Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A mai modern Woke, LMBTQ...

A mai modern Woke, LMBTQ felfogás szerint azokat a férfiakat kell díjazni, akik elmenekülnek a háború elől?

Figyelt kérdés
A hivatalos nyugati álláspont szerint az illegális bevándorló férfiak jelentős része háborúk elől menekül, tehát ahelyett, hogy a saját hazáját védené és részt venne a háborúban, ahelyett elmenekül egy idegen földrészre, hogy ott letelepedjen? Az 1940-es években ezért simán akasztás járt volna. Ebben a modern világban akkor a kötelesség szegést, és a menekülést díjazzák azzal, hogy eltartják ezeket az embereket, ahelyett, hogy szankcionálnák és hazaküldenék őket?

2024. jan. 19. 00:19
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
92%
Az miért jobb, ha az emberek gyilkolják egymást a politikusokért? A fejlett világban már kinőttek ebből.
2024. jan. 19. 00:35
 2/21 anonim ***** válasza:
12%
Mert csökken a túlnépesedés. Meg is nézheted a fejlett világot, egymásba ér a farkuk.
2024. jan. 19. 00:43
 3/21 anonim ***** válasza:
95%
#1 pont nem Európában van túlnépesedés, hanem az araboknál, Afrikában, Ázsiában
2024. jan. 19. 00:44
 4/21 anonim ***** válasza:
81%
Most őszintén kérdező! Ha Magyarországot is elérné a háború, te mennél a vágóhídra ezért a viccországért? Na ugye...
2024. jan. 19. 00:48
 5/21 anonim ***** válasza:
17%

"Most őszintén kérdező! Ha Magyarországot is elérné a háború, te mennél a vágóhídra ezért a viccországért? Na ugye..." Ha valaki a vonaton kitépi a kezedből a telefonodat, Te hagyod elszaladni, vagy kiállsz Magadért, és ha kell, erővel visszaveszed? Ha ellenséges katonák lépik át a határt Te simán hátatfordítasz az addigi Életednek? Hagyod, hogy elűzzenek az otthonodból, az addigi Életedből? Egy kicsit sem éreznéd rosszul, gyávának Magad, hogy mindenedet hagyod, hogy elvegyék, csak hogy mentsd az Életed? Ezt a részét is meg tudom érteni, főleg, ha nem köt ide semmi. Nem a politikusokért vagy a zászlóért kell harcolni, hanem azért, hogy megmutasd, nem hagyod, hogy kitépjék a kezedből amid van.

Ha mindenki így tesz, akkor szerinted meg fog állni az ellenség? Hisz harcolnia sem kell, elég csak a levegőbe lőnie és megkap mindent. Ettől csak vérszemet kapnának. Mintha egy bűnöző tette felett szemethunynánk. Akkor mi a garancia arra, hogy nem fog újra bűnözni? A terroristákkal is azért nem tárgyalnak, mert onnantól legitimálnák a túsztartást, zsarolást. Szerinted teljesen rendbe van az, hogy összeáll pár ezer ember és városokat, országokat dúlnak fel és fosztanak ki, nem kéne megállítani Őket és megbüntetni, elégtételt venni?

Ha Téged meglopnak és megvernek, akkor csak tudj elfutni az elkövető meg éljen szabadon, senki a hangját, kezét ne emelje ellene?

Ha Te nem vagy képes a Téged támadó féllel szemben fellépni a telefonod ellopása miatt, ha az Országnak hátatfordítasz, akkor attól még elvárod a Rendőrségtől, hogy elkapja az elkövetőt? A Rendőr miért ne fordítson hátat a Te telefonodnak az elrablójának?

Gondolom a Rendőrtől elvárod, hogy belemenjen olyan veszélybe a telefonod miatt, amibe Te nem mertél, de Te, több millió honfitársadnak nem segítenéd az Életük munkáját megvédeni, Neked csak az a lényeg, hogy menekülj a visszaszerzett telefonoddal a kezedben? Megértem ezt is, csak nem tudom... Lehet Én vagyok régimódi, de egész Életemben szégyellném, hogy hagytam Magam becsicskulni, és kis ökölrázásra mindenemet odaadom Én meg szaladok. De ebben biztos nem fogunk egyetérteni.

2024. jan. 19. 06:57
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
Valahogy nem tudom komolyan venni a kérdést minek után a republikánusok, meg az európai populisták (pl. Orbán) is folyamatosan amellett érvelnek, hogy ne legyen háború, inkább adják fel magukat az ukránok/palesztinok meg egyebek. Szóval nem igazán értem, hogy miért a "woke" emberek vannak kiemelve, na nem mintha érteném az ő lelkivilágukat is.
2024. jan. 19. 09:51
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

"Ha valaki a vonaton kitépi a kezedből a telefonodat, Te hagyod elszaladni, vagy kiállsz Magadért, és ha kell, erővel visszaveszed"

Nem én írtam a fentebbi részt, de szívesen reagálok az érvelési hibádra.

