Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A köztársasági elnök azért...

A köztársasági elnök azért nincs felsorolva a kormány tagjai között, mert attól független?

Figyelt kérdés

Itt egy lista a kormány tagjairól, ami a miniszterelnökkel indul, és a pénzügyminiszterrel zárul:

[link]

De a köztársasági elnök nincs a listán.

2024. jan. 29. 02:52
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
A köztársasági elnök nem tagja a kormánynak (soha nem is volt, nem is lehet). Ő az öt legfőbb közjogi méltóság közül az első számú (a további négy a miniszterelnök, a házelnök, az Alkotmánybíróság elnöke és a Kúria elnöke). A kormány tagjait a miniszterelnök nevezi ki, a köztársasági elnököt pedig a parlament választja meg 5 évre (tehát kormányzati ciklusokon átívelően).
2024. jan. 29. 05:04
 2/14 anonim ***** válasza:
0%
Hogy lesz valakiből köztársasági elnök? Ha valaki 10 évesen eldönti, hogy Ő köztársasági elnök szeretne lenni, akkor merre és hogyan induljon el? Milyen követelményei vannak?
2024. jan. 29. 05:12
 3/14 anonim ***** válasza:
11%

Azért nincs felsorolva, mert őnekik is "ciki" lett, hogy a legfőbb méltóság személyét egy mosolygós tollá sikerült degradálni.

Az égadta világon semmi funkciója sincs Novák Katalinnak, azt leszámitva, hogy aláirja, amit a főnöke épp elétól.

2024. jan. 29. 06:32
 4/14 anonim ***** válasza:
0%

Köszönöm, hogy le lettem pontozva, borzalmas kérdést tettem fel, sajnálom mindenkitől aki olvasta és lepontozta. Hű szolgátok leszek a túlvilágon bölcs Uraim!

Az Én ku*va anyámat, hogy megkérdeztem valamit...

2024. jan. 29. 07:09
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
4: Figyi, a kérdésre kellett volna válaszolni, nem egy (amúgy teljesen nevetséges) másik kérdést ideírni.
2024. jan. 29. 07:19
 6/14 anonim ***** válasza:
52%

Egy köztársasági elnökről szóló kérdés alá miért ne illene egy kérdés magáról a köztársasági elnökké válásról?

És miért is nevetséges a kérdés? Lehet Neked egyértelmű, hogy hogyan lesz valakiből köztársasági elnök, milyen életút vezet ehhez, de Én megvallom, ostoba vagyok, nem tudom, de a kérdés kapcsán kíváncsi lettem. Nem akartam plusz egy kérdéssel szemetelni az oldalt, ha amúgy egy meglévő kérdés tematikájába belepasszol. De még egyszer bocsánat, hogy ilyen tróger voltam!

2024. jan. 29. 07:42
 7/14 anonim ***** válasza:

Ahogy irtak,a koztarasagi elnokot a Parlament valasztja. Nyilvan a valasztaskor azt fogja megszavazni a Parlament akit az aktualisan a kormanytobbseg tamogat.

Az hogy ki lehet koztarsagi elnok arra a googlen talalsz valaszt. Alap hogy magyar allampolgar.

Köztársasági elnökké megválasztható minden magyar állampolgár, aki a választás napjáig a 35. életévét betöltötte. Köztársasági elnököt az országgyűlési képviselők egyötödének támogatásával lehet jelölni.

Nyilvan valamit tenni kell elotte, mert Gipsz Jakab targoncast nem fogja jelolni senki..

2024. jan. 29. 08:14
 8/14 anonim ***** válasza:
#6 azért lett lepontozva a kérdesed, mert nem hasznos a kérdés szempontjából. Írj ki róla egy külön kérdést és szivesen válaszolok. Ha már kiírtad, linkeld be ide!
2024. jan. 29. 08:31
 9/14 anonim ***** válasza:
A köztarsasagi elnök nem kormányoz
2024. jan. 29. 08:59
 10/14 anonim ***** válasza:

Áder se volt tagja a fidesznek mi?

Akkora kamu egy .....T tették oda szégyen már ez az ország!

2024. jan. 29. 09:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!