Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Te_ szegénynek tartod_magad/a_...

Te_ szegénynek tartod_magad/a_családod?

Figyelt kérdés

Csak kíváncsi vagyok.

Aki hirtelen most így érzésre nem tudja, igényelne valami definíciót, annak írhatok pár szempontot, de érzésre is elég jelölni egy választ.

>Nem tudtok minden évben elmenni nyaralni/akár már évek óta nem voltatok

>Az a pénz, amit kerestek, az kb pont elég, hogy megéljetek, pont kijöttök belőle. (Max egy keveset tudtok félrerakni, vagy még annyit se-- vagy gyakorlatilag nincs félretéve semmi, akkor elmegy pl minden maradék, ha van, ha pl meghibásodik a boiler.)

>Nézni kell az alapdolgok árait is, pl nem TV, hanem kenyér.

>Hát, ez már drasztikus, de pl néha csak üres kenyér jut az asztalra vízzel, vagy még annyi sem, számlák megfizetése akár nehézkesnek tűnhet, akár nincs is bevezetve a víz, vagy van, csak hideg, és nincs pénz megjavítani, meleg ruha pl rongyos, v csak simán használt, vagy adományok

>Csak közmunkai jövedelem van egy főnek, több főnek, vagy konkrétan úgy 1/több főnek, hogy vannak ott gyerekek is akár, akiket el kell tartani (nem tudom, mennyi most a közmunka bére)

>Bármilyen hiteldolog is lehet benne,ami nehézkessé teheti a helyzetet.

Ja és a nyaralás úgy is lehet, hogy alapból nem telne, csak nemtom a főnök ad hozzá utalványt

Aki pl diák és közben dolgozik, de még szüleire támaszkodik, nemtom, mennyit lehet keresni diákmunkával, lehet hogy az még kevés lenne önmagában a megélhetéshez (nem tudom), plusz még kollégium/bérlet, meg aki önköltségen van, stb, lehet, hogy még az "eltartott"-as részhez jelölném, vagy ha akarja, akkor rámehet az "egyéb"-re is. Diákhitel-dolgok is még lehetnek pl akár

jan. 12. 19:23
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
44%
Tehát itthon harmad pénzért kellene dolgoznom, ne legyen autónk, és legyünk csórók. Szerintem meg Magyarország pénztárcájának a jachtja sokak nagyobb ökológiai szennyezést okoz, mint 100 magyar család. Szerintem a csúcson lévőknek kellene példát mutatni. Vagyis mutatnak is.
jan. 13. 09:03
 22/35 anonim ***** válasza:
31%

"Szerintem a csúcson lévőknek kellene példát mutatni."

Akkor mutass nekik példát!

Ha meg úgy érted, hogy a csúcson lévőknek kéne példát mutatniuk, akkor meg: igen, ezért tart ott a környezetszennyezés, ahol, mert mindenki másra mutogat.

jan. 13. 09:15
 23/35 anonim ***** válasza:
42%
Kifejtenéd hogyan gondolod a példamutatást? Szerinted az a példamutatás, hogy itthon dolgozol annyi pénzért, amiből épphogy szűkölködve fel neveled a gyerekeket, nem költesz autóra, és persze benzinre sem, mert nem tellik? Tippelem csak, de neked nem kellett mondanod a gyerekednek, hogy nincs, most nem telik rá, meg hasonlók. Szülőként nekem rossz érzés volt. Az meg érdekes, hogy a csórót ekézed az ökológiai lábnyom miatt, a kizsákmányoló, és környezetszennyező elitnek meg mi mutassunk példát?
jan. 13. 14:05
 24/35 anonim ***** válasza:
55%
Ja
jan. 13. 14:08
 25/35 anonim ***** válasza:
76%

"neked nem kellett mondanod a gyerekednek, hogy nincs, most nem telik rá, meg hasonlók"

Gyerekként nagyon is sokszor hallottam ezt. És? Túléltem. A szüleim is. Legalább nem kényeztettek el. Ráadásul ennek kapcsán ma már tudom, hogy három autó nélkül is van élet - méghozzá nagyon is boldog élet is van, plusz olyan, ami még a környezetet is védi. Mert baromira nem attól függ a boldogság, hogy hülyeségekre szórjuk-e el a pénzünket, vagy csak fontos dolgokra költünk. Egy háromfős családban három autó egyáltalán nem fontos.

"Szülőként nekem rossz érzés volt."

És? Szerinted az a jó szülő, aki csak csupa jó érzésekkel éli az életét? Hát nem. Az is rossz érzés, amikor fáj a hátad, a lábad, meg kb. mindened, mert 8-9 hónapja benned lakik egy (vagy akár több) gyerek. Az se jó érzés, amikor reggel dolgoznod kell menni, ahelyett, hogy legózhatnál a gyerekeiddel. És? Ne legyél már ilyen gyerek, ha gyerekeid vannak!

"Az meg érdekes, hogy a csórót ekézed az ökológiai lábnyom miatt"

Nem, nem a csórót. Azt, akinek a háromfős családjában három autója van.

"a kizsákmányoló, és környezetszennyező elitnek meg mi mutassunk példát?"

Nem én írtam, hogy példát kell nekik mutatni. Szerintem inkább példát kellene mutatniUK. Nekik.

jan. 13. 14:22
 26/35 anonim ***** válasza:
100%
Az akkor mutass nekik példát mondatodat hogyan értelmeznéd? Elmondanád, hogy mikor írtam a háromfős családról? A feleségem, és én olyan helyen dolgozunk, ahova mindketten csak autóval tudunk eljutni. Sajnálom ha luxusnak érzed, ha valaki hajlandó elmenni a munkahelyére.
jan. 13. 14:29
 27/35 anonim ***** válasza:

"Az akkor mutass nekik példát mondatodat hogyan értelmeznéd?"

Azt arra írtam, hogy valaki azt írta, hogy

"Szerintem a csúcson lévőknek kellene példát mutatni."

Vagyis nem szerintem kéne példát mutatni a csúcson lévőknek, hanem szerinte. Hát akkor mutasson.

jan. 13. 14:35
 28/35 anonim ***** válasza:
100%
Németországban dolgozom.. van 17.000 euróm.. és 1500, eurós fizetésem.. de ettől még szegényen élek
jan. 13. 19:17
 29/35 anonim ***** válasza:
100%
én örökre szigíny maradok.
jan. 13. 19:50
 30/35 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 28as

24es voltam

En is nemetorszagba elek, de csak 800/1100€ keresek havonta.. es ebbol fizetni mindent+ kaja+neha nyaralas+ neha szorakozni.. nem eleg. Egyszeruen nem fussa mindig, munkat szeretnek valtani, de nincs ra jelenleg lehetosegem se. Majd talan ev vege fele ha ossze jon..

23l

Remelem egyszer mindenki rendbe jon anyagilag akinek most nehez

jan. 13. 20:15
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!