Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi az oka az üzemanyag ár...

Mi az oka az üzemanyag ár emelkedésnek, azon kívül, hogy Brüsszel?

Figyelt kérdés
2024. jan. 16. 07:03
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
76%

"Máshol sem veszik vissza az áfát (MwSt.-t), mert 17 milliárd EUR lyukat lőttek."

Magyarország üzemanyag 27% áfa

Németország "áfa" (MwSt) 19%

Akkor meg matekozhatsz. Hisz viszonyítás nélkül nincs élet. 2023 nettó átlag bér és abból mennyi üzemanyagot vehetsz.

Magyarország 384 900 huf, 95-ös 578 litere= 665 liter, dizel 607 litere= 634

Német 3726 euró = 1 413 454 huf, 95 ös 660 litere = 2141 liter, dizel 649 litere = 2177 liter.

Szegény németek akik éhenfagytak az ottani átlag fizu meg az itteni átlag fizu akkora különbség van hogy nem is értem hogyan tudnak megélni. alig 4x annyit ér a bérük mint nekünk ha üzemanyagba számoljuk. Nem kéne keresztényi módra humanitárius segítséget nyújtanunk nekik?

2024. jan. 16. 16:53
 32/43 anonim ***** válasza:
56%
#30 különleges ember vagy te itt a gyakrin, nagyon ritkán találkozik össze ez a fajta személyeskedő, lekezelő, arrogáns stílus az átlagnál egyértelműen alacsonyabb IQ-val és végtelen válasz írására való hajlammal. :)
2024. jan. 16. 17:17
 33/43 anonim ***** válasza:
17%

31 én éltem megyaroszágon 33 évig, németországban 15-ig.

Neked van ilyen összehasonlítási alapod, vagy csak számháborúzol?

2024. jan. 16. 22:25
 34/43 anonim ***** válasza:
17%

32 Tapasztalatom szerint mindenki arról szeret beszélni ami nagyon szeretne, ha lenne neki. Te az IQ-t hoztad szóba. Vajon miért lehet ez? 😉

Egyébként viccet félretéve, tudod egyáltalán az IQ definícióját? Segítek: Egyfajta problémamegoldókészség, amit tesztekkel objektív módon lehet kiértékelni, nem pedig egysejtű bunkók szavazata és véleménye alpján.

Az, hogy az utóbbiakat a helyükön kezelem, az inkább csak a diplomáciai érzék hiánya, illetve hát általában nem én akarok tőlük valamit, hanem fordítva szokott lenni az életben, így megtehetem.

2024. jan. 16. 22:34
 35/43 anonim ***** válasza:
76%

33/34

15 évig éltél németországba és nem tanítottak meg egy táblázatot olvasni?

Eléggé lassan tanulsz :)

2024. jan. 16. 23:51
 36/43 anonim ***** válasza:
13%

35 te pedig egész életedben nem tanultad meg az anyanyelved? Elég lassan tanulsz.

Nem bele élünk egy országBA, hanem benne az országBAN.

Ha szerinted egy életszínvonal egy általad táblázatnak titulált pár adatból levezethető, akkor pont az egysíkú világnézeted igazolod.

Hasonlítsd össze akkor légyszíves az gépjárműadót, biztosítást, ingatlanárakat, tv-rádió "adót", hozzájárulást az út/csatornafelújításhoz, ha felújítják, ingatlanadót. Ja hogy ezek az utóbbiak nincsenek is magyarországon? Hoppá.

Apropó. Mennyi magyaroszágon a jövedelemadó? 15% magasabb jövedelemnél is? Itt akár 42.

Szóval ugyanolyan nettó ostobaság csupán a bruttó havibérekből és a benzinből konzekvenciát levonni, mint az eddigi kőkemény "érvek".

De nem is terhellek, majd jelentkezz, ha magyarul megtanultál.

