Lehet arra vonatkozóan hivatalos adatot találni valahol, hogy a rendszerváltás óta mennyien költöztek el Magyarországról?
Figyelt kérdés
jan. 4. 17:45
11/18 A kérdező kommentje:
Azt nem hittem, hanem tudom, hogy több ember is elköltözött Magyarországról többek között a rokonságomból is.
jan. 4. 18:01
12/18 anonim válasza:
Pár éve a Brexit előtt Londont nevezték a második legnagyobb magyar városnak.
Emlékszem jó pár éve egy üzleti előadáson a azt mondta egy Brit minisztériumi tisztviselő, hogy 1,2 millió magyar állampolgárnak van angliai adószáma, tehát vagy kint vannak, vagy voltak kint és dolgoztak.
Németország, Hollandia, Ausztria, Svédország, stb.
Szerintem kb 800 ezer magyar él életvitel szerűen külföldön, sokan családot is alapítottak már kint, és nem terveznek visszajönni.
13/18 anonim válasza:
Pár millió, elvérgre jó 30 évröl van szó
14/18 anonim válasza:
Igen az Egyesült Királyságban eddig összesen 1,2 millió magyar állampolgár dolgozott valaha. Azt viszont nem tudom, hogy mióta tartsák nyilván, de bizonyára javarészt a rendszeráltás után vannak benne magyar állampolgárok akik több, hisszabb ideig vagy még jelenleg is Nagy-Britannia területén dolgoztak. Németországbana úgy tudom, hogy 3-500 ezer között szokott lenni átlagosan évente az ott dolgozó magyar állampolgárok száma, Ausztriában 100 ezer körül. És nyilván ezek a top országok. Az adatok alapján nehéz pontosan megmondnai, mert pl amióta a határon túli magyarok is meglkaphatják az állampolgárságot, azóta jelelmtően ők is magyar állampolgárként jelentkeznek be a nyugati országok hivataliaban, és ehhez jön, még, hogy pl Ausztriába sokan napi vagy heti szinten ingáznak. De szerintem a reaális kb, hogy a rendszerváltás óta kb 2 millió magyar élt, dolgozott hosszabb rövidebb ideig más országokban, közülök voltak, akik maradtak megint mások nem.
15/18 anonim válasza:
12: Ez mind kamu, London soha nem volt 2. legnagyobb magyar város, kb 4 ezren szoktak Londonban szavazni egy magyar választáson, és azok egy része is vidékről utazik oda.
16/18 anonim válasza:
Persze, hogy London sose volt a 2. legnagyobb magyar város. London egy világváros. A magyar állampolgárok száma statisztikialag sose érteb el az 1%-ot.
17/18 anonim válasza:
15-ös: sok éve élek Nyugaton, de SOHA nem szavaztam, mert teljesen értelmetlen dolog, nincs egyetlen értelmes párt sem. De egyetlen itteni ismerösöm sem szavaz, pedig elég sokan vagyunk MO-ról
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!