Nem ugyanaz a két eset, mert a telefonom úgy és azt csinálja, amit szeretnék. A hazámban viszont egy olyan kormány van, ami eddig csak keresztbe tett nekem és folyamatosan árt nekem. Ha a hazám szeretné, hogy kiálljak érte, akkor szépen viselkedj úgy, ahogy illene.

Egy országban, ahol kb. hazaárulónak gondolnak, mert ellenzéki vagy, nem nagyon fognak ellenzékiek harcolni.

"Ha ellenséges katonák lépik át a határt Te simán hátatfordítasz az addigi Életednek?"

Mivel az életemet lehet máshol is élni, így nem hátat fordítok neki. Akkor fordítasz neki igazán hátat, ha eldobod az életedet.

"Egy kicsit sem éreznéd rosszul, gyávának Magad, hogy mindenedet hagyod, hogy elvegyék, csak hogy mentsd az Életed?"

Nem, mivel azt veszik el, amiből évre évre kevesebb van, mert a kormány eddig is folyamatosan vett el tőlem.

Szóval milyen jogon védekezzek egy támadás ellen, amikor ugyanazt teszi, amit a kormányom, amit védenem kellene?

"Nem a politikusokért vagy a zászlóért kell harcolni, hanem azért, hogy megmutasd, nem hagyod, hogy kitépjék a kezedből amid van."

Amim van és értékesnek tartom, az velem jön.

"Ha mindenki így tesz, akkor szerinted meg fog állni az ellenség?"

Miért, akkor meg fog állni, ha nem csak téged, hanem engem is lelőnek?

"Szerinted teljesen rendbe van az, hogy összeáll pár ezer ember és városokat, országokat dúlnak fel és fosztanak ki, nem kéne megállítani Őket és megbüntetni, elégtételt venni?"

De, csak akkor ugyanilyen logika alapján a kormányt is meg kellene, amíg a magyar nép nem elég érett, hogy ezt megtegye, addig én nem fogok melléjük állni.

"Ha Téged meglopnak és megvernek, akkor csak tudj elfutni az elkövető meg éljen szabadon, senki a hangját, kezét ne emelje ellene?"

Megint csak nem jó példa, az ország nem én vagyok, amikor az országot megtámadják, akkor az nem egyenértékű azzal, hogy megvernek.

"Ha Te nem vagy képes a Téged támadó féllel szemben fellépni a telefonod ellopása miatt"

Csak nem engem támad meg, aki az országot megtámadja. Míg, aki a telefonomat akarja ellopni, az igen.

"Gondolom a Rendőrtől elvárod, hogy belemenjen olyan veszélybe a telefonod miatt, amibe Te nem mertél"

Egyrészt, a rendőr kiképzést kap, felszerelést kap.

Másrészt, ezért fizetik a rendőrt az ÉN adómból. Nem kell rendőrnek menni, meg nem kell nekik adót fizetni, csak akkor kérem vissza az adómat.

"de Te, több millió honfitársadnak nem segítenéd az Életük munkáját megvédeni"

Nem, ha ők nem segítenek eltakarítani ezt a kormányt, akkor én ezeket a honfitársakat önként átadnám, mivel az én szempontból az a támadó fél nem különbözik a kormánytól.

"Neked csak az a lényeg, hogy menekülj a visszaszerzett telefonoddal a kezedben?"

Nem, nekem az a lényeg, hogy ne veszítsek semmit.

"egész Életemben szégyellném, hogy hagytam Magam becsicskulni, és kis ökölrázásra mindenemet odaadom Én meg szaladok"

Ellenkezőleg, pont az a becsicskulás, hogy olyanékért harcolsz, akik ugyanazt teszik veled, mint akik támadnak, csak lassabban.

Hogy csak azért harcolsz, mert az a felfogás a "hagyomány" vagy "megszokott".

Pont az a bátrabb hozzáállás, aki nem beáll a sorba, hanem elmegy.

2024. jan. 19. 10:55
 8/21 anonim ***** válasza:

"Nem ugyanaz a két eset, mert a telefonom úgy és azt csinálja, amit szeretnék. A hazámban viszont egy olyan kormány van, ami eddig csak keresztbe tett nekem és folyamatosan árt nekem. Ha a hazám szeretné, hogy kiálljak érte, akkor szépen viselkedj úgy, ahogy illene."

