Ha bukik a Fidesz, ki lenne alkalmas most kormányt alakítani ebből a gyenge ellenzékből?
Mondjuk Orbán sajtófönökének kijelentését és is egy amolyan freudi elszólásként értékelem. Nem a társadalomnak szánta hanem egy embernek, de leleplezte ennek a kormánynak a hozzáállását a nép problémáihoz.
„Reménytelen helyzetben lévő emberek kétségbeesett próbálkozásával a kormány nem foglalkozik”
Ez az oka annak, hogy bárki más alkalmasabb lenne a kormány vezetésére, mint a mostani nagy ember.
20
Tehát a magyar államcsőd: Hungarikum.
A kormányzati struktúrát pont azért szokták többé kevésbé érintetlenül hagyni, mert az ottani szakemberek tudják a dolgukat a politikusok nélkül is.
Régen egy minisztériumban volt egy (vagy több) politikai államtitkár, de volt egy közigazgatási államtitkár is.
Utóbbi volt az, aki a szakmai munkát irányította.
Most nem tudom hogy van ez, de ténykérdés, hogy a fidesz összebarmolta az egészet, aminek nem annyira a szakmaiság javítása, hanem a hatékonyabb titkolózás és átláthatatlanság az indoka.
#23 Ez mind részigazság. Én 2x vettem igénybe az elmúlt évben a magyar eü-t, mind a kettő alkalommal készségesen, 2 héten belül kaptam ellátást olyan problémával, ami nem volt sürgős. A pedagógusok esetén is megindult valami, majd a 3-4. körös béremelés és 6-8 év múlva derül ki, hogy ez hogyan működik, persze önmagában a béremelés nem elég. Az állami hivatalokkal is vannak problémák, de azt azért hozzáteszem, hogy a felhasználó és a szolgáltatást igénybe vevő sem mindegy, hogy áll hozzá. Tevékenységemből eredően gyakran intézek ügyet kormányablakban, okmányirodában, ha az ember tudja mit akar elintézni, gyorsan megoldható. Azaz tudni kell a rendszert használni, teli van az ország analfabétával és digitális analfabétával, egy számlát nem tud értelmezni a lakosság 80%-a, teli van a közösségi média ahol szánalmas stílusban kérik számon a szolgáltatót faék egyszerűségű emberek, mert nem tudják értelmezni a karaktereket. Én nem várom el senkitől hogy bármilyen állami intézményben dinamikusan tudjon eligazodni. Ehhez is idő kell, a felhaszálóknak és a szolgáltatóknak is. Soha sem bántak velem paraszt módjára a kormányablakban pl. Persze ez ne jelenti azt, hogy hibátlan a rendszer, sőt. Csak azt mondom, hogy közel sem olyan vészes, mint ahogyan egyesek, pl. te, lefestik.
Mindettől függetlenül az államcsőd továbbra sem ezt jelenti. Akkor sem, ha a piacon a környeztedben folyton ez a téma. Próbálj meg másról is beszélgetni az emberekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!