Mit gondoltok mi fog történni a tünetés után?
Én őszintén nem tudom, mi fog történni.
És azóta jöttek új infók: a helyszínen legalább 150 ezren voltak, és ezen felül jöttek még csak az online nézők. Elképesztő volt.
Ami ennek a tüntetésnek a legkézzelfoghatóbb célja az néhány hajléktalan, állami gondozásból jövő, bántalmazó fiatal támogatása - a pénz, amit erre gyűjteni akartak, már a négyszerese, mondták a szervezők, hogy ebből egy programot fognak tudni létrehozni. És én ennek már nagyon örülök. Ez több, mint amennyit mondjuk (sajnos) a tanártüntetésekkel el tudtunk érni. (Nyilván más volt a kettőnek a célja, de itt én örültem, hogy tényleg, valami kézzelfogható dologhoz hozzásegítettem.)
Én azt gondolom, hogy talán több ember kap ettől reményt, hogy ennek lehet vége, hogy sokaknak tele már a hócipője.
Azt nem tudom, politikai színtéren lesz-e változás. Reménykedem benne, de elvárásaim nincsenek. Nyilván nem fognak ebbe most belebukni, de hát még bármi lehet - azt se látták sokan előre, hogy Novák meg Varga lemond.
Ebben az országban már bármi megtörténhet, néha úgy érzem xd
#12 150 ezer ember csak élőben...
biztos, hogy az a magyarok többsége, amiről te beszélsz...?
Azért nyer a fidesz 2/3-al, mert a maguk javára alakították át a szavazási rendszert.
Illetve a magyarok nagyon nagy része el se ment szavazni, mert nem talált olyan embert, akire szavazni tudott volna. Se Fidesz, se más. Ez nem jelenti azt, hogy az ország túlnyomó többsége fideszes lenne.
xdddddd
most végeztem a gimiben, nem is tudtam még számolni, amikor Gyurcsány volt a kormányon. Csak anyukám szokta mesélni a sztorit, hogy a rendőrként dolgozó apámat az éjszaka közepén vitték be, mert a fidesz őrült és erőszakos tüntetéseket szervezett.
Azért nem húzok el külföldre, mert ez az otthonom, én is megérdemelném, hogy egy élhető országban éljek, attól függetlenül, hogy kire szavaztam.
Te mivel magyarázod ezt a mostani esetet? Hogy pedofilvédőt engedett szabadon a nagy hős, gyermekvédő kormányod? Legalább a "melegkönyvet" nem tudják megvenni a Lírában - ja, hogy nincs pénzük arra, hogy könyvet vegyenek, mert ha kikerült az intézetből, utcára jutnak? Ja, hogy nem tudnak vagy nem akarnak olvasni, mert szenny az oktatás?
Ja, fidesz így, fidesz úgy. Tegnap azért látszott, mennyi ember tudna elmenni az országból - aztán mit csinálnátok? A Fidesz kevesebb ember pénzét tudná ellopni, ti szívnátok csak meg...
#16 húha, látom megy a logikus érvelés.:) Gratulálok.
Bezzeg a gyári munka, mi? Az értelmiség, a tudás már nem kell...
Én büszke vagyok, hogy rengeteg diáktársammal kiálltam a tanáraimért, annak ellenére, hogy semmit nem tett értünk, értük a kormány.
De persze vannak azok, akik szerint ez élhető, akik szerint ez komcsi meg libsi meg minden egyéb, pedig mi csak azt akarjuk, hogy ne a tesi tanár tartsa a matekot, vagy ne egyetemistáknak kéne tanítaniuk még a legerősebb gimnáziumokban is.
Látszik, hogy nincs gyereked. Vagy ha van, akkor sajnálom szegényt.
#18, aha, szóval jól tippeltem a gyárral.
Sajnálom, de valószínűleg én egy gimis évem alatt többet tanultam, mint amennyit te egész életedben tudni fogsz. És ne haragudj, de nem veszem sértésnek, ha egy ilyen ember nem tart engem értelmesnek.
És ami fontos, megtanítottak a gimnáziumban arra, hogy gondolkodjak kritikusan, mindig kérdőjelezzek meg mindent, és csak azután formáljak véleményt valamiről, hogy ismerem, megnéztem, elolvastam. Látom, neked ez nem sikerült. De tessék, még nem késő: hallgasd meg, és utána mondd azt, hogy ezek az emberek nem értelmesek. Tudom, hosszú, de hátha sikerül 1,5 órára a figyelmed koncentrálni!
jesszusom xdd az avh nem a te pártodban népszerű? Nem most derült ki az egyik tagról, hogy a nagyapja hova tartozott?
Ismétlem, alig vagyok 20.
És azt nem tudom, hogy te mire tartasz el, mit fizetsz: az oktatásomat - ahol nincsenek tanárok? Az egészségügyet - ahol nincsenek orvosok és ápolók? Kérdem én, fizetsz pénzt az államnak: na de hova megy az a pénz? Mert biztos nem oda, hogy eltartsanak bárkit, köztük téged vagy engem.
Szóval lehet, utána kéne nézni, hova megy ez a sok pénz. Mészárosnak (Orbán haverjának) jachtra? Vagy Tiborcznak (Orbán vejének) újabb szállodákra?
Mert azt hiszem, nagy tévedésben élsz azzal kapcsolatban, te/ti kit tartasz/tartotok el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!