A hazád, nem a kormány, a jelenlegi kormány a hazán élősködik. Meg úgy általában az összes kormány. De ebben a hasonlatomban nem a hazád volt a lényeg, hanem mondjuk a családi házad teszemazt. A hely ahol élsz. A Szomszédaid. A környezet. A bolt amibe minden reggel mész reggelit venni. A megszokott Életed. Te ezt mind eldobnád, ha valaki rádförmed? Ha a vonaton mondjuk utazol a Barátnőddel és jön egy nagyobb darab bidámbidám, aki rádförmed, hogy húzz el innen és add át Neki a helyed. Nem éreznéd Magad megalázottan? Nem fortyogna Benned a düh, hogy igazságtalanul jártak el Veled és meg is szégyenítettek? Pedig az csak egy hely a vonaton ami nem is a tied. Én szörnyen érezném Magam és szeretnék kiállni Magamért, azért a szimbolikus helyért a vonaton. Mert nem maga a hely a vonaton az amiért ölre mennék, hanem a nem is tudom... Mi lehet az? Becsület talán? Büszkeség? Tudja a f@szom.

Ha az ellenség átlépné a határt, Ők nem csak azért jönnének, hogy kitűzzék a zászlójukat, hanem rabolni, harácsolni, lopni, sarcolni, és nem csak és kizárólag a politikusoktól vennék el azt amilyük van, hanem Tőled, meg Tőlem, meg Mindenkitől. 10 millió ember nem tud elmenekülni és elvinni mindenét, de ha így is tesznek, akkor az ellenség miért ne jöhetne tovább a következő országba? Ki fogja megállítani? Mástól várod el amíg Te a hátországban meghúzod Magad? Ha nem várod el mástól, akkor részedről mindenhol mindenki meneküljön, de akkor egy idő után nem lesz hova menekülni, mert körbe értél és utolér az ellenség. Akkor mi lesz? Vagy jó elszökni Ausztriába és az osztrák katonáktól várni, hogy védjenek meg? Ők miért védjenek meg? Mit tettél értük? Máskülönben meg visszatérve 10 millióan nem fognak tudni elmenekülni. Több, mint a fele biztos maradna, Nekik is hátat fordítanál. Mintha a buszmegállóban elkezdenének valakit verni, és az ottani emberek csak hátat fordítanának. De mondom, nem vagyunk egyformák. Elhiszem, hogy vannak akik csak önzően tudnak gondolkozni, és mielőtt bármit is tennének azt nézik, hogy mit kaptak már előre meg esetleg mit fognak kapni utána. Önzetlenül már meg sem mozdul. Na mindegy.

De amúgy ha ennnnnyire ellenséges vagy a jelenlegi kormánnyal szemben, és semmi hazaszeretet nincs Benned, és a honfitársaid sorsa sem érdekel egy fikarcnyit sem, akkor mi tart itthon? Miért nem keresel egy élhetőbb országot? Ezt most komolyan kérdezem, nem provokálásból, meg úgy, hogy "ha nem tetszik ez, el lehet húzni innen!" csak komolyan érdekel. Melyik az az ország amelyikben élnél, amelyik nyújtana Neked annyit, hogy háború esetén fegyvert fogj az ottani értékeid védése céljából? Németországért fegyvert fognál? Esetleg Svájcért? Finnország? USA? Oroszország? Kína? Japán (( mondjuk az vagány hely lehet! )) ?

2024. jan. 19. 11:20
 9/21 anonim ***** válasza:

Utolsó, végig se olvasom ezt az ostobaságot. Te menekülnél először.

Vagy a kényelmes megszokott kis életed helyett mennél az árokba lövöldözni? Ostoba

2024. jan. 19. 11:46
 10/21 anonim ***** válasza:

"Utolsó, végig se olvasom ezt az ostobaságot. Te menekülnél először.

Vagy a kényelmes megszokott kis életed helyett mennél az árokba lövöldözni? Ostoba"

Szerinted akarnék menni? Dehogy akarok. Ma mentem volna Pécsre, de esik a hó, és inkább letettem erről, mert fáradt és lusta vagyok. Viszont, ha háború van, akkor menni kell. Vagy szerinted a másodikvilágháborúban, vagy a jelenlegi orosz-ukrán háborúban csak azok harcolnak akiknek kedvük van harcolni? Mesevilágban élsz, ha azt hiszed, hogy csak annak kell fognia fegyvert háborúban, akinek kedve van hozzá. De ha meg nem olvasod el amit írtam, akkor minek szólsz hozzá? Ennek mi az értelme? Azon kívül, hogy sértőnek érzem.

Szóval a lényeg, hogy hidd el, ha háború lenne, Te sem valószínű, hogy menekülnél, mert előbb fognának és vinnének. Nem mindenki tud meglépni időben. Eszméletlen naiv és gyerekes ábránd azt hinni, hogy meg fogsz tudni lépni. Nem kizárt, de azért mérget ne vegyél rá! Sanszos, hogy Te is az árokban találnád Magad puskával a kezedben, hamarabb, mint gondolnád.

2024. jan. 19. 11:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!