2024. jan. 17. 00:21
 37/43 anonim ***** válasza:
76%

36/36

Jajj de édes ez a hisztike amit levágtál. Miben mérjük ? Kenyérbe? Sajtburgerbe? Étolajba? szja hogy is jön ide? Értő olvasás nem megy látom. Idézek magamtól hátha így már feltűnik. "2023 nettó átlag bér" Ez már átesett az adózáson.

"Szóval ugyanolyan nettó ostobaság csupán a bruttó havibérekből" A nettó baromság hogy szemmel táthatóan nem tudod mit jelent a nettó-bruttó. Bruttó összehasonlítson toporzékolsz mikor nettó összehasonlítást látsz.

Semmi baj, szólj még mit értettél félre, segítek a szádba rágni ha a funkcionális analfabétizmusod gátol benne.

Tudod mit te nyugati bölcs? Mutass létszi egy olyan terméket amit az ottani nettóból kevesebbet kapsz mint az itteni nettó. Egy terméket mutass kérlek. Jelentkezz ha sikerült ;)

2024. jan. 17. 00:38
 38/43 anonim ***** válasza:
0%

37 "Bruttó összehasonlítson toporzékolsz mikor nettó összehasonlítást látsz."

Nem toporzákolok, írtad, hogy nettó? Akkor még nagyobb szamárság, majd később rátérek.

Eleve te terelted el a témát erre, én meg buta módon belementem az értelmetlen offolásodba. Az én hibám.

A kérdés eleve az volt, hogy mi az oka, az emelkedésnek.

Az én mondanivalóm röviden az volt hozzá, hogy mert egész európában emelkedik, példának azt hoztam, amit a bőrömön tapasztalok. Ha hozom mondjuk cseheket.

Ez szerinted off, de az ugye nem, hogy te elkezdted a fizetéseket, meg minden mást is belekeverni. Ez ugye nem off. Ilyenkor mondom, hogy saját magad paródiája vagy az amnéziáddal. Mintha én kezdtem volna belekeverni a fizetéseket.

P.S. Ha meg nettóról beszélünk,

a bérek nyilvánosak, tessék:

[link]

Pl. Niedersachsen, a legteteje az A oszlop maximuma 5.704,00 €, az nettoban 3.549,07 €. Ezt pl. egy Siemensnél vagy Alstomnál a fejlesztő kapja meg, meg ettől a pozíciótól felfelé.

De te magyarázd meg, hogy az átlag bolti eladó meg mindenki is nettó 3726-ot kap nettóban. Ja, nem, itt mindenk mérnök, orvos vagy repülésirányító. 🤡

Most pedig gyere, magyarázd meg, hogy egy utolsó fidesznyik vagyok, mert a szememnek hiszek, nem pedig neked. :D

2024. jan. 17. 09:16
 39/43 anonim ***** válasza:
0%

"Értő olvasás nem megy látom. Idézek magamtól hátha így már feltűnik. "2023 nettó átlag bér" Ez már átesett az adózáson."

Ezen valóban átsiklottam. Viszont az előbb megindokoltam, hogy így még nagyobb valótlanság.

"Miben mérjük ? Kenyérbe? Sajtburgerbe? Étolajba?"

Ha miben a kérdés, akkor a válaszok is -ban/-ben toldalékot kapnak, írástudó barátom. 😂

"Semmi baj, szólj még mit értettél félre, segítek a szádba rágni ha a funkcionális analfabétizmusod gátol benne."

Ok, tehát érvek továbbra sincsenek, amivel cáfolni tudnád az eredeti tézist, amit még egyszer ideírok amnéziások kedvéért: mindenhol emeltek januárban, ezért emelkedik.

2024. jan. 17. 09:29
 40/43 anonim ***** válasza:
0%

Viszont meguntam a szamársággaidat olvasni, kivettem a kérdést a figyeltek közül.

A továbbiakban szórakoztathatod az egóskodásoddal az elvtársaidat.

2024. jan. 17. 09:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!