Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért esett vissza annyira a...

Miért esett vissza annyira a társadalom fogyasztása ,hogy alap élelmiszer sem kell már mint a vöröshagyma ?

Figyelt kérdés
Komoly a kérdésem. Őstermelő a faterom. Vöröshagymából élünk jelenleg. És egyszerűen nincs rá igény. Kérem komoly válaszadók írjanak mert mi ebből élünk. Már azon is gondolkoztam,hogy lehúzzuk a rolót. Nagyon olcsón adjuk még interneten is fent van és egyszerűen nincs igény rá.

2023. dec. 26. 15:05
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Itt nagyon szépen leírják, ezeket az okokat.

[link]

2023. dec. 26. 16:15
 12/21 A kérdező kommentje:

Elolvasva a kommenteket 1 kivétellel mint hasznos. (trollötös)

"Erőteljesen fogy az ország lakossága, egyre kevesebb az éhes száj."

Ez igaz ezzel egyet is ért az ember. A mezőgazdaságban dolgozókkal kapcsolatban is egyet értek.

2023. dec. 27. 09:19
 13/21 anonim ***** válasza:
Nem tudják megfizetni az emberek - az árrést, amit rápakolnak a gátlástalan kereskedők az állammal karöltve.
2023. dec. 27. 10:54
 14/21 A kérdező kommentje:
Értem én 13 ,de akkor miért nem az őstermelőtől veszik az emberek ? Jófogáson és facebook marketplace-en is fent vagyunk hirdetve. Megírnám az árát a 15 kg vöröshagymának akkor lebuktatnám magunkat itt a gyk-n mert internet szerint mi áruljuk a legolcsóbban a hagymát és sokkal olcsóbbak vagyunk mint a multik.
2023. dec. 27. 11:09
 15/21 anonim ***** válasza:

#14 Árultok úgy hagymát, hogy 5 perces sétával el lehessen tőletek hozni 2 kilónyit?

Mert ha nem, akkor az emberek többsége nem fog tőletek vásárolni, hiszen még a helyi piacra sem mennek el.

nekünk családi házunk van, de a hagyma zsákkal véve tönkremegy úgy is hogy a garázsban vagy a pincében tartjuk. Hiába vehetnék zsákkal olcsóbban hagymát, krumplit, annak a fele menne a kukába - próbáltuk sokszor - és így drágább, mint a boltban venni.

Az emberek többsége meg nem családi házban él ott ahol te vevőket szeretnél. Mégis mit kezdjen egy átlagos háztartás 25 kg hagymával egy lakásban?

2023. dec. 27. 11:21
 16/21 A kérdező kommentje:
Nem csak magán emberek vettek az elmúlt években 1-2 zsákos esetleg 10 zsákos vevők. Gyárakba vittük dolgozó embereknek minden évben. Jöttek ide hozzánk és szállítottuk is. Érdekes módon (ami annyira nem is érdekes mert mindenki tudja ,hogy nagy az infláció) visszaesett ebben az évben az egész. Ja és totál kilátástalanságot érzek. Januárban is árulni fogjuk a portékánkat ami vicces és szomorú mert már októberben el szoktuk adni a végét. Most meg szinte nulla a kereslet. Pangás van.
2023. dec. 27. 11:44
 17/21 anonim ***** válasza:

Remélem, nem gondolod komolyan, hogy 8000000 forintos benzinnel elautókázom öt kiló vöröshagymáért Budapestről (pl.) Zalaérdekesre! :D

Lehet, hogy tőled 10 forintért veszik kilóját, de Pesten meg 1000 forint kilója. Nem én viselkedem etikátlanul!

2023. dec. 27. 12:25
 18/21 A kérdező kommentje:
Volt ilyen és olyan is mióta ezt csináljuk .Ne nézd le az embereket . Volt olyan esetünk aki 1 óra hosszát elkocsikázott az életéből,hogy ide jöjjön hozzánk hagymáért. Sokat vett ő ,de volt ilyen is. 2000 forintos apró hagymáért tavaly teherkocsival jöttek. Te nézed le az embereket nem én. Ha vitatkozni jöttél inkább ne írj kérlek.
2023. dec. 27. 13:00
 19/21 A kérdező kommentje:
Tényleg ne menjen már másfelé ez a beszélgetés! A tényekre vagyok kíváncsi ! Nem vitatkozni jöttem amúgy sem vagyok feleselős fajta.
2023. dec. 27. 13:16
 20/21 anonim ***** válasza:

Már megbocsáss, de ha az észérv nálad vita, akkor torzan látsz dolgokat a világ történéseiben! Nincs azon mit vitatkozni, hogy sok ember nem hajlandó aránytalanul többet költeni valamire, mint amennyit szükséges!

Az sem vita, hogy irreálisan magas haszonkulcsot tesznek arra, amitől téged "fillérekért" szabadítanak meg! PONT!

2023. dec. 27. 13:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!