Ha bukik a Fidesz, ki lenne alkalmas most kormányt alakítani ebből a gyenge ellenzékből?
30, Eddig se beszélgettem senkivel, hallom az utcán, hallom a boltban, hallom a piacon, amikor elmegyek vásárolni. Az nem beszélgetés, amikor az árus qva anyázik előttem valakinek, mert visszaesett a forgalma és a vevők rajta verik le a drágulást, az sem beszélgetés, amikor mögöttem qva anyázik, hogy már a tejért és a krumpliért is komoly fejfájás van családon belül, hogy mibű vegyék meg.
Ez nem beszélgetés. Ezt mindenki hallja, aki kimegy az emberek közé.
A magyar állam meg csődben van, de már évek óta.
Az én környezetemben is van aki azt mondja, hogy államcsőd van. Csak a között, hogy államcsőd van, és a között hogy x ember ezt személyes meggyőződésből állítja, van különbség. Kérdezz meg egy számodra (!) független politikai szakértőt, vagy egy közgazdasági szakembert.
Tulajdonképpen ez a fajta tájékozatlanság és az önálló vélemény (vagy annak kialakulásához szükséges kíváncsiság és képességek) hiánya egy fajta gürbe tükre annak, ahogyan azok gondolkoznak és döntenek, akiknek foglamuk sincs, hogy miért szavaznaka fideszre évtizedek óta. Azaz a fidesz birkákra. Csak ez a halmaz egy másik típusú birka, de hogy megértsd, magyar birka halmaza mindkettő típus. Nem feltétlen kell hozzájuk csatlakozni. Egy politikailag, közgazdaságtanilag meghatározható fogalmat nem kell a piacon meg kollégák között csavargatott fogalommal összemosni.
38) 50% körüli Fidesznél azért nem lehet, a Fidesz bukásáról beszélni, úgy, hogy a legerősebb ellenzéki párt nem érné el a 20%ot.
Összefogás már nincs a Mi Hazánk eleve nem támogatta, most meg már a Momentum se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!