gondolnak bele, mekkora változásokat hoz a Fidesz, csak az alkalmat keresik, hogy újra bele rúghassanak. Szerencsére csak a Gyiken létezik már ez a kommenista söpredék, minden más helyről eltűntetek. :)

2010. okt. 25. 08:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!