Tényleg nagyon rossz Németországban élni, ahogy ezt a Bohár Dani-féle fideszes propagandisták terjesztik?
"2000-ben a nettó átlagfizetés 19 539 euró volt Németországban, ha azt inflációval korrigálod akkor 2022-ben 34 ezer euró kéne legyen,"
Te milyen inflációval számoltál? A német göngyölített infláció 2000 és 2022 között kb. 145%, azaz ami 2000-ban 19.539 euró volt, az 2022-ben 28.331 eurónak felelne meg, amihez képest a 34 ezer igenis előrelépés.
Mindig érdekes számomra a magyar oldalakon olvasni, milyen rosszul élünk Németországban, milyen borzasztó a közbiztonság meg minden egyéb - ebben az a jó, hogy ezeket "megtudom", itt ugyanis semmit nem tapasztalunk belöle.
Tavaly télen nem fagytunk meg, az idén sem haltunk éhen, stb, pedig a magyar médiában ez állt.
ma 11:08
csináltam egy táblázatot, hogy 8 évente hogy változott az átlag fizetés és mennyi volt az infláció és elnéztem és nem az alap évhez hasonlítottam, hanem mindig az előző év átlag fizetéséhez. Így jött ki a 34 ezer.
De igazad van tényleg 28 ezer kéne legyen.
Kérdező, egyelőre nem vándorolnak a németek tömegesen Magyarországra.
Tőlünk oda igen, dolgozni.
Bohár egy megafonos fizetett ügynök. Azok meg bármit képesek hazudni, ha megfizetik őket érte.
Annak, aki Magyarorszàgon él (és nem tervez onnan eljönni) nem mindegy, hogy milyen Németorszàgban élni?
Azoknak, akik nem képesek beilleszkedni és folyton hazavàgynak, azoknak nyilvàn szar.
Én 18 éve élek itt és köszönöm szépen, jòl vagyok. Egyre ritkàbban és egyre rövidebb időre megyek csak Magyarorszàgra és soha nem az van bennem, hogy de jò lesz meglátogatni a csalàdot vagy a baràtokat, hanem hogy ez irtòzatos stressz és rohadtul nem vagyok kívàncsi az ottani begyöpösödött emberekre, akik vagy hülyék vagy féltékenyek ahhoz, hogy felfogjàk, hogy van élet Magyarorszàgon kívül is.
Az én esetemben ugyan Ausztria,de azért tudok válaszolni.
Annyira iparkodok vissza a magyar Kánaánba, hogy már az összes kötelező vizsgát letéve beadtam az osztrák állampolgársági kérelmet.
Remélem, hogy minden kritériumnak megfelelnek és megkapom a 🇦🇹 útlevelet.
Még mielőtt kivágják a teljesen megbízhatatlan hazug és tolvaj Magyarországot mindenhonnan.
Mert ez is el fog jönni.
Figy, tagadhatatlan, hogy nőttek a magyar átlagfizetések is, de a magyar nettó átlagfizetés még mindig a német nettó minimálbérnek felel meg, vagy az alatt van. Az árak szintje viszont már nyugati.
Egy aktív korú német, angol, holland akkor minek jönne? Hogy kevesebbet keressen?
Olyat csinálnak a külföldiek, hogy befektetésnek megvesznek valamilyen ingatlant egy most még olcsóbb helyen, a statisztikusok meg már ujjonganak, hogy oda is költözött, közben meg nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!