Hogy lesz valakiből köztársasági elnök? Ha valaki 10 évesen eldönti, hogy Ő köztársasági elnök szeretne lenni, akkor merre és hogyan induljon el? Milyen követelményei vannak?
Ha Én az akarnék lenni, hova kéne jelentkeznem? Milyen végzettséget igényel? Például Novák Katalin milyen pályán indult el, mi volt a ranglétrá amit meg kell mászni, hogy eljussunk odáig, hogy szavazzanak Rólunk?
Oké, hogy 35 éves magyar állampolgár kell hogy legyek, de utána? Bemegyek a munkaügyire és mondom, hogy szoszi van és meg szeretném pályázni a köztársasági elnöki tisztséget?
"Oké, hogy 35 éves magyar állampolgár kell hogy legyek, de utána? Bemegyek a munkaügyire és mondom, hogy szoszi van és meg szeretném pályázni a köztársasági elnöki tisztséget?"
Jelölnie kell a képviselők egyötödének. Ehhez vagy az kell hogy korábbi parlamenti munkásságod legyen és onnan ismerjenek, illetve jelöljenek, vagy valamilyen tudományos területen kell jelentős eredményeket elérned. Elméletben Kis Pistát Bugacpusztáról is lehetne jelölni és meg is választhatnák, nem kell hozzá semmilyen végzettség vagy előzetes munkásság. Gyakorlatban viszont Kis Pistát senki sem ismeri, és nem fognak rá szavazni a képviselők.
Ha van tudományos munkásságod, külföldi tapasztalatod, egy doktorid, beszélsz nyelveket és jó kapcsolatot ápolsz valamelyik erős parlamenti párttal, akkor van rá esélyed hogy az adott párt valamelyik ciklusra téged jelöl. De ha ennek menetéről a gyakorin érdeklődsz, akkor a következő 20-30 évben ne számíts ilyen lehetőségre.
Miért gondoljátok azt, hogy azért tettem fel 29 éves ablakosként ezt a kérdést, mert potenciális életpályám lenne a köztársasági elnök posztjának a betöltése? :) Ha valaki maghasadásról tesz fel kérdést, akkor Ő a sufniban akar egy Fat Man-t összedobni? :)
A jogot valahogy sejtettem, hogy nem árt ismernie illetve az idegen nyelvet is megmertem volna tippelni.
De a köztársasági elnök az hivatalosan pártoktól független, nem? De ahhoz, hogy az legyél, mégis kötelező valamelyik párthoz benyalni Magad?
A megválasztós sztori az tiszta, Engem az odáig vezető út érdekel, hogy hogyan jut el egyáltalán a parlamentig. Gondolom nem egyik napról a másikra hipp-hopp barbra trükk, köztársasági elnökjelölt lesz az utca Embere.
Mondjuk elvégzi a jogi egyetemet. Hogy tud jogi diplomával bekerülni a parlamentbe? Milyen poszttal indulna a karrierje?
Bár Novák Katalint elolvasva,vagyis az Ő Wikipedia oldalát átolvasva kb választ kaptam a kérdésemre. De azért köszönöm szépen! Ha lenne bármi hozzáfűzni való, szívesen olvasom.
#15 kellett volna?
Ha kételkedtem volna benne, nem is válaszolok, mert felesleges munka. Bár igazad van, jobb midig kételkedni és inkább egy kérdésre sem válaszolni ezen az oldalon. A kérdéseket elolvasni sem érdemes. Talán most végre le is szokok róla.
Egyáltalán nem. Azt akarom mondani hogy nem érdemes rá válaszolni. Feltenni nyugodtan fel lehet.
És miért nem érdemes egy olyan oldalon ami arra jött létre, hogy kérdéseket tegyünk fel illetve arra kapjunk-adjunk, választ válaszolni a kérdésekre?
Ez lenne az értelme-lényege az oldalnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!