Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ezek szerint mégsincs hatalmas...

Ezek szerint mégsincs hatalmas jólét?

Figyelt kérdés

Komolyan mondom de elegem van. Sokan úgy tesznek mintha mindenkinek lenne hatalmas pénzeket fizető munkahelye. De amikor valaki (például én) megeri kérdezni hogy kereshetne többet (mint minimálbér) akkor jönnek hogy húzz tanulni, képezd magad stb. De arra nem gondolnak hogy nem mindenki képes erre. Ráadásul most törölték a munkaügyi képzéseket is. Erről miért nem tudtok dumálni?

És szó szerint Tömegek élnek dolgozói szegénységben. Igen, én kimerem mondani.

Amikor meg valaki olyat mer mondani hogy munkanélküli, akkor meg az jön hogy lusta, húzz dolgozni. Csak az a baj hogy a szerencsétlen nem talál munkát, mivel keleten, északkeleten lakik és nem Pesten.

Illetve van még más is.

Találtam egy videót, amiben súlyosan nélkülöző gyerekek vannak. Elmondják hogy karácsonyi ajándékként Alap élelmiszereket kérnék.

[link]

Na tessék Magyarország 2023 csessze meg!

2023. dec. 17. 12:45
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
66%

Vidéken élek faluban, a Samsungban dolgozok irodában, nettó 400e keresek. A férjem szerelőműhelyben mindenes, felvételeket intézi, rendeléseket, stb, 380e keres.

Hitelünk már nincs, lejárt. Bőven megvan mindenünk. Vidéken se éhezik mindenki.

2023. dec. 17. 14:20
 22/33 anonim ***** válasza:
91%

17:

"akkor menjen vissza a mamahotelba? az mennyivel jobb 40 felett mint lakótárssal? Vissza a gyerekszobába középkorú felnőttként?"

Pont ezt írtam. Hogy ha valaki esetleg elvált lesz 40 felett, vagy egyébként is egyedülálló, akkor egyik sem opció neki. Sem a szüleihez költözés, sem a lakótársakkal együttélés. Pont erre írtam hogy egy átlag dolgozó ember sokszor egyedül nem tud annyit keresni amiből elboldogulna. Hát ha még van esetleg egy gyereke akkor még úgy sem.

Miért nem lehet normális fizetéseket adni a dolgozóknak akik nem lógnak hanem tisztességesen dolgoznak?

Akkor nem kellene sem a mamahotelbe lenni, sem lakótársakkal kényszerűen együtt lakni. A fizetésekkel van itt a probléma, főleg az ország keleti felében és főleg a falvakban. Nem élhet mindenki megyeszékhelyen vagy a fővárosban. Akinek meg gyerekei vannak és/vagy idős hozzátartozói azok sem tudnak lelépni külföldre ahol eleve nincs kolbászból a kerítés.

2023. dec. 17. 14:22
 23/33 anonim ***** válasza:
17%
#21: Nem minden vidéki falu közelében terem Samsung gyár, sajnos. Legtöbb faluban csak közmunka van. A legközelebbi kisvárosban meg sokszor csak minimálbérhez közelítő fizetések. És nem mindenki él házasságban (mert ugye két fizetésből minden könnyebb).
2023. dec. 17. 14:27
 24/33 anonim ***** válasza:
81%
Én nyolc általánossal gépkocsivezetőként dolgozom és egymillió ötvenezret kapok kézbe. Sosem fogom azt mondani, hogy húzz tanulni, mert a legtöbb diplomás nem kap ennyit. Ez egy olyan munka amihez jó ha három hónapot kéne "tanulnod". :)
2023. dec. 17. 14:29
 25/33 anonim ***** válasza:
23%

"Samsungban dolgozok irodában, nettó 400e keresek. A férjem szerelőműhelyben mindenes, felvételeket intézi, rendeléseket, stb, 380e keres."

Az tényleg elég karcsú.

2023. dec. 17. 14:31
 26/33 anonim ***** válasza:
5%

Nekem sincs annyira közel, 41 km :)

Hát ez van. Amúgy meg dolgoztam korábban gyárban munkásszálló ingyen volt Budapesten, tele volt borsodi, szabolcsi emberekkel, 10/1 ha ott maradt, pedig kaptunk nettó 200e fizu, ingyen szállás, meleg étkezés, Szép kártya, jutalom, és ez nem most volt, hanem 9 éve.. volt aki nyíltan megmondta 2 hónap utan hogy hazamegy Borsodba igaz ott egy fáskamrában lakik, és alkalmi munkái lesznek, de ő itt nem bírja hogy havi 180 órát dolgozni kell. Szóval bocsi de én nem tudom sajnálni ezeket az embereket már

2023. dec. 17. 14:33
 27/33 anonim ***** válasza:
24%
Karcsú, de nekünk elég, hitelmentesek vagyunk, a házunk felújítva, pár éves autónk van, kb 300-at elteszünk félre, nekünk elég. (plusz 7 számjegyű bónuszt kapok évente én is, azt is mindig nagyjából félre tudok tenni)
2023. dec. 17. 14:35
 28/33 anonim ***** válasza:
81%
Ok 27 nyertél. :)
2023. dec. 17. 14:42
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

Hát, pedig a tanulással lehet rendesen keresni.

Mellesleg, a diákhitel kamatmentes már.

Egy diplomával, azért lehet valamit kezdeni.

2023. dec. 17. 14:45
 30/33 anonim ***** válasza:
18%
Mondanám hogy én is így gondolom,de akkor a fejletlenebb részeken már bukott volna a fidesz.ehhez képest pont a fővárosban a leggyengébb ahol elvileg a legjobb a megélhetés.tehát a felvetésed tévedés,a túlnyomó többség igenis jól él és esze ágában sincs a fidesz helyett másra szavazni.
2023. dec. 17. 15:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!